Det där med rätt kaffe.
Hur människor tillreder kaffe på "rätt" sätt är basen i den kunskap som är nödvändig för att förstå kaffets magi. När den finns är jag redo att gå in i nästa fas. Nästa fas är att smaka, för nästan alla människor har en speciell åsikt om hur kaffe ska smaka, men få har fått möjligheten att verkligen prova. Många tycker också det är intressant var kaffe har vuxit, andra hur det har odlats. En del är intresserade av historien bakom kaffet. Hur kaffe serveras kanske är mest personligt av allt. Det är så mycket som påverkar vår känsla och uppfattning om kaffe, och det förändras hela tiden beroende på stämning, miljö och förväntningar.
Jag är absolut ingen stor kaffedrickare, jag dricker det med måtta och vid rätt tillfällen från rätt automater eller brygg. Det värsta jag vet är när den kommer från en trött kaffebryggare i en sponsrtad kopp någonstans i en steril miljö. Ni hör ju själva kaffet blir verkligen inte gott. Allt som oftast och jag förstår inte varför smakar kaffet beskt, surt och lite gammalt oavsätt om man köper det på en spänstig kaffebar eller kiosken i tunnelbanan alla har samma touch. Jag går inte riktigt med på det.
Kaffe för mig ska vara len men stark i smaken. Det är verkligen svårt att hitta om du ska gå och fika, vilket jag gör men då dricker jag inte kaffe. Gör du kaffet själv däremot kan denna magi jag pratade om innan infinna sig ganska lätt. Inspirationen till detta fick jag i en lägenhet i Malmö i helgen!