Bra parodi

En tolkningsfråga

Nyagatan Patagonia

Var ute och åt på söder i helgen med hela familjen. Vi hittade en SydAmerikans restaurang mitt på söder på Högbergsgatan. Vi bokade bord under den så kallade krogveckan så det var 100 kr per person och då var det två rätter. Började med en otroligt god ost med soltorkade tomater och basiliki. Det lyckades verkligen med den aptitretaren. Sen blev det lamwracks och pressad potatis och rödvinssås. På det ett otroligt gott vin från Chile. Omgivningen var fantastiskt mysig så som den kan vara på söder. Bartendern överraskade också med väldigt goda drinkar och man kunde utan tvekan önska eget utöver drinklistan. Nej bara tummen upp för den restaurangen. Högbergsgatan 64.

Så mycket bättre

Sitter och kollar på resprisen på TV4play på så mycket bättre och ligger och njuter faktiskt. Trodde det skulle vara ett relativt lättsamt program som stjärnorna på slottet eller något sådant. Men det här programmet e fan riktigt bra. Go blandning på artister bra tolkningar av låtar och härliga inslag med snack ,mat, underhållning och sång. Nej jag kan inte annat än att ge er ett tips om att gå in på TV4play och kolla på Så Mycket bättre!

Damskor Filippa K

Acne har gjort det i några säsonger nu. Pistolskorna har varit och är fortfarande en succse på fötterna för tjejer. Men vill man ha ett lite udda men ändå sjukt snyggt komplement har ny Filippa K kommit ut med en damsko som nästan är ännu snyggare än Acnes Pistols. Den släpptes i utvalda Filippa K butiker i både hög och låg upplaga. Här är simåne i låg upplaga.

Skor

nu har jag trånat efter ett par ökenkängor länge nog känns det som. Jag hittar alltid snygga men antingen är de för dyra eller så sitter de inte bra, eller så är det fel färg. Ja ni förstår det är ingenting som stämmer. Men nu har jag hittat den jag verkligen vill ha. Ge mig gärna denna sko i födelsedagspresent. Boss selection. Har inte sett den i butik så jag vet inte vad den kostar. Men jag fyller år på onsdag, överraska mig då.

Torsdagkväll

Torsdagkväll i västerås. Blev inte som jag tänkt mig. Sitter hemma efter ett lindat knä för lite smärta efter en löprunda. Sitter i den ena av mina soffor och kollar på Liverpool Napoli på Tv4sport. Damien marley spelas i högtalarna och russinen i burken går åt samt kesellan med fun light. Dagen har varit helt fantastisk å andra sidan. Otroligt bra väder härligt sällskap och en föreläsning som egentligen skulle ligge på morgondagen men då är vi lediga istället. Ser fram emot helgen då jag ska träffa hela familjen. Det var inte förns i sommras jag träffade systrarna och mamma å pappa alla på samma gång. Ska bli otroligt trevlig. Blir en skön italienare på högbergsgatan. Har glömt namnet på den men jag recenserar maten efter vi ätit där.

Höstdag + mat

maten står och småputtrar på spisen. Regnet smattrar på rutan och Lars Winnerbäck spelas i högtalarna. Satt och surfade lite nya recept för att bringa lite matinspiration till lägenheten. I allt och allt igen ska det vara gul lök. Jag är ingen fan av gul lök. Det är det samma med vitt vin till Fisk. Det är jag inte heller för. Nej så jag sade till mig själv. Röd lök till röd mat. Ganska logiskt eller hur. Även rött vin till röd mat. Men så tänkte jag så här, detta är ju bara principer. Nej nu krossar jag dem också. Använder röd lök till nästan all matlagning idag, så tar jag "vit"lök för att kompensera den gula. Vinet har jag ingen lösning på än men rött är ju mycket godare så jag håller mig till det. Om jag inte äter bouliabasie (vetinte hur det stavas) för då blir det nog vitt vin.

dialekter berikar sverige

Njut bara NJUT! av Peak Performance och skidteamet

Är det bara jag eller har peak lyckats igen.

Our Legacy och Très Bien Shop har premiär imorn!

VÄLKOMMEN!
Ett nytt ord i detaljhandeln mellan Our Legacy och Très Bein Shop.
Dörrarna kommer att öppnas för allmänheten fredag  den 8 oktober 11:00.
Vi väntar med spänning och hoppas att det blir en succe!


Lite Nostalgi

Sommaren vädermässigt var en av de bästa under min livstid. Njöt otroligt mkt och prickade in mina semesterveckor otroligt bra när vädret var som bäst. Sen hade den givetvis höga berg och djupa dalar men i det stora hela var den awesome. Lägger upp en bild från landet som jag tänker tillbaka mkt på. Även om jag längtar mkt till wakeboarden så har jag skidabstinens så det rycker i benen nu!

Flying A öppnar nytt!


Stylist av Lookbooken: Emma

Bruno slutar aldrig att imponera. I gamla miss Sixtys/Energies lokaler öppnar nu en fantastisk butik vid namn Flying A. Att gå från Danmark och Köpenhamn över atlanten och tillbaka igen gör att denna butik har landat på ett alldeles underbart ställe på toppen av götgatspuckeln i brunogallerian. Flying A kommer vid sidan av det egna märket att sälja utvald vintage och kläder från bland andra; Vivienne Westwood Anglomania, Gestuz, Patrizia Pepe, Jeffery Cambell, Levis Vintage, Wrangler blue bell och April 77.

Mer info finns hos BRUNO!



Flying A:s Hemsida

Höst till vinter

När det kallnar och man är för optimistisk är det en ekvation som är svår att lösa. Var ute i spåret idag och sprang. Man kände riktigt syreattacken i musklerna och kylan på huden. Jag tog på mig alldeles för kalla kläder + mössa. Upp till rocklunda blåste det åt alla möjliga håll och kanter. Men väl inne i spåret i skogen blev det alldeles stilla. Man riktigt hörde hur löven föll till marken och såg i princip dem ändra färg. Sprang så det gjorde ont tyvärr och nu verkar knät ha tagit en smäll. Det verker lite så får ta det lite lugn nästa gång. Nu väntar jag spänt på att snön ska falla också så att man kan sätta på sig laggen och pumpa lite puder. Nu har jag också bestämt mig det verkar bli Val Thorans V.5 med lite sköna människor. Förra året så gjorde jag misstaget att inte åka ner till alperna men den här vintern blir det av igen.

Höst ----------> Vinter

Örongodis! Hoffmaestro - Skank-a-tronic punkadelica


Hoffmaestro håller som bäst på att göra en Takida. Alltså turnera sig till en jättepublik helt i mediaskugga. Sjuttio gigs senaste halvåret, utsålt överallt, publikkaos på Gröna Lund i somras. Ryktet om elvamannagänget från Stockholm med lika många influenser som medlemmar sprids vidare. På andra fullängdaren blandas på tok för många stilar för en luttrad kritiker
Det är okej
. Mindre bra är att Hoffmaestro bland soulballader, hiphopbeats, Zlatanhyllningar och countrygitarrer tappar bort en klar identitet. Gå och se dem istället.

Bästa låt från nya skivan: "Our song"
Albumet på spotify HÄR!

Snoot:s 24/7 Jacket nu på GATT

Snoots 24/7 jacka är en generöst skuren tunnare allroundjacka som är fullständigt vattentät men som tack vare C-change™ tyget ger en extremt hög ventilation.  Jackan levereras med en löstagbar svart Gambeson Jacket som kan tas i och ur som ett värmande foder. Gambeson kan även användas helt separat som en lätt vindjacka. Längden på 24/7 är anpassad för att täcka en kavaj om den används i stan, men samtidigt är jackan reglerbar med dragskor både i midjan och fållen för att skapa en tightare perfekt passform för sportigare aktiviteter. Tvåvägs YKK Natulon® blixtlås i fronten. Snoot har vinnlagt sig om att designa en snygg och praktisk allroundjacka att använda över dina vanliga citykläder, men tekniskt sett fungerar den som den mest avancerade sportjacka i skog och mark. Namnet 24/7 är inte valt av en slump. Innerjackan Gambeson ingår i priset. Jackan ligger ute i butik på 7995 - 8000 :-

Finns att köpa på GATT
Kolla infon på Snoot




I dag är det kanelbullens dag

- bullen som åldrats med värdighet

Relaterat

Med mer avancerade ugnar började husmödrarna att göra mer arbetade bullar – remsor som man snurrade och knöt ihop. Först på 1960-talet kom snäckorna.

Kanelbullen framstår som det enklaste man ha till fikastunden. Samtidigt är det de enkla beståndsdelarna – smör, kanel, mjöl och socker - som fått bullen att stå sig genom tiderna.

– Jag tror att kanelbullens status har ökat med åren och att den har blivit en riktig kultbulle, men det beror inte alls på ingridienserna utan på smaken. Den är ju så sjukt god!

England

Jag ska åka till England i November och letade efter valutan till det landet här hemma. JAg växlade in några kronor eftersom det var så pass biligt för ett tag sen. Blev även en liten titt runt om och jag kollade på olika hemsidor om England och då hittade jag den här bilden, Stört sköna pengar de har iaf om man har lust med det pröva även med den svenska valuten. Trevlig måndag!

Söndagmorgon = fylleuppdateringar



Sitter och ler lite åt alla sköna uppdateringar som gjordes för 4 - 6 timmar sedan på alla möjliga sidor. Att människor kör en skön utkväll med sina vänner och bekanta. Kanske flirtar med någon eller några på samma ställe och har en förbaskat trevlig kväll helt enkelt är helt förstårligt. Men att sedan komma hem själv slå på datorn och uppdatera hela händelsen, eller är det kanske för att hitta ett 5 i 3 ragg bakom skärmen det förstår jag inte. "Fyyyy fan vliken skön kvläl deta har vari" Stavningen är ju i sitt esse och det speglas ju inte i dennes ögon som skriver självklart. Jaja det är ganska kul att läsa på morgonen iaf och jag kan tänka mig ångesten dagen efter när man tror eller hoppas man blivit faceraped eller liknande.

Corneliani

Såg Cornelianis visning igår på Internet och blev tagen av elegans och vardagslyx. Allt håller en väldigt stilren look med svarta, vita och gråa toner men det gör ingenting för detaljerna och snitten på nästan vartenda plagg ser klockrena ut. Inte heller nog med att kläderna var snygga modevisningen i sig var skitball i en såkallad inomhusskog en del av visningen hittar ni på:

www.corneliani.com

 

H&M By night

Sitter och surfar runt på diverse sajter för att döda lite tid en fredagkväll innan man ska jobba imorn. Är egentligen toktrött så borde hoppa in i sängkläderna. Men överallt i detta zappande på hemsidor blev jag väldigt överraskade över vad H&M by night hade att erbjuda. Det ser ut att vara en kollektion med koll. Det är ett vinnande koncept genom hela kollektionen och man kan konstuera riktigt snygga delar med casual cardigans till en stilig smoking med lackskor. Inte nog med det så kan även priset tilltala till högtider som dessa kläder bringar till.

Bilderna tagna från H&M:s egna hemsida!


Absolut värt att ta en titt antingen på hemsidan eller i någon av butikerna. Och tjejer tjejen på bilden har en otroligt snygg klänning!

Brittsommar

Lärde mig vad det ordet kom ifrån idag. Det är när det är varmt den 7 oktober för att britta har namsdag då. Sjukt långsökt men ändå ganska fyndigt. Jag fick iaf uppleva en sådan höstdag häromdagen. Blev tennisspel utomhus i shorts och t-shirt. Tokigt skönt väder med strålande sol uppe på Ghettotennisbanan i Gidde. Men nu känner jag verkligen av att hösten är här. Nu när solen går ner blir det svinkallt på kvällarna. På med kläderna annars blir man ju förkyld på nolltid!