Pontus by the sea

KROGEN I KORTHET
Typ av kök: Blandning av länder, men tydligt åtskilda på tallriken.
Specialitet: Skaldjur.
Vinlista: En vanlig och en de luxe-variant. Priser från strax under 300 till strax under 7 000 kronor. Ett fåtal på glas.
Öllista: Tunn och tråkig. Två fatöl och rätt trista val av flasköl.
Passar för: Affärsmötet, en lyxig födelsedagsmiddag eller, på sommaren, ett glas champagne och några ostron.
Publik: Sober och stilig.
Ljud: Lätt sorl när det inte bjuds på varieté.
Service: Korrekt och uppstyltad.
Vegetariskt: Nej, inget på menyn.
Bordsbeställning: Att föredra.
Barnvänligt: Nja, barnvagnen går väl in men inget för de minsta.

Det är skaldjuren som är restaurangens specialitet, och när de kommer in förstår vi varför. Ingen mat i världen är lika beroende av bra råvaror som skaldjur, serverade utan större åthävor på en tallrik av krossad is. Och bra råvaror är det gott om här. Det är musslor som smakar som om de aldrig sett insidan av en frysbox.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback