Högtidsdricka
Årets påsköl består utav 12 flaskor tio svenska och två danska. De flesta är från små bryggerier och endast två kommer från något av de större bryggerierna. Dessa två öl från de större bryggerierna är båda mörka lager och är Mariestads Påskbrygd, 5.8% samt Eriksberg Påsköl, 5.8% från Spendrups respektive Carlsberg Sverige.
Den tredje mörka lagern bland de 12 flaskorna påsköl kommer från Uppsala och Gamla Slottskällans Bryggeri och heter Blåkulla Påsköl, 4.8%. Blåkulla har varit med ett tag och den största förändringen till i år är att den gått och blivit ekologisk vilket är ett härligt miljötänk. Ingen skillnad på smaken sedan tidigare.
Resterande nio öl är av typen "ale" och är fördelade över landskapsgränderna i Sverige. Lite mer kända små bryggerier vid sidan om de två påskbrygderna från Danmark skapas dessa resterande 9 "ale".
Efter ett års frånvaro är Jämtlands Bryggeri tillbaka som en påskbryggd med deras Påsköl, 6.0%. Några öl som återkommer från förra året är Oppigårds Bryggeris Easter Ale, 5.3% (som brukar vara ett säkert kort på påskbordet) Nils Oscar Companys Kalaspåsköl, 5.6% (som dock är bryggt med helt nytt recept) och Pumpviken Påsköl, 5.8% från Nynäshamns Ångbryggeri. En av årets svenska påsknykomlingar kommer från Göteborg och Dugges Ale- & Porterbryggeri vilka har gjort Dugges Påsköl, 6.0%. De sista två svenska ölen är också de nykomlingar båda från Sigtuna Brygghus; Sigtuna Easter Ale, 5.6% och Sigtuna Röd Påsk, 6.3%.
De två danska ölen kommer från Mikkeller respektive Bryggeriet S.C. Fuglsang och går under namnen Hoppy Easter, 6.6% samt Easter Bird, 5.5%.
Länk till systembolaget, här presenteras påskölen på deras hemsida.