Val Thorens

Så sjukt vad jag har längtat till den här dagen. Jag och 4 andra skidglada vänner drar idag ner till Val Thorens för lite skidåkning. Jag som har typ cravings. Men det ska blir stört skönt att komma ner. Svänga sina lurviga i backen, på dansgolvet och på afterskin. Äta och dricka gott, träffa människor. Ja det finns fan inget fel med den här resan tror jag. Kommer bli så sjukt jävla roligt!!

Creed Virgin Island Water

Creed Virgin Island Water är inspirerad av Oliver och Erwin Creeds seglatser runt de Karibiska öarna. En uppfriskande doft med inslag av bland annat lime, bergamott och mandarin. Alltså ett måste ha i sommar till båttrippen utanför Vaxholm eller seglatsen vid Marsstrand.


take one

såg take one dokumentären med Swedish house mafia häromdagen och den var kunglig. Så sköna grabbar som spelar bra house och älskar livet som dj:s. Hmm barn fru och dj haha bra kombo liksom. Men skulle man bli mjölkbonde i Lund och övergår till namnet Axwell och har blivit utsedd till nr 7 bästa dj i världen då må jag säga att man har lyckats. Men i alla fall borde alla något housgillande fantaster kolla på dokumentären take one iaf!!

Savvy Citizens

Stephen Simmonds och David Bielkheden har precis fotats för märket Savvy Citizens. Sen är det tydligen det ballaste som finns att ha på sig sin lilla mössa lite på sned inomhus Tillsammans med ett par ankelhöga boots med ett par raggsockor i en djup uringad t-shirt men en slarvitg påsatt skjorta över.. Hela Stockholm och Skandinavien är fyllda av hippa killar med snedställda små mössor på sig. Jag måste säga att jag är så galet trött på den lilla mössan redan för två år sedan och hade hoppats på att alla trendkänsliga killar som jobbar med mode var det också men ack så fel jag hade, de brukar ju ha koll. Förlåt om jag tar er som exempel nu grabbar men kom igen nu, utveckling tack! Ni är ju bra på det. Iaf kolla in skjortmärket till vår och sommaren kommer de med snygga kortärmade skjortor. Jag brukar ha svårt för kortärmade skjortor men de här märket verkar lyckas! Och de är just de kortärmade skjortorna jag flaggar för. De långärmade med kontrasttyg tycker jag ungefär det samma som jag tycker med den lilla mössan!



Läs mer på Skjortor in i minsta detalj


sucker för glass?

jag är iaf. Och äter ganska stora mängder i perioder och då skiftar det från märke till märke. Allt från Ben and Jerrys till Häägen Daas. Iaf kommer jag troligtvis pröva en ny favorit SIAS "Berte glass" troligtvis sjukt god.

Glassmästare Per Stenström i halländska Slöinge har länge drömt om att tillverka glass med mjölk från SIAS egna gård. Och när de  nu lanserar deras första gräddglass i superpremium-segmentet har de gjort den så okonstlad som möjligt utifrån fyra ingredienser. Mjölk från Berte Gård, ägg från granngården Lilla Stensjö, halländsk grädde och svenskt socker.

Berte Glass. Namnen på glassmakerna kan ge upphov till skilda smakassociationer, beroende på var i Sverige man befinner sig men för oss är alltid utgångspunkten hur glassarna - Äppelpaj, KnäckBräck, Kladdkaka, BlåbärsCheesecake och en Skidtur - smakar i Slöinge.

Berte Glass finns i handeln från vecka 10.

 

mer info hittas på SIA



Zippern

Det är lätt att ha förutfattade meningar om vissa plagg. Som pullovern med blixtlås, vilken många förknippar med skid- och funktionskläder. I finare ullkvalité är detta dock ett vasst alternativ under kavajen för den som tycker att en V-ringad pullover lätt blir lite slätstruken.

Det är bara att konstatera. Vi svenskar har mycket att lära av stilkulturen i Italien och södra Europa. Inte minst i fråga om känsla för material och kvalité utan kanske främst i sättet att bära våra kläder. Att våga ifrågasätta utstakade klädkombinationer och blanda in lite mer oväntade inslag i en annars elegant klädsel utan att det för den delen blir en gimmick.

När det kommer till stickat är en vanlig syn i södra Europa pullovern med blixtlås, som bärs både under en elegant kavaj eller kostym som till en mer fritidsbetonad klädsel. Den höga kragen ger tillsammans med dragkedjan ett stilfullt klätt intryck, men samtidigt med en sportig känsla.  Perfekt vintertid tillsammans med en figurnära skuren blazer och ullslips.

Det kommer ni se mig i i tidig vår sen vinter iaf när plusgraderna närmar sig igen.

Lyxskärpen som du har råd med

Accessoarerna gör som bekant mannen och snygga skärp är numera en naturlig del av vår garderob. King har tittat närmare på det svenska skärpmärket Saddlers lyxigare linje Marco Parisi och hittar en allvarlig utmanare till konkurrenterna.

Marco Parisis skärp tillverkas för hand i Italien (landet med 200 års erfarenhet av tillverkning av läderprodukter) av vegetabiliskt läder från vettiga garverier. Den som är nyfiken kan läsa av tillverkningsnumret på varumärkets samtliga produkter för att på så sätt följa upp produktionens samtliga steg.

Priserna är trots den påkostade tillverkningen riktigt rimliga. Marco Parisis produkter kostar mellan 700 och 1 200 kronor på NK i Stockholm och Göteborg, Jupiters butiker och monsieur.se.

källa: King