Muammar Gaddafi talar svenska - oklippt

Blodigt värre

Det går att göra många saker av inredning. Mycket är väldigt snyggt, mycket är innovativt och kreativt, mycket är fult en del är personligt och ja så här fortsätter det hela tiden. Men det finns även några saker som är helt vrickade. Jag förstår till viss del att inredning kan vara nischade men när man väl börjar köpa inredning med "blodstänk" på så kommer i alla fall jag börja undra om jag skulle komma på besök. Tycker det kan vara ett kul tema på hallowen eller på någon temafest man jag har svårt att se det hemma hos någon under allt så allmänna dagar.


Finns att köpa lite överallt tror jag dessvärre.

stockholm, tempo och närhet

står på medborgarplatsens tunnelbana och känner verkligen lugnet. Ingen stress men ändå tempo folk runt omkring en och liv samt rörelse. Saknar att bo och leva i Stockholm och har ingenting emot att det bara är 2 månader kvar att bo i Västerås!! Längtar till Sommaren. Saknar helt enkelt lite närhet också. Att vara singel är som jag känner just nu inte alls min grej. Får se till att försöka ändra på det inom en snar framtid om det går.

La Noire


Detta spel är så pass verklighetstroget så att det har klassats som en animerad kontroversiell film i mina ögon. Kolla in trailern (ovan) för Rockstar Games LA Noire, som är planerad att visas Tribeca Film Festival bara det säger mycket om filmkänslan i sig också. Det är första gången ett spel blir inkallad på en filmfestival." Jag tycker att detta "revolutionerande"och att videospel förtjänar att visas filmfestivaler.

The hangover II


Hangover 2 Trailer by teasertrailer


Thailand, det är dit duon reser för att fira Stus bröllop. Med händelserna i Las Vegas nära i minnet beslutar Stu att han kommer att ha ett lugnt och säkert bröllop, utan svensexa. Som man kan föreställa sig går dock saker och ting inte som planerat. Föregångaren, The Hangover, blev en av de mest välmottagna komedierna genom tiderna, och har till dato omsatt närmare 280 miljoner dollar. The Hangover II har biopremiär i maj i år, jag väntar med förväntan och spänning.

 

Ställa företag mot väggen? Nej det är en Gestalttext!

När Du för grafiska formgivare påpekar att det fattas bindestreck i en radbruten logotyp får Vi ofta svaret "Nej, men det är ju gestalttext". Vad är gestalttext? Varför är särskrivning okej i gestalttext?
Inom formgivning finns inget rätt och fel. Bara bra och dåligt. Bra formgivning fungerar och kommunicerar som man hade tänkt sig. Att åsidosätta konventioner ger ofta en spänning som kan ge tydligare budskap och högre verkshöjd, alltså i vissa fall en bättre funktion. Gestalttext handlar om att skapa denna spänning.

Exempel
Gränsfall. Ett bindestreck hade inte skadat eftersom typografin inte direkt är minimalistisk.

Det här med grafisk design är nog inte min grej, i alla fall inte i logotyper!

H&M Trend

Jag är mkt inne på Jeans i vår. Jeans i alla former och dess slag i alla (nästan) olia färger och former också. Det kan vara både överdel och underdel.

Men det finns så pass mycket mer än jeans. Det är det här med armyjackan som är given till våren mer anser jag. Har en gammal armyjacka i garderoben som jag funderar på att ta ut om den inte är för liten. Får se vad den har att erbjuda. Annars finns det en snygg från J.Lindeberg men det är inte den jag tänker flagga för idag. Jag gillar H&Ms inslag på just armyjacka i vår. Det är en tokigt snygg armyjacka som finns på H&M trend, den finns dessvärre bara på två H&M butiker i Stockholm vad jag antog och en av dem är brunogallerian på götgatsbacken.

H&M trend Armyjacka 600 sek


SM i ekonomi, vill du synas?

SM i ekonomi är en mästerskapstävling och en konferens, instiftad av Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation (S.E.R.O.), som varje år arrangeras vid olika lärosäten av de olika medlemsföreningarna.


Varje högskola och universitet som undervisar i ekonomi har möjlighet att tävla i SM i ekonomi och i början av mars ska alltid den arrangerande föreningen samordna de lokala uttagningarna till tävlingen. Det vinnande laget från varje lärosäte välkomnas till finalen under SM-helgen för att göra upp om titeln svenska mästare i ekonomi samt en ansenlig summa pengar.

Jag och två skolkamrater har välkomnats till Finalen i Göterborg 12 - 15 Maj. Detta är väldigt roligt. Vi är ett lag på tre personer som kommer göra vårt bästa nere i Göteborg. Har du lust att synas med oss på ett eller annat sätt. Om du vill vara sammarbetspartner med laget, hör gärna av dig till mig så kan vi kolla vad vi kan göra.


Från Tiger till Leopard

Min dator sa upp sig häromdagen därav den lilla svackan i bloggen. Har en 4år gammal MacBook av den svarta designen som jag avgudar och lever med rent ut sagt. Hade därav Mac OS X Tiger 10.4 i den, relativt många program som kommit upp på senare tid har inte varit kompatibla med den programvaran, frustrerande. Så nu när den sa upp sig häromdagen var jag tvungen att köpa ett nytt operativsystem som blev Snowleopard samt nytt minne och ram minne, allt detta uppgraderades på 40 min och det bästa är att jag nu kan ha datorn i minst 4 år till. Jag skäms inte för att säga att jag älskar Mac!

Hur kan vi hantera motkrafter?


Hålla varandra i Handen?


På olika sätt hindras vi av motkrafter från att göra gott. Trots att viljan finns där blir det inte alltid br. Hur kommer vi då till de rätta med motkrafterna?

På samma sätt som med alla problem - en förutsättning för att vi ska kunna hantera dem och finna en bra lösning är att vi förstår varför vi agerar på ett speciellt sätt. Vi måste följaktigen bli medvetna om att det handlar om att det handlar om en motkraft. När insikten finns där blir problemet lättare att hantera. Beslutet fattas på en mer medveten nivå.

En annan viktig faktor som avgör om vi ska kunna hantera våra motkrafter är att vi beslutar oss för att vi verkligen vill lösa provlemet. När vi i grunden känner den starka drivkraften att åstadkomma en förändring brukar detta öppna dörrar som genom ett trollslag. En tredje aspekt är at vi ibland måste göra upp med ett gammalt sätt att tänka. Det händer att motkrafterna utgörs av ett icke-konstruktivt sätt att resonera, som vi kan ha burit med oss sedan barndomen. Ibland finner vi en lösning genom att ifrågasätta gamla tankemönster för att i stället tänka nytt.

File:One day - david nicholls.jpgKonsten att vara snäll!
En bra bok som hanterar detta ämne och som är värd att läsa är konsten att vara snäll med Stefan Einhorn. Det är spännande läsning och berör ganska många punkter hur vi tänker och agerar med att vara snälla. Är du verkligen snäll eller tror du är det? Läs boken annars så har du svaret.

Sommartid 2011 – ställ fram klockan!

Snart är det dags för sommartid igen! Natten till den 27 mars kl 02.00 är det dags att ställa fram klockan till 03.00. Tumregeln är enkel. Våren kommer, vi ställer fram utemöblerna, grillen och klockan en timme. Vi förlorar alltså tillfälligt en timme men vinner mer dagsljus på eftermiddagarna och ljusare kvällar.

Ni vet väl förresten att Ryssland i år avskaffar vintertiden och stannar på sommartid året om? Här i Sverige kommer vi däremot att tvingas gå tillbaka till den vintertid som viktipettrarna kallar normaltid redan den 30 oktober.

The Adjustment Bureau

The Adjustment Bureau (2011) är en amerikansk film "löst" baserad på Philip K. Dicks novell, "Adjustment Team". En romantisk science fiction thriller, filmen är skriven och regisserad av George Nolfi och stjärnor som Matt Damon och Emily Blunt i huvudrollerna. I rollerna ingår även Anthony Mackie, John Slattery, Michael Kelly, och Terence Stamp. Den innehåller en värdering av Thomas Newman, med två sånger av Richard Ashcroft ("Future's Bright" för inledande sekvens, "Are You Ready" för eftertexterna). Allt verkar ju bara vara himmelskt!




Snacka fest!

Earth Hour Mars 26, 201120:30 - 21:30


Detta är bara en reklamfilm. För att detta ska bli effektivt måste du som medborgare också hjälpa till att delta. 20.30 lokal tid idag är det dags att släcka lamporna, var med och hjälp till du med!


två saker som borde få dig att skratta

Ice Age 1


1. Ice Age, den första filmen. Detta är en av de få filmer som jag föredrar att titta på norska, inte svenska eller engelska. Sid är bara stört rolig i filmen som vanligt men på norska jag säger det bara en gång till på norska!

2.Slumpmässiga bilder icanhascheezburger och 9GAG! Är man på humöret kan det förgylla ens dag, det finns allt från djur till nyheter!





förgivet

jag har lärt mig att jag aldrig ska ta saker förgivet. Jag har haft så pass många motgångar i mitt liv men även medgångar så att jag har lärt mig att vara ödmjuk mot saker som konfronterar mig. Att ha en människa som tycker om mig är verkligen sjukt underbar och det ska jag ta vara på nästa gång. Att ha folk som ratar ens beteende är minst lika viktigt att ta till sig och behandla till det positiva.

Jag älskar turnelivet. Eller turne och turne, jag gillar att göra saker praktiskt. Det handlar om learning by doing. All den här inlärningen tar jag åt mig, vaför då? jo för att jag är ödmjuk, jag respekterar inlärningen och personen som lär ut den. Varför kan jag inte göra det med personer som vill visa mig saker. Det suger jag på och måste bli mer säker på att visa. Ska sluta ta saker förgivet, om det inte är en dålig kärleksfilm iof men annars.

Summerburst

Den 4 juni gör några av Stockholms främsta nattklubbar gemensam sak och arrangerar en endagsfestival på Stockholm Stadion.

David Guetta klar för Summerburst
Den nya festivalen sätter bokningsstandarden direkt och presenterar världsstjärnan David Guetta som huvudakt den 4 juni.
Som ni garanterat inte har missat vid det här laget får stockholmarna en helt ny endagsfestival i sommar. Den 4 juni tar Summerburst över Stockholm Stadion med ett pärlband av aktuella liveartister och dj:s på scen. Redan nu kan Stureplan avslöja den första artisten i den späckade uppställningen — självaste huvudakten!

Linen i sängen

Har alltid använt mig av säsongsbaserade täcken och då menar jag inte påslakanet utan själva täcket. Har aldrig provat at säsongsbasera mig på påslakan och örngott, men det kanske är på tiden det med. Var inne på H&M och såg att de hade Linen som påslakan och blev ganska inspirerad. Förstår och tycker att bomull är skönt men kan tänka mig att Linen ät skönt nu på sommaren. De hade rätt bekväma och sköna färger också, tål att tänkas på tills det blir ännu varmare.


Inspirationsbild från H&M

förebild

Han ser riktigt bra ut!
- avslappnad men ändå precis tillräcklig med design
- Jag gillar verkligen den extra breda manschetten mer avslappnade byxor
- double-monk strap, slitet och nonchalant
- ärmarna är "knuffade" inte rullade
- Skjortan är öppen med två knappar men ändå väldigt stängd i nacken
- älskar den smaller aviators looken.



det är George Cortina! han är en stor stylist. Han ser alltid fantastisk ut i klädväg! knuffade ärmar är hans signatur

3 låtars playlist

Movits! är en svensk hiphop-grupp från Luleå, bestående av bröderna "Johan Jivin'" och "Mördar-Anders" Rensfeldt, samt saxofonisten Jocke "One-Take" Nilsson från Piteå. Gruppen spelar en svängig blandning mellan jazz och hiphop. Movits! beskriver sig själva som "Djangogitarr, Blås och Streetswing. Musik för såväl Art directorn som för din mamma!". Deras debutalbum "Äppelknyckarjazz" släpptes i november 2008, och har blivit varmt mottagen. Men jag tänkte slå ett slag för deras låt På drift, Norrbotten! skön låt som kan gå på repeat tillsammans med Oskar Linnros låt Vilja bli och Yeasayers 2080. Dessa tre låtar kan utmynna i en dags playlist om jag är på det humöret.


Movits! - På drift, Norrbotten

Oskar Linnros - Vilja bli

Yeasayer - 2080


Jag som studerar marknadsföring faller även för den

Det var säkert fler än jag som såg snuttar av SuperBowl när det gick av stapeln här i början av året. Sen vet jag inte om det är lika många som faller för reklamen som jag gör. Inte bara för att det är en av världens mest påkostade tid och plats att annonsera, nej jag tycker många av företagen som annonserar under SuperBowl lyckas med sin kampanj. Men jag pratar bara för mig själv.

I år ialla fall föll jag för en reklam i SuperBowl, jag kan inte säga att jag tyckte att just den reklamen var speciell men det var en produkt som jag vet redan har stora marknadsandelar. Med temat "från vaggan till graven" lanserade Dove sin första serie för män. Jag som man är medveten av vad annars dessa produkter kan kosta och prövade Dove för män. Blev positivt överraskad av priset först och främst men tycker även att de lyckats med produkten. Jag har inte prövat hela serien men det utgör en hel hudvårdsserie från Deo till ansiktstvätt till kroppstvätt. Hålla sig fräsch till ett bra pris är en ekvation som går att lösa i mitt huvud.


Några flaskor ur kollektionen, finns att köpa på ICA

Dyr inredning blir billig



Har alltid tyckt att konst är något som verkligen förgyller lägenheten. Jag ser när personen i fråga har snygg konst hemma hos sig. Men alltid när jag kommer in på ordet konst så tycker de flesta att det är för intelektuellt att prata om eller så är det för dyrt med konst så det finns inget intresse att diskutera det. Det där tycker jag är dumt, konst kan va så himmla mycket mer än bara intelektuellt och dyrt. Jag pratar själv här mest om väggkonst. Men hur gör vi då det här interlektuella och dyra till något personligt och billigt då?

För att piffa upp lägenheten lite, släng ut dina gamla affisher som du har sparat sen du var 18 och ersätt dem med något annat. Köp identiska eller likadana ramar fån IKEA, det är snyggt när det finns en röd tråd. Sen börja leta upp bilder i magazin, böcker eller på internet som du tycker är snygga. Logga sedan in på Crimson.se och beställ bilden i vilket mått som helst som du vill ha.  Det var inte så svårt och blir väldigt personligt och snyggt.

Inställning till livet



Det handlar om att peppa sig själv ganska ofta. Många kan ge kommentarer utifrån och ens självförtroende sänks en aning, men låt det inte sänka dig allt för mycket. Du kan göra en enkel återställning i livet genom att peppa dig själv och ge dig själv en klapp på axeln, ingen är bättre på att göra det än du själv. Ge blanka fa* i om du känner dig dum när du står och talar med din egen spegelbild. Sluta tänk och bara gör det! Det finns en stor chans att en bubblande trevlig känsla kommer sprida sig i magen när du håller på. Känslan kallas glädje och välbehag. Inspireras av videon ovan och gör något liknande! Peppa dig själv så som ingen annan kan peppa dig.

Hyllning till NK Stockholm

NK Stockholm hjälper världen att bli lite bättre genom en nisch. NK sysslar med försäljning av alla slags produkter och sluutar inte nu bara för att hjälpa till.  Vill bistå med en god sak är det en bra idé att bege dig till NK på deras Nedre Plan. Där kan du se och om andan faller in  köpa en flaska Solvatten och se försäljningsintäkterna gå till en svensk innovation med samma namn som renar smutsigt vatten i fattiga länder till en drickbar nivå med hjälp av solenergi. Det tycker jag är credd och ska genast köpa en nästa gång jag besöker NK Stockholm


Flaskornas utseende för Solvatten

Att  skådespelare samarbetat med Band of Outsiders är talande för kläderna och varumärket. Det har en lättsam intellektuell "flygkänsla" och är lagom inne. Stilen har en tydlig amerikansk preppy touch, men poppig på samma gång. Kingcitat: "Tänk uttråkade, excentriska och nördiga unga män som pendlar med sina rika dysfunktionella familjer mellan Djursholm/Danderys och Stureplan/Östermalm". Det fråntar inte mig att tycka att kläderna ser bra ut. Se hela kolletionen här.


Anorak- Olive green coated cotton ca 6000 sek


13° och sol

när jag vaknade imorse så insåg jag att fy faan va skönt det är att ha kvällssol istället för morgonsol. När det blir äckligt unket i lägenheten för att solen ligger på gör inte att nattdunset inte försvinner i första taget.


Men det var inte det jag ville komma till, några människor verkar iaf kanske ta åt sig av det förra inlägget. Jag vet att jag gör till viss del iaf. Haha vad gör det jag bryr mig egentligen inte, jag har kommit en bit på vägen eftersom jag tänker på det iaf, så får vi tänka. Äntligen har det även blivit springbart spår uppe vid rocklunda, spåret på 5 km var alldeles underbart imorse och lär bli ännu bättre senare under dagen eftersom det ska bli 13° idag, helt fantastiskt att våren är på väg nu. Skulle iof inte banga på en sista skidresa upp till Riksgränsen just nu, men jag välkommnar våren med stor famn just nu den 23 mars! Och ta detta som ett tips för er som lighger och sover, man vaknar till.

Facebook beroende?

File:One day - david nicholls.jpgInnan vi börjar måste du ta reda på om du är en missbrukare. När du har erkänt för dig själv att du är beroende av Facebook kan vi gå till väga för att ge dig några lösningar för det problemet. Här är några  tecken på att du är beroende:


1. Du är sen till möten eftersom du är på Facebook
Om du någonsin kommit för sent till ett möte eller en avtalad tid för att du var  tvungen att kontrollera dina uppdateringar på Facebook  så du vet att du är beroende. Detta är ett klassiskt missbrukare beteende. Det är dags att få hjälp.

2. Du tänker på det när du är offline
Jag har flera vänner som kämpar för att få att sova eftersom de funderar på det som är online på Fb chatten eller undrar hur deras profil blir kommenterad eller ett mail som väntar. Om du gör detta så kan det vara ett tecken på att du är på väg mot ett problem.

3. Dina vänner och familj kommenterar din överdrivna användningen av Facebook
När andra människor runt omkring dig börjar märka att du har ett problem som det är. Det är oftast en ganska exakt indikator på att du förlorar förståndet. Om dina kompisar, arbetskamrater eller familjemedlemmar har gjort kommentarer om hur mycket du använder Facebook måste du läsa resten av det här inlägget.

4. Du kontrollerar dina konton från din Blackberry, smartphone, android eller Iphone
En mobiltelefon idag är utformad som ett affärsverktyg. Det är tänkt att låta dig kontrollera dina viktiga e-postmeddelanden eller gästboksinlägg eller andras statusuppdateringar utan att behöva vsitta vid en dator. Om du använder din mobiltelefon för att kontrollera dina sociala medier konton mer än tre gånger om dagen då du behöver hjälp.

5. Du blir stressad när ett komma "vän" inte lägga till dig
Har du någonsin märkt själv att bli stressad över något som har hänt på Facebook? Har du någonsin känt att din tillvaro på nätet är mer verklig än ditt verkliga liv? Om du har märkt av att du blivit stressad när någon inte svarar? Då är det är dags att öppna ögonen.


Varningslampan är tänd

Ferarri-kombi!


Ferrari presenterar i dag sitt senaste tillskott; FF. En fyrhjulsdriven, fyrsitsig, 12-cylindrig halvkombi.

Jodå, ni hörde rätt: Ferrari goes small family.

en mjukis i varenda litet knäckebröd

har sovit så förbannat gott inatt. Gick och la mig innan tolv för en gångs skull och så gick jag precis upp. Det som slog mig när jag vaknade var just imagen hos mig samt mäniskor. Det är relativt tufft att leva i dagens samhälle det förstår jag, det tycker även jag.

Imagen hos mig och de flesta människor är ganska hård, kall, dryg och tillbaka dragen. Det är nog ett syndrom eller fenomen, men att släppa på sig själv gör Jag iaf bara när jag känner personen i fråga som jag umgås med. Varför vågar jag bara visa mig själv för folk jag känner? klart jag är mig själv med folk jag inte känner heller men på ett klart mycket mer restrektivt plan. Detta gör tillexempel att jag gärna sätter mig på tåget i en ledig tvåa om det finns istället för att sätta mig bredvid någon. Hittar gärna en allmän klocka at kolla på innan jag frågar någon om klockan. Kollar ner i backen när jag möter någon som jag "halft känner", detta är sjukligt pinsamt när jag tänker efter. Jag skäms ju definitivt inte för mig själv och det är ju det enda jag blottar i de vid dessa tillfällen. Tänk om tänk rätt.

Wally

Custommade segelbåt från Wally


Det är bra att det är gratis det där med att drömma. Men jag lovar er får jag tillräckligt med pengar för att spendera dem på någon stor pryl. Då lovar jag att jag kommer spendera dem på den här otroligt vackra skapelsen från Wally. Inte nog med det, det finns bara en i världen eftersom det är en custom made segelbåt. Jag vill inte ens veta vad den ens kostar att gå på, men vacker är den i alla fall och det är bara förnamnet.

Segelbåt i sommar

Igelkottens elegans - Muriel BarberyDå var ena semesterveckan klar i sommar. Hyr en segelbåt i Stockholms skärgård med några otroligt sköna killar från jobbet. V 28 bär det av från Djurgården ut till havsbandet i Sthlms skärgård. Otroligt vad skönt det ska bli. En Scampi på 33 fot blev det och ska bli kul att nu vara så passa gammal och hyra en båt utan att mamma och pappa hasar en i fotknölarna vid rodret eller ngn annan plats på båten. Nu är det bara att be till Gud och hoppas på lite sol och lite vind för att en vecka i sthlm skärgård ska bli så mysig som möjligt.

stark film

Trött med Ben Sherman

…och ett trött humör. Och det värsta är att det inte bara är jag som är på trött humör. Men jag tror vi vet varför…ingen natt innan klockan tolv har jag hoppat i säng över en vecka…och då brukar humöret sjunka. Så idag måste jag gå och lägga mig i tid annars blir det härdsmälta i min lägenhet. Inte nog med det så är det Tentavecka också...

Under morgonen måste jag jag ta tillfället i akt att hylla en ikon. De flesta av oss vet att jag är ganska klädintresserad och sticker inte under stolen med det, varför skulle jag göra det jag gillar kläder och njuter av att sätta på mig ett snyggt plagg. Det bästa av allt at jag sätter på mig det JAG tycker är snygg i. Men det var inte det jag skulle prata om. Utan jag skulle vilja höja Ben Sherman som klädkollektion lite grann, de jobbar väldigt mycket med överdelar. Men eftersom det är en denimvår ganska mkt i vår har de lyckats med komplementet. Det är snygga tröjor, skjortor, jackor och andra plagg som gör just jeansen komplett. Själv kör jag på en T-shirt till jeansen.


Liberty and Union by Ben Sherman - Finns på Gatt i Svart och vitt 499 :-

Även deras sätt att exponera sig till slutkunden tycker jag är imponerande. Det är många som vill och gärna budar på deras speciella sätt att exponera sig. Det är samma i varje återförsäljarbutik och den går tyvärr inte att få tag på som privatperson så ni får nöja er med vad det är på bild istället.

Provokation med stil


"Provocera & Provokation" är två ord som har blivit ganska heta. Så fort någon kommer med en åsikt som inte uppskattas av andra så får man direkt höra: "du gör det enbart för att provocera".


Men vad är det jag gör när jag provocerar någon EGENTLIGEN? Enligt mig är det ett vackert sätt att föra liv till folks känslor. När jag provocerar så väcker jag känslor hos personen i fråga som blir provocerad. Vissa människor känner sig mer träffade, vissa berörs kanske inte alls. Konsten med att provokation är att få människor att känna att de inte kan hålla tillbaka sina känslor, för känslorna kan vi inte styra iaf. Detta brukar sluta med att personer i fråga känner ett starkt behov av att motbevisa mig. Vissa människor gör det med stil, andra väljer att försöka kränka, sänka, förolämpa eller ta till andra rebeliska former för att göra mig till åtölje.

Det som jag tycker är det mest spännande med provokation är just att en del människor tar åt sig så mycket att de inte kan hålla tillbaka känslorna, detta behöver inte vara negativt för guds skull. Jag ska inte sticka under stolen med att jag själv har känt mig provocerad av saker jag har mött . Det är just exakt därför som jag älskar att föra dessa känslor till liv hos andra, att få dom att känna ett starkt behov av att uttrycka sina känslor att de inte kan motstå att göra det. Life is worth living.

En babyboom

Det känns som ett nyårslöfte som tog tag 2006 och sen las på hatthyllan 2008 för att sedan igen göra det till ett nyårslöfte år 2011. Det här med bloggandet är en rent utav trendgrej. Det är ganska kul för jag märker att kompisar börjat blogga runt omkring mig. Det är iof väldigt liknande bloggar allihoppa men det skiter jag i. Gillar lite ströläsning om vad folk sysslar med. Det är på ett sätt skönt att hålla kontakten även fast man inte gör det, ett behagligt avstånd på en närhet. Det är kul att spara ner dem, alla ni som tar åt er keep it up det är kul att läsa, allt, utom vad ni åt till frukost! men annat är vettigt, bara ni står för vad ni skriver.

Resebyrån

Resemagasin. Programledarna Olle Palmlöf och Hélène Benno tar med oss bland populära resmål och udda företeelser. Inblickar och inspiration med spännande resmål, studiosamtal med inbjudna gäster och de senaste resenyheterna är några av programmets ingredienser. I det första programmet blir det bland annat besök på en vingård i Nya Zeeland och på barnens järnväg i Budapest. Detta är ett sjukt härligt program, brukar inte kolla på Sveriges telvision men de har verkligen sina godbitar och detta program är ett av dem.

Medverkande: Olle Palmlöf, Hélène Benno
Avsnitt: 1 / 9

Sunday the Funday

Söndagar börjar redan bra, det är den ända dagen i veckan som jag kan gå upp relativt sent eller när jag vill utan att ha dåligt samvete av något slag. Vaknar du å andra sidan ofta på fel ställe? Kvällen innan vet vi att du var oemotståndlig. Men det som var så fantastiskt på lördagkvällen med ett antal drinkar och shot i kroppen känns ibland pinsamt dagen efter. Vad gör du för att smita hem? I alla fall när du väl smitit hem är det skönt att bara ta en dusch lägga sig på soffan och låta ångesten stiga... Så kan du göra, eller så ser du tillbaka på det och skratta, se det som en kul och härlig grej och gör söndagen till något roligt istället för sista dagen på veckan. Se det så här istället 7 dagar i veckan: shitday, shitday, shitday, shitfay, firday evning, saturday and sunday the funday.

Familjebostad

Föräldarnas villa, trädäck i söderläge, vindstilla och sol = en kaffe i solen. Det är svenskt att vara optimistisk och gå ut och njuta fast det är för tidigt. Jag är svensk!

Filmer att se fram emot


Pirates of the Caribbean: On stranger tides. Sverigepremiär i maj.


The Lincoln Lawyer

Join The Global Relief Effort For Japan In Your Own Way. I Did This


Polo Ralph Lauren & United Way
Present
The Japan Hope
Polo Shirt

100% of all Proceeds will be donated to the humanitarian
effort in Japan through the Central Community Chest of Japan,
a part of the United Way worldwide network

See more at: Ralp Lauren

 


 

Fotboll och reklam

Barcelona-Shakthar: Shakthar har inte förlorat hemma på 2 1/2 år! Laget är obesegrat på sin egen arena! Arenan ser ut som ett rymdskepp! Halmstrån att hålla hårt i mot världens bästa lag. För Donetsk handlar det om att parkera spelarbussen i eget mål på Nou Camp om de ska lyckas ta hem det här.

Jag tycker även att tipslördag har lyckats med sin reklamkampanj eller med sin reklambild rättare sagt. Det är en riktigt cool bild om man jämför med programmet som jag tycker är ganska skräpigt mellan matcherna.


Väd är TV7? = TNT7

På tisdag anländer en av USA:s större nöjeskanaler till Sverige. Det är TNT7 som lanseras och ersätter TV7, egentligen vad är TV7? Tror aldrig jag har sett den kanalen eller sett ett program på den kanalen. På nya TNT7 ligger fokus på filmer, serier och underhållning, men än så länge känns det presenterade utbudet ganska rudimentärt. Studio 60 on The Sunset Strip samt Weeds, som båda kommer att rulla på TNT7 under våren är två serier som är sevärda på TV om man inte löser det på annat håll. Annars så vet jag inte riktigt vad kanalen kommer att erbjuda, men kan va värt att kika in ändå. Håll dig till Tisdag  och glöm inte TNT7. Vet inte om det tillhör ngn tv-leverantör som Canal Digital eller Viasat eller Boxer men det återstår att se.


3e Världskrig

Först så säger världen till vad den tycker om oss människor med att utplåna massor med människor, hus och samhällen vid stillahavs kusten och inte minst Japans Östkust. Det var både tsunamis och jordbävningar med efterskalv. Inte nog med det så var en härdsmälta otroligt nära på att inträffa. Detta är självklart väldigt beklagande att det har hänt och hoppas att Japan återfinner sin ro och stabilitet med att bygga upp allt igen. Just nu är jag mer orolig över den här "jävla" diktatorn och egoisten Gaddafi. Nato släpte första bomben idag nu över Libyen och nu verkar det spåra totalt. Jag tror aldrig jag har läst om en sådan självisk människa på denna jord. Hoppas det inte blir större än vad det är just nu även fast det är breakeing news, men ett 3e världskrig skulle vara förödande!

undefeted in Beer Pong

Jag och CM spelade vår 11 match beer pong här i Västerås igår och är fortfarande obesegrade som lag. Vi spelar inte jätte ofta sådär men de 11 matcherna som vi har spelat har handlat om prestige. Det är kul att bara soacialisera sig med spelet. Man just nu handlar det verkligen om att vinna och återigen vinna. Målet är att tangera ett rekord på 22 matcher. Målet är i sikte. Medan du funderar på hur du ska slå oss kan du ta en titt på länken nedan en cool film:

Film

# 1001 saker att göra innan jag dör

Jag tror att många sitter på en liknande lista. De må vara kanske fem till tio saker att göra men det finns i alla fall för min egen del en medveten lista om saker jag vill göra innan jag dör, vet dock inte hur många dem är. Det är ingen lista jag har nedskriven eller saker jag springer runt och tänker på dagligen, verkligen inte. Men får jag ett tillfälle att göra en av de sakerna som jag har målat upp för mig själv så försöker jag definitivt utföra den på bästa sätt och om det ens är möjligt. Det är i alla fall en utmaning i livet vilket är ganska kul men även spännande, och så är det lika underbart varje gång man klarar av en utmaning på listan.

Dagen efter

Ett firande av gårdagens St Patrics Day satte verkligen sina spå. Det var mycket skratt, mycket ledset, mycket argt och mycket kärlek. Alla känslor och människor på ett och samma ställe. Jag hade en spännande kväll minst sagt. Vet inte om jag ska skratta eller gråta egentligen, men jag tror jag skrattar till det ändå för det är roligare för min egen del. Idag så blev jag en aning trött på vädret precis som alla andra, men vadå det är bara dra på sig kängorna och jackan och bege sig till Stockholm och Östligare breddgrader för helgen. Helgen ser fram emot mestadels jobb men även trevliga stunder med vänner och familj.

Go green

Idag är det St Patricks Day som nämnts tidigare. Dt ska vi "några" fina själar i Västerås fira tillsammans. Det kommer bli en dundrade tillställning i Folke. Temat är självklart "go green". Grönt är ganska roligt för det är ingen fär personer i min närhet normalt sätt använder. Antingen så är man inte bekväm i färgen eller så tycker man helt enkelt att man inte passar i den. Det ska bli kul att se ialla fall vad folk kommer ha på sig ikväll. Jag AC och CS är hosts och har liknande kläder på oss. Det ska bli kul att börja helgen med St Patrick och vänner!

strävar efter happiness


Lånade bilden från Louise Truving

Värt att tänka på och inspirerande att höra.


Ett kul inlägg som han har lagt upp på sin blogg och som verkligen är en av de saker som är kul att läsa om. Det behöver inte vara så seriöst det behöver inta var i så stor utsträckning. Det är bara de där små detaljerna som spelar roll angånge vad som är just "awesome":

#981 Wearing underwear just out of the dryer

Now tell me: Is there anything quite so nice as wrapping yourself up in a pair of steaming skivvies just out of the dryer? It’s like skinny-dipping in a hot tub, jumping on a horse that’s been in the sun all day, and wearing a microwaved diaper…combined! Sure the moment doesn’t last long, yes there may be a little more static cling than you’d like, and yeah, you might have to get changed really quickly in the laundry room to pull it off. But dang, girl. Hot undies, they is fine.

AWESOME!

TY Neil Pasricha for a nice inspiration

Årets köpcentrum

Årets köpcentrum är utsett redan i mars 2012 det tycker jag är ganska spännande. Det är hela 9 månader kvar på året men "årets" köpcentrum är redan utsett. Spännande. Jag har ingenting emot motivering eller resultat, jag har bara svårt för att man redan har utsett "årets" köpcentrum. Tycker att nomineringar borde kanske läggas ut nu och att resultatet eller en omröstning läggs ut i oktober eller ännu senare. Men jag kan inte säga mer än grattis till Bromma Blocks som är ett otroligt häftigt kulturbygge. Det är många meter i tak, coola butiksblock, bra foodcourt men jobbiga arbetstider. Jag förstår inte det här med att handla långt in på natten. Det är bara för att det är stockhol. Visst det är charmigt med Stockholm och jag älskar staden, men jag skulle aldrig bege mig ut efter halv 8 till ett köpcentrum och  shoppa, men grattis Bromma Blocks ni har min förståelse för att ni vann!

morgon

Musik: Takida - Never Alone always Alone, Sum 41 - With me
Väder: Strålande sol
Frukost: hmm högst oklart påstående....

Vaknat av en ganska så långsovande natt, är alltid så sjukt trött precis när jag stiger upp. Är för mestadels glad att ingen ser mig på morgonen zombieliknande. St Patricks Day idag ialla fall och har varit så sjukt taggad på att fira den tillsammans med vänner, nära och kära. Men just precis idag när den inträffar är jag så sjukt osugen på att ens röra mig från lägenheten. Blir helst bara kvar här lyssnar på bra musik tar det lugnt och bara tar hand om mig själv. Helst av allt skullte jag inte vilja ha någon skola heller. Men tiden på dygnet kallar och det bär av till seminarium och annat arbete hela dagen. Kommer sitta i styrelserummet halva dagen.

En film som ni borde se är The Fighter, den var inte lika bra som kings speech men ändå otroligt sevärd. Någonting som jag och som jag även fler gör är att våga säga till era vänner att ni verkligen tycker om dem och att jag är glad att jag har dig som vän. Ska säga det till minst tre av mina närmsta vänner idag, gör det du med, hjälp till att göra världen lite gladare.

Alla killar är skit

"Alla killar är skit" eller "nästan" alla killar är skit, detta är en kommentar som jag hör ganska frekvent i samhället utav det kvinnliga könet. Kommer verkligen inte nämna några namn eller hänga ut någon och jag fråntar mig alla personliga påhopp om någon tar åt sig. Detta inlägg är en allmänn uppfatning från min sida. I alla fall så funderar jag på varför det alltis ska generalliseras, att alla killar ska ska dras över en och samma kant. De kan knappast ha träffat "alla" killar och kan knappast ha träffat så många killar i sitt halvlånga liv för at dra alla över en och samma kant. Eftersom jag är kille så ser jag killarnas perspektiv, det är säkert samma sak åt andra hållet. Men jag undrar om personen i fråga som ställer sig den här frågan också ställer frågan till sig själv iblan. Kan det vara mig det är fel på? Vad gör jag för att det är "fel" på alla killar? Vem är det i grund och botten det handlar om? En fråga värd att fundera på.

Rensning av sängkläder

Har idag rensat bland mina sängkläder och insåg direkt att shit slänger jag dessa har jag ju inget att sova i. Riktigt så illa är det iof inte. Men det resulterade iaf i ett nytt paket sängkläder. Det är kul med sängkläder och det är kul med variation. För det är lite så jag bäddar. Nu vill jag byta till det andra mönstret eller nu känner jag för det här. Har jag då fler mönster ja då bäddar jag om oftare än mer sällan och det kan ju ses på flera olika sätt. I alla fall så beställde jag ett påslakan från Borås Cotton nu i dagarna och det dimper väl in i början på April eller liknande. Lagom till våren vill jag sova gott. Resultatet har ni på bilden nedan.

Kuriosa

Läs och ta in denna ack så viktiga information!

Schrödingers katt
är ett tankeexperiment framlagt 1935 av Erwin Schrödinger för att visa på brister i teorin om kvantmekaniken vid tillämpning på makroskopiska plan, men det har populärt kommit att misstolkas som ett exempel på problemet med osäkerhet i observationer som uppkommer av att någon faktiskt observerar (jmf. om ett träd faller i skogen när ingen hör - låter det då?).

Schrödingers paradoxala illustration av kvanttillstånd, som han själv betecknade som fånigt, går ut på att en katt placeras i en sluten stålkammare. I stålkammaren placeras även en bit radioaktivt ämne med 50 % sannolikhet att sönderfalla inom en timme, samt en geigermätare kopplad till en hammare som krossar en flaska cyanid om sönderfall registreras, varvid katten skulle dö. Efter en timme hänger kattens öde på ett kvantmekaniskt tillstånd med samma sannolikhet för liv och död. Katten är både levande och död samtidigt enligt kvantmekaniskt synsätt. Men, när kammaren öppnas, ser man bara en katt som antingen lever eller är död. Frågan är: När övergår systemet från en mix av tillstånd till antingen eller?

Schrödinger ville alltså inte visa på att det verkligen var en levande-död katt, utan han ansåg att kvantmekanikens teori var ofullständig och icke representativ för verkligheten i detta fall.

Jersey Floor


Det här är så sjukt roligt. Måste ses!

Taktfast förfest

Hittaden en skön mix av låtar på en sida som är skön att ha på en förfest. Det är en stor mix av alla låter i alla gengrer. Ladda ner den i MP3 och spela den i VLC eller annat. Det är aldrig tyst och låtarna är i go blandning. Hämta den på länken nedan!

GIRL TALK

St Patrick´s Day

4 dagar kvar till St Patrick's Day den 17 mars 2011!!
St Patrick's Day firas av de irländska och "irländska at Heart" i storstäder och mindre städer både med parader, "bärandet av den gröna", musik och sånger och irländsk mat och dryck, det är en tid för skojs skull. Vissa samhällen går även så långt som att färga åar eller bäckar grönt! Vi i Västerås hoppas också på specktakel. Antar att det kommer bli en del öldrickande här så varför kan vi inte göra som min vän i San Fransisco "Philip Raffe Randombjörn" som har lagt upp den här bilden på en helt passande öl till St Patricks Day


Bild tagen av: Philip Raffe Randombjörn

onödigt?

Det perfekta sällskapet på resan. Du ligger där sent på kvällen i ditt ensliga och trista hotellrum och John Blund bara vägrar att uppenbara sig. Då önskar du att du hade haft en portabel öppen spis att plocka fram för att få till den där speciella känslan. Det problemet har nu Unica Home löst åt dig genom att börja saluföra den här genuint unika produkten Travelmate Portabel Fireplace. Den drygt 20 kilo tunga bio-etanoldrivna brasan är rökfri och kostar knappt 20 000 kronor.

Spotify

Damn, vad tid jag har fördrivit på spotify de senaste timmarna. Skulle bara lägga in några låtar och så försvann timme efter timme efter timme. Det blev en del musik iof men var tog tiden och middagen vägen. Nu får det lugna ner sig lite när jag börjar få ont i huvudet, märker att det är mörkt ute men ändå inte har en lampa tänd i lägenheten. Hmm ska nog unna mig att gå ut och fixa någon mat ikväll.

weekend ahead


Precis min inställning. Har haft en stört avslappnad fredagkväll med CM och Lukas. Ska fortsätta med samma anda hela helgen tror jag. Inte göra ett dyft utom det nödvändiga som påverkar mig och min egen del i helgen. Nu blir det att gå och lägga sig för att sova ut imorgon och ja faktiskt inte göra någonting förutom att tvätta suck. Aja flaggan i topp ikväll det är det som räknas

Morgonstund har guld i mun


enter pluggmode

Idag blir en dag i skolan med CM Verner för att skriva lite på PMarbetet. Den teoretiska referensramen ska byggas upp och göras klar. Så ser fram emot en ganska händelselös fredag med att bläddra i böcker, kolla i artikelbaser och få allmänt ont i huvudet av att ha suttit framför en dataskärm alldeles för länge. Men ska inte klaga, det äär som att städa, så otroligt skönt när det är gjort och sen ser vi fram emot helgen tillsammans. Är det någon som har ngt kött på benen om Maslows behovstrappa eller de 4pna som kan bli sju så kan ni bara skrika till.

Hur är det att ha en tvillingsyster

Det är alltid samma sak när jag får den frågan. "Hur är det att ha en tvillingsyster"? Ska jag vara ärlig och svara så är det faktiskt helt underbart. Det är det bästa man kan tänka sig som tvillingbror. Jag har ju aldrig fått uppleva hur det inte är att inte ha en tvillingsyster. Men jag skulle aldrig vilja göra det heller. Jag har två systrar i mitt liv som jag är otroligt stolt över. Under vår uppväxt tillsammans så hade vi väldigt svårt att komma överens. Vi var inte så lika och hade olika värderingar i livet. Men nu på senare tid när alla har flyttat ut från barndomshemmet och lever sina egna liv på sina håll så har vi på ett helt underbart sätt växt ihop. Nu kommer vi otroligt bra överens och stöttar varandra i vårt och torrt och jag vet inte vad jag skulle göra utan mina systrar.


Jag, min tvillingsyster och min storesyster

trenchcoat till våren

Ja då har jag surfat runt lite och försökt att hitta en snygg trench till våren, har en beige sedan några år tillbaka och vill verkligen inte ta på mig en svart jacka till våren. Hittade denna odödliga skapelse och vill verkligen sätta på mig något sådant här i vår. Trenchcoaten kommer från Burberry Posum och kostar tyvärr en förmögenhet för min studentbudget. Men drömma är gratis.


Bonded fine strech wool Gabardine officer coat 18,500,00 sek

En vecka närmare Holland

Har i veckan lämmnat in papprerna för att åka ner till Groningen och Holland ett halvår för att studera. Ska bli skönt att komma iväg och göra någonting nytt för en gångs skull. Lämmna en lägenhet lämmna ett liv egentligen för ett halvår. Har haft magont hela dagen, kännt mig stressad på ett oroligt sätt men har egentligen ingen aning om varför. Ser fram emot helgen då jag inte har några planer alls att ta tag i. Blir kvar i Västerås och hoppas på någorlunda väder och tar hand om mig själv bara, ska bli väldigt skönt. Jobbar febrilt och aktivt med föreningen nu och hoppas skaffa lite skön energi i den nu till våren, det är mycket som händer. Snart börjar våren igen vilket ska bli skönt. Vill även uppgradera skofronten igen, känns som om jag går i gamla trasor bara. Kanske ett par converse till i vår men vill faktiskt och trånar lite efter ett par vita snygga sneakers. Det finns massor iof men inga som tilltalar mig riktigt riktigt. Får ge mig ut på jakt. Jag tänker mig något sådant här.