Hur väl känner du dina vänner? Måste vara ett skämt....

Hur väl känner du dina vänner?
Det är frågan i nya Twitter-Quizen, signerad Great Works.
Sajten som släpptes i fredags sprids nu som en löpeld på nätet.

 


Idén med sajten, som också är en tävling, går ut på att man ska försöka gissa vilka statusuppdateringar som hör till vilka kompisar på Facebook. Man börjar genom att logga in via sitt Facebook-konto och i varje omgång presenteras man med 10 stycken uppdateringar - och målet är såklart att gissa rätt på alla 10. Say whaaaat säger jag....

– Who wrote what's syfte är egentligen bara att vara just ett roligt quiz. Självklart så tar den spjärn mot att man har så mycket vänner på Facebook som man egentligen inte alls känner så bra. Vilket gör att quizen blir ganska så rejält svåra...

– Martin Löfqvist här på Great Works kom med grundidén, och undrade om de inte bara skulle ta den vidare, bygga ihop, och få ut den. Tillsammans med en utvecklare som heter Isak Burström så jobbade dem klart projektet på några dagar. Helt sjukt.


 

Facebook eller Twitter


Tittar man på de aktuella siffrorna så är det tydligt att Facebook står för en viss del av marknaden och Twitter för en annan, dvs. att dessa två marknader skiljer sig tillräckligt mycket för att inte konkurrera ut varandra. Detta skapar lite problem då den som kan visa sig mest förmögen att förvalta sociala relationer lär vinna andelarna. Vi får nog räkna med att båda finns kvar om inget radikalt händer då de täcker två helt olika målgrupper. Twitter har en mer professionell och yrkesmässig genre än Facebook. Facebook är mer av en underhållningskanal jämfört med Twitter.

Futurescape påstår att ett av de stora sociala medierna kommer att äga denna marknad. Vi får se hur det blir. Det handlar om en betydande marknad, som kommer att omsätta miljarder kronor världen över.

Glöm inte att spridningsmöjligheten är nu betydligt större.


 

Vänner betyder otroligt mkt


Några människor kommer snabbt in i våra liv och snabbt försvinner ur våra liv. Några människor blir våra vänner och stannar länge i våra liv. De lämnar vackra spår i våra hjärtan. Vi blir aldrig mera som vi varit, eftersom vi lärde känna en god vän! Igår är historia. Imorgon är en gåta. Idag är en present och därför heter det nutiden. Lev och njut i varje ögonblick!

att hjälpa en medmänniska


Om jag ska kunna föra en människa till ett bestämt mål, måste jag först finna honom/henne där han/hon är och börja just där. Den som inte kan detta vilseleder sig själv när han/hon tror att han/hon kan hjälpa andra…. För att tjäna en medmänniska måste jag visserligen förstå något som han/hon inte förstår, men först och främst förstå det som han/hon förstår. Om jag inte gör det hjälper det inte att jag kan och vet mer. All verklig hjälpsamhet börjar med respekt för den jag ska stödja. Därför måste jag förstå: Att hjälpa är inte att härska utan att tjäna. Inser jag inte detta så kan jag inte hjälpa någon…..

7 maj - 18 september 2011 Waldemarsudde = Lars Wallin


Lars Wallin
Sveriges ledande couture-designer Lars Wallin firar 20 år som designer med en jubileumsutställning på Waldemarsudde på Djurgården mellan 7 maj och 18 september. Utställningen visar ett urval ur Lars Wallins produktion genom åren med bland annat drygt 150 spektakulära klänningar och skisser.


Bland Lars Wallins kunder återfinns, förutom alla storheter inom landets kändiselit, även en mängd utländska celebriteter samt det svenska hovet. Lars Wallin formger unika klänningar i exklusiva material där hans skaparanda och passion är den söm som syr ihop de eftertraktade kreationerna.

Lars föddes 1966 och utbildades vid designhögskolan Beckmans i Stockholm. Fem år efter avslutad utbildning tilldelades Lars Guldknappen av tidningen Damernas Värld och två år senare vann hans design av aftonklänning första pris i tävlingen Miss World. Idag har han sin egen ateljé i Stockholm där han syr upp klänningar inspirerade av fransk 50-talscouture och Hollywood-glamour.

Under de senare åren har Lars tagit steget från renodlad klänningsdesigner till att lansera en herrkollektion (2006) samt kosmetikamärket "Make it Your Own" (2008). Lars har även gjort ett flertal framgångsrika samarbeten, bland annat en kollektion skinnjackor för Jofama (2009) samt en kollektion sängar och tillhörande sängkläder för Carpe Diem Beds of Sweden (2010). 2010 designade han de nya förpackningarna till Flora bordsmargarin.

Jag hälsar COS välkommen


COS är ett koncept som H&M lanserat i flertalet stora städer i Europa. Och i maj 2011 blev det äntligen Stockholms tur.  COS är uppdaterade klassiker, ni vet de tidlösa plaggen med klassisk design. Det är trendigt och tidlöst, och man använder sig av många nya innovativa tekniker och moderna i material i skapandet av de stilrena kollektionerna för COS. COS står för Collection of Style och stiliga kläder för barn, herr och dam. Utöver blazers, pennkjol och den vita skjortan för dam är det mycket skräddat, skjortor och denimkläder och stickat som gäller för herrarna. Biblioteksgatan är den gata som kommer lansera linjen i Stockholm.

Jag vill...



Jag vill tro att världen är rättvis och att alla är ärliga och snälla. Jag vill tro att allt är möjligt. Jag vill ha möjligheten att bli överväldigad av de små sakerna och händelserna igen. Jag vill leva enkelt igen. Jag vill inte att min dag skall bestå av datatrassel, berg av pappersarbete och dåliga nyheter. Jag vill inte tänka på att få lönen att räcka en hel månad, jag vill slippa läkarräkningar, skvaller och att mista människor jag tycker om. Jag vill tro på betydelsen av en kram, ett vänligt ord, sann rättvisa, fred, drömmar, och jag vill göra änglar i snön igen.


Så här är mina kreditkort, mina bilnycklar, mina räkningar och min pensionsförsäkring. Härmed drar jag mig officiellt tillbaka som vuxen! Vill du diskutera detta får du fånga mig först - Kull! Vi ses i sandlådan. Om jag får leka med dina grejer får du leka med mina.

ett liv?

Helgpyssel: Papper blir till en Audi A7

Pilligt

Tarasa Lesko hade 254 timmar över så han bestämde sig för att skriva ut en komplett Audi A7 på papper. 285 stycken utskrivna papper gav 750 stycken olika bitar som han klippte och klistrade ihop till en komplett bil.

Här krävs det tålamod, minst sagt.



Coachella


The Coachella Valley Music and Arts Festival, i folkmun ofta bara Coachella, är en årlig musikfestival som hålls på Empire Polo Fields i Indio i Kalifornien sedan 1999. På festivalen spelar band inom flera genrer, bland annat rock, hiphop och elektronisk musik.

Festivalen, som har fått sitt namn av Coachella Valley i nordvästra Coloradoöknen, har sedan starten varit en tvådagarsfestival, med undantag för 2001 års festival som bara var en dag. 2007 förlängdes festivalen till tre dagar. Vädret på platsen är typiskt mycket varmt under festivaldagarna i slutet av april, och temperaturen kan nå upp till 40 grader Celsius.

Förutom musik bjuder festivalen på utställningar av installationer och konstverk, många interaktiva. Många av de artister som ställer ut på Coachella har också dykt upp på Burning Man-festivalen.


 


Jag skulle gärna vara där 2012 - har bara ett ord att säga "modern woodstock" eller "awesome"

Påskafton - Iphone, check ins och location location location NEVER!!



har nu tillbringat en tid nere på Västkusten med familjen och det vore faktiskt synd att klaga. Har precis gått upp för påskafton och ska nu tillsammans med alla andra, laga en hemmagjord brunch bestående av massor med beståndsdelar, sen är det en relaxavdelning och spa som står på schemat. Låter som en bra dag. Annars har vi inte så mycket planerat under påsken, det är en helgdag som jag försöker i stora mått mätt försöka att vara ledig från allt jag egentligen behöver göra.

Men nu skiter vi i det, lite rolig kuriosa istället. Ingen har väl vid det här laget kunnat missa att iPhone sparar var användaren har varit i en okrypterad fil som återfinns i iOS-maskinen som man eventuellt använt för att synka sin iOS-maskin med. Det har varit känt sedan tidigare men blev känt i större kretsar igår när två utvecklare släppte ett program som på en karta kunde rita upp var användarens iOS-maskin hade hållit hus sedan iOS 4 släpptes.

Den stora frågan återstår dock och det är varför Android och iOS lagrar denna information. Det finns inga officiella uppgifter från varken Google eller Apple angående detta men det troligaste är att den används för att bestämma telefonens position för appar som kräver detta. Att det i iOS fall lagras för evigt och inte bara i max 48 timmar som i Androids fall kan antagligen vara ett misstag från Apples sida och något som i så fall borde fixas till nästa iOS-uppdatering.

Jag kommer aldrig att checka in eller vilja veta var min position skall vara, jag tycker att det är lite läskit att folk hela tiden ska veta var jag är, vill de veta de så får de ringa och fråga isf :). Mitt första steg iof är väl att skaffa en Iphone som jag aldrig kommer att göra.

Read more: på FEBER

Ny blogg med parallelskrivning

Denna blogg som jag kommer byta till så småning om är under uppbyggnad fortfarande, men ser gärna att ni kanske kan läsa på den redan nu för att lära känna den nya sidan lite grann.

den värld vi lever i, Egoism och andra dygder


Människor som jag ser det kan vara oförstående och självupptagna, förlåt dem i alla. Om du är snäll kan andra anklaga dig för att vara självisk, och ha dolda motiv, var snäll i alla fall. Om du är framgångsrik, attraherar du en del falska vänner och några riktiga fiender, var framgångsrik i alla fall. Det som har tagit dig många år att bygga upp kan förstöras av andra över en natt, bygg i alla fall. Finner du frid och lycka kan andra bli avundsjuka, var lycklig i alla fall. De goda gärningar du åstadkommer i dag blir bortglömda redan i morgon, gör goda gärningar i alla fall. Om du ger världen det bästa du har att ge kanske det inte räcker till, ge världen ditt bästa i alla fall. När allt kommer omkring handlar det om dig och ditt högre jag, det handlar aldrig om de andra i alla fall. När jag skriver ut den här texten påverkar det människor, jag skriver ut texten i alla fall.
Egoism är inget negativt laddat ord. Allt vi gör gör vi för att göra oss själva glada. Jag skulle aldrig komma på tanken att göra någonting som inte gör mig själv glad. Det handlar ingenting om att inte hjälpa andra eller att bara tänka på sig själv. Egoism är ett mycket större ämne som för många människor är outforskat.

Snygg inredningsbutik på webben, förgyller min vardag

Jag har som mål att öka Mina möjligheter till att skapa ett vackert och harmoniskt hem genom inredningsdetaljer präglade av tradition, elegans och karaktär. Det är svårt eftersom något jag söker är en väldigt personlig stil. Ibland hittar jag något som är snyggt i butiken men det passar inte alls bra hemma. Ibland kan det vara tvärtom men då tar jag ju aldrig med det hem. Men nu har jag hittat en sida full med inspiration som jag kan ögna igenom i flera timmar. Härlig inredning med smak av stil, helt min gej.

möte med vår och sommar

klädmässigt är det alltid lika kul att möta vår och sommar efter en så ganska mörk och dyster höst och vinter. Nu börjar de lite sköna färgkombinationerna tillsammans med andra siluetter som hör vår och sommar till. Jag själv kommer köra ganska avskalat i sommar och kommer hålla en smal stil med diskreta färger. Bilden nedan ger mig inspiration och längtan till lite varmare väder.


Sommarutstyrselhämtad från KING

En eftermiddag i Sthlm


Hem? jag den frågan ställer jag mig varje gång när jag kommer tillbaka till där jag är uppväxt. Har haft en fantastisk eftermiddag i Stockholm med vackert väder och härligt umgänge. Började med att jag besökte en "östermalms" tjej, Moa du måste äta upp det ;) för en lunch och en kopp kaffe. Mycket skitsnack och det är skönt att bara vara sitt avslappnade jag runt människor jag tycker om. Sen åkte jag hem till Päronen och har nu sittit med Farsgubben och snackat framtisdsplaner, fast det blir jag lite rädd av att prata om så det lämmnar vi till framtiden att avgöra. Kvällen ägnas med en god middag och tills vidare osmidda planer, får se vad som händer.

Stylepedia

Mr Porters - Stylepedia

Allt från Acne till Zippers, om funktion och märken. Denna bok omfattar det mesta av vad modevärden har att erbjuda. Det är en bibel för dem som tror på manligt mode vilket jag gör. Det är fiffiga bilder tillsammans med instruktioner och text. Denna bok säger det mesta som ska sägas för att veta vad manligt mode innefattar. Är du intresserad har du även en förkortad version på MR Porter. Jag själv uppskattar den inbundna variaten men nöjer mig med internetversionen så länge, väl bekomme.

sommarens investering


Det här kommer bli ett av sommarens investeringar i år. Den mest klassiska seglarskon någonsin. Jag har haft par innan som nu är utslitna men känner att dessa aldrig går ur tiden egentligen. Kompleterar mina redan befintliga blåa med ett par klassiker från sebago i sommar, väl bemött.

Ska Saabs nya konceptbil göra företaget lönsamt?

Saab har varit i blåsväder ganska mycket under de senaste åren, allt från kriser och icke sålda bilmodeller. Hur ska de ta sig upp ur krisen? En sak kan vara deras nya konceptbil, jag vet inte om detta kommer vara någon lösning för Saab men SAAB PHOENIX är en grymt snygg bil iaf enligt mig.

Mina personliga rättigheter

Som person har jag rätt att: säga "nej" utan att känna mig självisk. Både känna o uttrycka ilska. Be om hjälp och om vänskap (jag kanske inte alltid får det men jag har rätt att fråga). Säga: "jag vet inte". Säga: "jag håller inte med". Säga "jag förstår inte". Få respekt för vad jag tycker o tänker. Vara som jag är, tycka om mig själv o förlåta mig själv. Få göra misstag- och ta ansvar för mina handlingar. Få mina behov betraktade som lika viktiga som andras. Ibland kunna ställa krav på andra. Må bra fast andra mår dåligt. Det här är mina rättigheter oavsett om jag gillar det eller inte.

Krona eller klave

Sigmund Freud och hans systerson satt och pratade om hur svårt det var för en del människor att ta beslut.

- Jag ska berätta för dig vad jag säger till dessa personer, sa Freud.

Jag rekommenderar dem att singla slant.

Systersonen sa förvånat:

- Jag tror dig inte. Hur kan du som är vetenskapsman, be människor att förlita sig på slumpen.

- Jag ber dem inte att följa utslaget av krona eller klave,

utan att känna efter om de är belåtna eller missnöjda med utfallet

Det tar aldrig slut



Jag har fått för mig för att jag bara vill ta det ansvar som passar en åttaåring. Jag vill gå på McDonald's och tro att det är en trestjärnig Michelin-restaurant. Jag vill tycka att M&M är bättre än pengar, eftersom man kan äta dem. Jag vill springa barfota i mjukt gräs smutsa ner byxorna, ligga under ett stort träd och kolla på när grenarna rör sig i vinden, ha en saftkiosk tillsammans med mina vänner en varm sommardag utanför garageporten. Jag vill ha regnställ och gummistövlar och få plaska i pölarna. Jag vill att mamma gör goda mackor och varm choklad.

Jag vill tillbaka till den tid då ... livet var enkelt. När allt jag kunde något om var färger, multiplikationstabellen och barnsånger. Och ingenting bekymrade mig, för allt jag visste att jag inte visste, brydde jag mig inte om. Allt jag visste var att vara lycklig för att jag inte kände till de bekymmer jag skulle bekymra mig för.

En vis man sa till mig en gång "tid..." inte klocka "tid..."


Tänk dig att det finns en bank som varje morgon sätter in 86 400 kronor på ditt konto. Det är inget fel. Insättningarna är lagliga och korrekt gjorda av en otroligt rik välgörare. Men banken överför inte pengarna till nästa dag. Varenda natt blir alla pengar som du inte använt den dagen borttagna från ditt konto. Vad skulle vi vilja göra vid ett sånt tillfälle? Självklart hade du använt alla pengarna den dagen de sattes in på ditt konto, dag efter dag.

Det otroliga är att vi alla har ett sådant konto! Men det är inte pengar som sätts in på konto eftersom namnet på kontot är TID. Varje dag blir vi utrustade med 86 400 sekunder. Varje natt försvinner all den tid vi inte utnyttjat. Ingenting blir överfört till nästa dag och vi kan aldrig använda något i förskott. Varenda dag sätts en ny tid in på kontot. Varje natt försvinner obrukad tid.

Om vi inte utnyttjar dagens insättning så är det enbart vårt eget fel. Vi måste leva i nuet och förbruka dagens insättning. Investera tiden smart så att vi i bästa möjliga avkastning i form av hälsa, lycka & framgång. Gör det bästa av dagen idag!

Din huds framtid ligger i dina händer!

Jag är lite kräsen vad det gäller det där med hudvård, jag har prövat en del hudvårdsprodukter från ett antal leverantörer. Jag vet med mig att många vänner i min ålder inte ens kan stava till hudvård för män när det gäller ansiktsprodukter. Det kan jag inte rå för men jag skämms heller inte för att vara en som använder det aktivt. Och jag tänkte slå ett slag för en bra hudvårdsserie som jag använder nu dagligen och märker verkligen skillnad.

Men Expert

L’Oréal Paris laboratorier 
presenterar en serie avancerade produkter 
som tagits fram speciellt för att 
ge mäns hud vad den 
behöver: riktade insatser 
för synliga resultat.


Serien jag använder mig utav

Det där med rätt kaffe.


Hur människor tillreder kaffe på "rätt" sätt är basen i den kunskap som är nödvändig för att förstå kaffets magi. När den finns är jag redo att gå in i nästa fas. Nästa fas är att smaka, för nästan alla människor har en speciell åsikt om hur kaffe ska smaka, men få har fått möjligheten att verkligen prova. Många tycker också det är intressant var kaffe har vuxit, andra hur det har odlats. En del är intresserade av historien bakom kaffet.  Hur kaffe serveras kanske är mest personligt av allt. Det är så mycket som påverkar vår känsla och uppfattning om kaffe, och det förändras hela tiden beroende på stämning, miljö och förväntningar.

Jag är absolut ingen stor kaffedrickare, jag dricker det med måtta och vid rätt tillfällen från rätt automater eller brygg. Det värsta jag vet är när den kommer från en trött kaffebryggare i en sponsrtad kopp någonstans i en steril miljö. Ni hör ju själva kaffet blir verkligen inte gott. Allt som oftast och jag förstår inte varför smakar kaffet beskt, surt och lite gammalt oavsätt om man köper det på en spänstig kaffebar eller kiosken i tunnelbanan alla har samma touch. Jag går inte riktigt med på det.
Kaffe för mig ska vara len men stark i smaken. Det är verkligen svårt att hitta om du ska gå och fika, vilket jag gör men då dricker jag inte kaffe. Gör du kaffet själv däremot kan denna magi jag pratade om innan infinna sig ganska lätt. Inspirationen till detta fick jag i en lägenhet i Malmö i helgen!

livets ord

Det här med mål i livet och delmål är något nödvändigt ont för mig. Jag är en person med principer och står gärna upp för vad jag gör och inte gör samt försöker ta konsekvenser för det. Jag har varit konflikträdd förr om åren men försöker bli bättre på att ta emot kritik samt positiva saker. Men tillbaka med att sätta upp mål i livet. Jag ska skriva ner mål i livet och det handlar inte bara om mål i 1 år fram över utan det ska vara mål om 30 år i livet och förtsöka hålla mig till realistiska saker. Detta ska få mig att leva som jag vill och förhoppningsvis skapa ett dräglit liv. Skapa en list du med.

Swebuss med wifi

Sitter nu på bussen på väg hem från en weekend i malmö. Jag gillar det informativa samhället när jag kan koppla upp mig på bussen utan några som helst problem. Lite nördigt sådär secondlife 24/7 men jag har väl aldrig brytt mig mindre. Det är svårt att göra det när jag är bäst, snygg och ödmjuk. Den inställningen försöker jag ha iaf, då blir det lättare att leva.

Skönt iaf att vara på väg hem, det var en seg väntan på Arlanda med 1 inställd buss. Det där med att vänta är och kommer nog aldrig att vara min grej, att vänta är bland det tråkigaste som finns. Men en varm dusch en iskall bira och laddning inför Hammarbys fotbollspremiär är precis vad jag behöver när jag kommer hem, det ser jag fram emot.

Lite godbitar från helgen i Malmö då. I text är det: Årstiderna by the sea, Doackan, Västra hamnen, lilla torg, Möllan, triangeln, limmhamn, chiropraktor till syster. Ja det sammanfattar det mesta i text. Bilderna ser ni nedan.

Personlig löpning

nu när snön äntlingen är borta och vinden avtar och solen tittar fram, då kommer löpningen på många personer fram inklusive mig. Jag har alltid tyckt det har varit tråkigt att springa. Men nu har jag fått smak för det igen och ger mig ut oavsett egentligen. Jag har gjort mig ett par personliga skor på Nike som förhoppningsvis om jag känner att jag behöver ett par nya löparskor finns i garderoben inom kort.

Politiska diskussioner och öl

Gårdagen bestod till stor del av umgänge med härligt väder, politiska diskussioner, god mat och öl. Det var en härlig dag från morgon och kväll. Spatserade runt i centrala delar utav Malmö i sol och blåst. Mitt första intryck av Malmö är otroligt positivt. Jag skulle inte ha något problem att flytta hit även om det inte är i raritet med Stockholm. På kvällen begav vi oss till Möllna för att förtära lite dryck och insupa Malmös nattliv. Idag verkar det bli Västra Hamnen och Italiensk glass.

Strålande sol

vaknat upp i Malmö över att det är strålande sol här. Idag kommer bli en fantastisk dag. Är något trött än så länge mn det går över. Idag blir det en klippning av hår sen på stan.

Turning torso är inte så stort som man tror och Malmö blåser bort


Varit och upptäckt Malmö idag allt från Slottsstaden, Ribersborg, Limmhamn och mer. Det har varit inspirerande och när jag tänkte på Malmö innan så hade jag verkligen inte denna uppfattning om Malmö. Har blivit positivt överraskad och det finns superfina områden. Dessvärre så slår det fortfarande inte Sthlm men det är en mycket god stad att leva sitt liv i. Det här är Sveriges 3e största stad och Västerås som jag själv bor i är Sveriges 5e största stad. Det är STOR skillnad, vad hände där emellan, varför slutade städerna under den 3e största staden expandera eller vad är det som gör att utväxten står still?

Nya Vampire diaries

Nu är det april och Vampire Diaries kommer ut igen, äntligen är det lätt att fördriva lite tid igen i lägenheten. Just nu spelar jag just dance 2 på wii och är sjukligt svettig. Detta spel motbevisar att jag kan dansa. Vilket jag aldrig har trott att jag kunnat iof men trodde att jag hade rytmer i mig iaf. Snart blir det ut i Naturen och omgivningen i Malmö ska bli trevligt.

Epic Fail......

Stockholmare har badat i bajsvatten

Stockholmare kan ha badat i avföring i flera år. Anledningen: avloppsvatten har runnit ut i Mälaren från felkopplade ledningar i nybyggda bostadshus. Misstaget upptäcktes i måndags, säger Stefan Rosengren på Stockholms Vatten.

 

Under flera år kan badare vid Stockholms mest berömda och populära park Rålambshovsparken ha badat i avloppsvatten. Det smutsiga vattnet har kommit från de nybyggda lägenhetshusen vid Rålambshovsleden. När ledningarna skulle förstärkas i måndags upptäckte man att det fanns avloppsvatten i dagvattenledningen. Efter att ha spårat felet upptäcktes det att ledningarna till ett av husen var felkopplade, avloppsledningen hade kopplats till dagvattenledningen, säger Stefan Rosengren avdelningschef och ansvarig för ledningsnätet på Stockholms Vatten.

Läckt sen 2009

Felkopplingen innebär att avloppsvatten har runnit rakt ut i dagvattenbrunnarna och vidare ut i Mälaren vid Riddarfjärden. Hur mycket avloppsvatten som runnit ut är fortfarande oklart, men felkopplingen har funnits sedan 2009 när husen stod klara för inflyttning. Byggkoncernen Skanska som byggde husen och drog ledningarna utreder just nu tillsammans med Stockholms Vatten hur stora utsläpp det rör sig om. Vi sprutar in mjölk och filmar ledningarna för att få en överblick. Men enligt våra första utredningar rör det sig om en mindre mängd avloppsvatten från ett begränsat utrymme, säger Edvard Lind, presschef på Skanska.


Denna text tagen från Aftonbladet

Sveriges stad mot europa

ligger nu på en luftmadrass i ett vardagsrum i en 100 kvm stor vindsvåning i centrala Malmö. Utsikten är underbar och stormen märks inte ens av. Det är förbaskat skönt att vara nere efter ett försenat flyg. Ser fram emot en helg i skånes tecken som jag inte har upplevt förut. Imorn blir det ett fullspäckat schema, så jag hoppas på bra väder framför allt, men som jag sagt förut är det onödigt att bli arg på materiella ting om det inte skulle bli bra väder. Har inga storartade planer i Malmö så om det är någon som har något tips är det bara att hojta till.

Vill du Triwas i solglasögon

Triwas solglasögon
Vill du triwas i glasögon precis som Du triws i den färgglada klockan? Triwa som har ett antal åt släppt en färgglad klocklinje med härlig kombination av plast, krom och guldfärger har precis lanserat en glasögonlinje.

Som jag sa har nu Triwa kommit med en snygg linje solglasögon! Det är ett solklart val till våren och sommaren denna linje. Kollektionen heter: TRIWA SHADES. Solglasögonen kommer att kosta 995 kr och kommer ut i butik i mars. Släps i flera olika färger och former.


Arlanda

Sitter nu på Arlanda och är på väg igen, det är alltid en kick för mig när jag ska åka någonstans. Det är alltid lika roligt och alltid samma känsla i magen när jag är på väg det är härligt.
Sitter och tittar på en A380 och Qatar airways just nu som ska lyfta. Rätt mältiga maskiner. Själv är jag på väg ner till Malmö för att hälsa på min Storesyster, ska bli skönt med en helg ledighet och komma iväg är det inte snack om hur skönt det är. Just nu sitter jag och väntar på min tvillingsyster som är på väg upp till Arlanda sedan det strulade på Cityterminalen. Kul med en hel cityterminal utan ström mitt i sthlm. Skönt packat det måste vara på flygbussarna.
Det var även med en skön känsla jag vaknade imorse, skön lagom nervositet inför ett slut seminarium, presentationen gick bra men det allra bästa var att Barcelona slog till Shaktar Donesk med 5 - 1. Det kunde jag sova gott på. Det lockar även nu när jag väl sitter här att åka ner till Holland till Hösten, både spännande och nervöst men mest spännande.

allmänbildning


Jag har alltid varit fascinerad över det här med allmänbildning. Det är häftigt att höra på människor som kan mycket om mycket utan någon större ansträgning och hur kan de dessa saker? Jag hoppas för min egen del tycker jag att jag är relativt allmänbildad, jag jämför givetvis bara med mig själv och tävlar inte mot någon annan men en del till att jag blir allmänbildad är alla dessa Tv:program. Kollar mycket på uppdrag geanskning, National geographic med mera. Dessa program kan jag inte sluta fascineras och bli inspirerad av jag gillar uppbyggnaden av programmen och kan sätta av flera timmer på sådant. Ett program som jag rekommenderar bara idag är uppdrag granskning på
svt, finns nära till hands och är allmänbildning på hög nivå.

Bokat i slutet av april


Sticker ner till Fiskebäckskil över påsken och har bokat in havsbad på Landet, underbart det ska bli och kvalitétstid med familjen ska bli otroligt skönt!
För att njuta fullt ut av havsbadet, följer vi deras havsbadritual som är utformad efter några enkla steg.  Badet börjar då med att vi ska ge kroppen en uppfräschande tvagning från topp till tå, följt av en fuktgivande ansiktsmask för panna, kinder, näsa och haka. Sedan njuta därefter av ett dopp i det salta havet eller av en uppfriskande isning med efterföljande varm och skön dusch. För att få fart på livsandarna väntar sedan en mineralrik saltscrub för hela kroppen, följt av en skön stunds avslappning i vilstolarna i vår relaxavdelning, med frukt och något att dricka. Som avslutning smörjer du till sist in kropp och ansikte med fuktgivande lotion.

Ikväll håller vi på Spaniens bidrag i Champions l.

Årstiderna by THE SEA


Ska äta en underbar middag på Årstiderna by THE SEA i Malmö i helgen och ser fram emot det väldigt mycket. Längesen jag åte ute så det ska bli ett kärt återbesök igen att äta på en fancy restaurang.

Svensk inredningsdesign och känslan av en sydeuropeisk marina ger de bästa förutsättningarna för en mangifik matupplevelse. Vill du uppleva de svenska årstiderna på bästa möjliga sätt så ska du absolut komma ner till oss och njuta som man bör.

 

Läckra à la carte-rätter med stort inslag av fisk och skaldjur men också en Veckans Husman för 125 kr. Ett urval av trevliga viner som nästan alla serveras glasvis förgyller måltiden ytterligare. På andra våningen serveras enkel buffélunch för 85 kr men med samma matfilosofi; högklassiga råvaror, gärna närproducerat, varsamt hanterade av duktiga kockar som sätter smaken i högsätet.


 

Jag behöver inte någon som visar vägen för jag tänker inte gå den.

Jag genar själv genom slyn, och kan hända vet Du rakare spår. Men någonstans mellan botten och skyn svänger livet uppoch ner och det är därför det är där som jag går. Det du ser nu är bara en halvfärdig del av en process. En ideologisk skönhet, som är under produktion. En attraktion med fason och ideal och karraktär.

Champions legue


Igår så blev det herrmiddag med vin, ost och champons legue. Trodde att det skulle bli en ganska händelselös match och jag hade definitivt satt mina pengar på inter före mtcjen. Forna mästaren hemma på sansiro ska verkligen inte gå att slå med 5-2. Jag höll ändå på Schalke den här gången, det är verkligen underbart när en underdog slår till. Tycker iof att champions leuge inte borde ha uppstickare, men som alltid i fotboll är det slumpen som avgör. Ikväll spelar Barca vilket jag tycker är en match ingen bör missa, hoppas de går hem och att de vinner.

sant

Kvinnor ligger sig till toppen, men den här killen tar priset

Det är ju allmänt kännt att kvinnor tar sängvägen till toppen. Och vidare är det ju allmän vetskap om att det kostar att det kostar att ligga på topp. Det vet Bernie Madoff.

Bernard Madoff startade 1960 sitt eget investmentbolag. 2008 knackade FBI på dörren. Killen hade förskingrat(under pyramidliknande former) uppskattnigsvis 500 000 000 000 kr. Alltså femhundramiljarder kronor. Det låter ju helt sinnessjukt mycket. Hur gör man det liksom? För att få en uppfattning är det ca 48 miljoner om dagen i 20 år! Det är ju en bedrift att spendera så mycket pengar. Nu sitter han inne på 150 år, forfarande helt ok timlön.

Dålig kamera?

Detta är helt sjukt bra kamera och en sjyst skidfilm. Dåligt dropp i slutet?

Marknadsföring


Det här med marknadsföring är spännande. Det kan ske på så många olika sätt, provocera så många olika människor och vara olaglig samt laglig. Det är en rätt defus bransch men ändå så stor, hur gör vi? vad gör vi? vad är rätt eller fel? varför gör vi på det här viset? Jag funderade på vad som är bra ställen att marknadsföra sig själv, sitt företag eller sin produkt på och det finns många bra spotts som många använder idag.
Men en marknadsföringsstrategi som verkar orörd idag på sätt och vis iaf är offentliga toaletter. Många ska jag säga, inte säga alla för då generalliserar jag, men många har tidningar hemma eller något annat läsbart när de går in på toaletten, inklusive mig själv emellanåt. Detta är relativt avslappnande och en tid för sig själv troligtvis. Men på offentliga toaletter då, relativt tråkiga, intetsägande och folk vill ut därifrån "fort". Men varför inte marknadsföra sig här inne, jag tror det kan vara upplyftande att läsa en text ändå i detta lilla utrymme, det kan vara vad som helst, men jag tror att en text på en 3dels A4 kan locka vem som helst i detta skede, det lockar i alla fall mig.

Tisdag på en bra månad

Kardemummakaffe och planerar resan inför Malmö. Sticker ner öven en weeken och kommer ha underbar kvalitétstid med mina systrar. Sen har jag aldrig varit i Malmö en längre tid så det ska bli trevligt att se "Sveriges framsida" (skäms lite över att säga det) men det är verkligen Sveriges stad mot Europa. Lägger vikt i att komma från Västerås lite grann, vet inte varför egentligen, tror inte det är Västerås i sig utan bara att få komma iväg är väldigt skönt skulle jag säga. Känner mig sliten allmänt egentligen, det tror jag iof beror på my lack of sleep och tidiga mornar. Men så länge jag inte känner mig särskilt stressad eller lider allt för mycket utav det så kommer jag nog fortsätta i samma bana. Mycket som händer nu de närmaste månaderna också. Kommer bli bostadslös inom de närmaste månaderna så om någon letar efter en inneboende i Sthlm till sommaren är det bara att hojta till. Men nu till att jag ska ner och fixa min dator på garanti och bege mig till andra ärenden på stan sen plugg.

Quiltade plagg

Män och kvinnor i modevärlden lär fortsätta att avfärda quiltade plagg som totalt mode- och stillmässigt främmande. Andra lär se quiltade plaggs fördelar och dess ändå stilmässiga funktionalitet. Rädslan för stilen att skapa ytterligare ett stureplanssyndrom gjorde dock detta till en kortlivad stil och quiltade plagg återgick snabbt till att bli en funktionell tant- och gubbklädsel. Nu är materialet tillbaka igen. Som trender i allmänhet, de kommer och går. Samtidigt går det utmärkt att bära under vår då temperaturen är något högre än minusgrader. För den som till exempel vill bära en ledig kavaj under hösten är en tunn quiltad väst ett utmärkt alternativ för att kunna hålla värmen.

Det är västen på bilden som jag tycker är snygg.
Bilden är producerad och kombinerad av manolo.
Kolla länk på sidan.

Människor, Alkohol och närhet


Människor, när vi vill ha närhet med människor av det motsatta könet är det avsevärt mycket lättare om vi har alkohol i kroppen. Då är de flesta av oss inte "oss själva" längre. Eller rättare sagt, med alkohol i kroppen blir vi "oss själva" så till att vi inte längre är "oss själva". men jag hoppar det så länge.


 

Dagen efter hjälper alkoholen inte lägre till på traven, utan vi är oss själva igen - förutom en huvudvärk, minnesförlust, ångest och självmordstankar, fast vem är inte lite glömsk? Därför är vårt beteende inte riktigt detsamma som kvällen innan när alkoholen pratade åt oss, varför det är då människor som aldrig varit med varandra förut, som vaknar upp bredvid varandra. Av denna anledning måste en del av kontaktprocessen i princip börja om, men paradoxalt nog är det lättare än om herren och damen inte alls träffats innan, vilket de på sätt och vis inte har, eller?

I alla fall är det paradoxalt att vi ofta måste bli "någon annan" för att få djupgående kontakt med en annan människa. Om en vi mot all förmodan skulle försöka få samma typ av kontaktprocess utan alkohol på en plats i samhället där kontakter med andra människor inte är accepterade, betraktas vi som sjuka och farliga. Exempel är om någon försöker sig på en så kallad "raggning" i kyrkan eller på biblioteket, då är det fara och färde för "offret", för så gör vi ju inte. Nej, fy skäms, det är bara på vissa utvalda platser samtidigt som man har förändrats av alkohol som det är till tillåtet och möjlig.

 


 

10 bästa skälen varför ÖL är bättre än Jesus enligt mig

  1. Ingen kommer att döda dig bara för att du dricker öl.
  2. Öl talar inte om för dig hur du ska ha sex.
  3. Öl har aldrig förosakat ett större krig.
  4. Man pådyvlar inte öl till minderåriga som inte kan tänka själva.
  5. När man dricker öl knackar man inte på hos andra för att försöka ge dem ölen.
  6. Ingen har någonsin blivit bränd på bål, hängd eller torterad till döds för att man gillat en speciell sorts öl.
  7. Man behöver inte vänta 2.000+ år på en andra öl.
  8. Det finns lagar mot ölreklam som ljuger.
  9. Man kan bevisa att man druckit öl.
  10. Om man ägnat sitt liv åt att dricka öl, finns det stödgrupper som får en att sluta.

Missa inte Krogveckan 8-17 april!

Nyfiken på nya smakupplevelser? Vill du pröva nya kök? Göra egna krogtest i kvarteret?! Samla vännerna till en härlig kväll på krogen. Slipp inköpen, tillagningen och disken. Bjud på fest på krogen! Nu till fantastiskt låga priser. Krogveckan är veckan för njutning, smakupplevelser och härliga stunder tillsammans. Missa inte Krogveckan!

Då kommer drömmen...


När världen utanför har bantats ner till en broschyr, och till en sammandrag på TV.n kl sju. När lyckan fått en prägel av att vara allt för dyr och statistiken slagit drömmarna itu. När trenderna har sagt vem som är glad och sensuell och romantiken blir en tår på TV3. När skrattet måste kittlas som en loop i en karusell och inget finns som inte går att se. Då kommer drömmen om att inte vara mänsklig, då kommer offrens antipati sorgen över allt som är verkligt då kommer sagan om en fantasi.

När filmerna har sagt att den som krånglar måste dö och blir till barnprogram som lönar sig och slår. När TV-spel förläggs till en förverkligad miljö där aldrig konsekvenserna består. När gränserna ska öppnas för en fåfäng ruljans
och när rösträtt ska försvaras med gevär. När moralen måste bugga för en starkare finans och idealet blir en trogen militär då kommer drömmen...