Ikoner för brittisk design



Här till över ser du en duffel från Gloverall.

Ordet duffel betyder ”Tungt ylletyg tätt vävt för värme” och detta ytterplagg har en viktig plats i mode- och kulturvärlden de senaste 60 åren.

Gloveralls dufflar tillverkas i Wellingborough i Northamptonshire, England, och är en riktig designklassiker. Gloverall balanserar perfekt mellan tradition och mode och är numera erkända världen över som den främsta modeduffeln.

Duffeln på bilden kostar 2.995 kr och är designad på samma sätt som originalet fast med en modern touch. Du hittar den i alla våra 3 GATTbutiker och den finns i färgerna kaki och marin.

Välkommen in och prova en klassiker!

PS: Halsduken på bilden är i ull och från Amanda Christensen .
Just nu köper du den för för 299 kr (ord pris 499 kr). En perfekt julklapp!

Alla varor i detta inlägg hittar du på GATT

Acne Outlet!

För er som besöker Stockholm imorn och är lediga kolla in I outletbutiken Acne Archive på Torsgatan 53 i Stockholm. För då startar Acne sin utförsäljning av kollektionsprover. Lördag 11-17 och söndag 12-16 är tiderna som gäller och även här tar man kort.

Vilaggio, ett venedig i öknen!

Helt enkelt Villagio ser ut att vara det bästa och mest spektakulära köpcentrumet i Qatar. Även om det inte särskilt speciell på utsidan. Men när du går IN och tittar upp i taket så tappar de flesta andan. Taken representerar himlen och om du inte visste att du var inne kunde du tro att du var utanför. Olika delar av köpcentret representerar olika tider på dagen - så att du kan se solnedgången, natt (komplett med gatlyktor).. Men grädden på moset för denna galleria är den kanal som går genom centrum, komplett med gondol. Broar korsar över kanalen, och bekväma stolar linje dess sidor för dig att vila fötterna. Vad mer, för ett par riyals du kan resa, venetiansk stil, upp och ner i kanalen.


Ta vara på stunden


Jag och min syster på strandpromenaden i Bournmouth,
vi tog vara på vår stund


Ibland eller väldigt ofta stressar man igenom många saker. Därför kan det vara väldigt skönt att bara stressa ner sig. Speciellt när man går, bara är ute och går. Jag är själv uppvuxen i Sthlm och ja vi går i ett visst tempo. Men det är självklart något jag upptäckte i tidig ålder. Jag är nämligen ALDRIG försenad till någonting, och om jag mot all förmodan skulle vara det beror det aldrig på mig själv. Nej det jag försöker säga är att ta vara på tiden med dig och med nära och kära. Gå ut och gå, men njut. Ta det lungt, ta en kopp kaffe på vägen, snacka lite skit, UPPLEV vad du har att uppleva. Det finns så mycket runt omkring dig som du kan ta del av, ta ett djupt andetag och tänkt efter.

Sverige saknar

Det här är något typiskt som verkligen inte finns i Sverige. Så som Tacobell, Starbucks (om man bortser från Arlanda) så är det två stora kedjor som jag verkligen tror skulle slå storslam i Sverige. Men nog pratat om de. Jag tänker på delade tallrikar med fingerfood. Det är så sjukt gott. Tänk er lite pommesfrittes, chickenwings, lökringar, ribbs, goda såser, vitlöksbröd etc. Ja ni förstår och så delar man på en sådan tallrik. Detta är otroligt mycket mer vanligt ute i Europa än i Sverige. Om någon har ett bra tips på en sådan Restaurang i Sthlm eller Västerås där jag befinner mig så får ni gärna ropa till.

El clásico


Barcelonaredaktion räknar ned till säsongens första klassiker - måndag 29 november på Camp Nou: FC Barcelona - Real Madrid.

Efter den komfortabla 3-0 segern mot Panathinaikos gäller bara en sak för Guardiola och hans manskap - fullt fokus på el Clásico. Det märktes tydligt under onsdagens match att flera av spelarna var lite ofokuserade och det kändes som ett annat lag än Panathinaikos fanns i tankarna. Nu kan dock Alves, Piqué och alla andra spelare som vissa stunder såg lite nonchalanta ut börja förberedelserna inför den stora matchen på riktigt.

Sluta aldrig tro.

Kvinnliga bilförare OBS! En historia

När jag körde till jobbet idag på motorvägen, tittade jag åt sidan
och där kom en kvinna i en sprojlans ny BMW.
Hon körde i 120 km/h med ansiktet tätt framför backspegeln och sminkade
sig med en kajalpenna.
Jag vände bort blicken bara för ett ögonblick och när jag tittade
tillbaka igen upptäcker jag till min stora fasa att hon är halvvägs
över i min fil - fortfarande med ansiktet i backspegeln och kajalpennan i
högsta hugg!!!
Jag blev så livrädd att jag tappade min rakapparat som slog min
skinksmörgås ur andra handen. I desperationen för att försöka få
ordning på bilen igen, som jag styrde med knäna mot ratten, tappade jag
mobiltelefonen från örat och den ramlade rakt ner i kaffekoppen som jag
hade mellan benen,
vilket ledde till ett jättesplash så jag brände STORA LUKAS och dom
RUNDA TVILLINGARNA,
och när jag skrek högt av smärta tappade jag ciggen som jag hade i
munnen och brände ett stort hål i min nya skjorta - och dessutom bröts
ett VÄLDIGT viktigt telefonsamtal!!!!

Frukost, underskattat?

Sitter nu med halvöppen kylskåpsdörr och ångrar innerligt att jag lånade ut mjölken till grannen för att han skulle göra drinkar vid 2 tiden inatt. Nu har jag inte ett skit till frukost och det är ju bummer. Men jag får väl stå mitt kast och göra någonting annat istället. Nu blir det av till simhallen för at dra av en tusenmetare. Sen blir det att sitta i skolan hela dagen för att förbereda en presentation och riva av några kapitel i den Ekonomiska Engelskan. Spännande dag? Den är iaf inte lika underskattad som frukosten

Vad är en Bal på slottet om inte alldeles, alldeles underbar

Ja det kan man verkligen undra. Men man har det inte roligare än vad man gör sig. Syrrans Graduation var helt underbar och jag är tokstolt över min kära storasyster. Men tänkte dela med mig av en härlig bild med min kära tvillingsyster ifrån helgen. Vi syns inte så ofta längre nu när jag bor i en annan stad. Men när vi syns har vi förbannat roligt och det kanske syns på bilden. Hmm det var efter några glas vin iaf det behöver inte nekas. Love u sis.

Perfect Home


Att göra skäl för namnet är en ovanlighet på nätet kan jag tycka. Men perfect home har verkligen lyckats. Blir helt tagen av vad fina saker de har i sin katalog och hur de har byggt upp sin hemsida. Vill egentligen ha allt och lite till om jag får välja. Det helt klart värt att gå in på hemsidan och bläddra igenom deras produktkatalog. Jag kommer nog skriva upp en del saker där som jag vill sätta upp på min önskelista.

Frackskjorta och smokingskjorta



Det här är att missmatcha. Visst det kan vara ganska elegant att sätta på sig en frackskjorta till en smoking men det är fel. Du skulle aldrig sätta en smokingskjorta på en Frack eller hur.

Frackskjortan
Frackskjortan har ett hårt, stärkt skjortbröst i "piketyg" och hög, styv krage med utvikta snibbar. Skjortbröstet har två eller fler tomma hål där lösa bröstknappar ska fästas. Manschetterna är också i stärkt pikétyg och har hål för manschettknappar. Knapparna kan vara av olika modell, notera dock att svarta bröst- och manschettknappar betecknar sorg. Denna skjorta har man alltså till frack inget annat.

Smokingskjortan
En vit smokingskjorta med plisserat bröst (så kallade stråveck). I äldre tid bars ofta stärkt skjorta, då i regel utan plissering men med en randig struktur i tyget till skillnad från frackskjortors rutiga dito. Under 1970-talet var smokingsskjortor stundtals försedda med krås. Till skjortan ska manschettknappar användas. Skjortans krage ser ut som en vanlig skjorta.

Årets julklapp till mig

är nu hemkommen från en underbar helg i England. Massor med mat, vin, onyttigheter, promenader, fina utsikter, sköna männiksor, trevliga engelsmän, shopping, teatime osv. Skönt att komma bort en tid och bara spendera en tid med familjen. MEn när jag kom hem igen är det fart och fläkt samt full rulle i skolan. Allt är sig likt vilket kan vara lite enformig. När man har varit borta en stund så vill man när jag har kommit tillbaka att det ska ha skett någon sorts förändring men icke. Aja hittade iaf årets julklapp till mig så om någon känner sig manad så är det den här:


Thomas Pink

Rocken är från Thomas Pink och kostar 495 pund. Behöver Strl 36.

Mysa ner dig på en restaurang


Stans restauranger och kaféer plussar på med mysstämning under
höst- och vinterhalvåret, så varför stanna hemma?


Här är tipsen för dig som vill trotsa rusket och ta vara på det bästa med årstiden. Tipsa gärna om dina egna favoriter i kommentarsfältet.

Öppen spis

När mörkret och kylan kryper på finns det inte mycket som slår en sprakande brasa. Om din lya saknar kakelugn eller liknande lyx så kan du ta dig till Restaurang J istället. Där äter du middag i brasans sken. Utsikten över vattnet är en fin bonus.

Fler ställen med öppen spis:
Arizona
Restaurang Göteborg
Hotellet

Foto: Mikael Gustavsen.

Soppa

I höstrusksväder passar det bra med en värmande soppa till middag. På Sibiriens soppkök finns ett digert utbud av både klassiker och mer innovativa recept. Hitta din favorit och bryt bröd med dina vänner.

Fler goda soppor:
Café Piastowska
Souperb
Ramen Ki-mama

Foto: Sara Ringström.

Utflykt

Långa helgpromenader hör hösten till. Ett bra stopp på Djurgårdspromenaden är Rosendals trädgård. Där kan du slinka in i växthuset och värma dig inför hemfärden. På menyn finns allt från mackor till varmrätter och fika.

Fler utflyktsmål för hungriga:
Fjärilshuset
Slottsträdgården Ulriksdal
Hotel Skeppsholmen

Foto: Karin Grip.

Höstmeny

Hälsingborg lagas mat efter säsong med svenska klassiska smaker och stort fokus på lokalproducerade produkter. Menyn byts ut var fjärde vecka och består av trerätters menypaket med olika tema. Välj mellan hav, gård och skog.

Fler höstiga smaker:
Långbro Värdshus
Restaurang 1900
Hjerta


Foto: Petter Stahre.

Sötsaker

Varm choklad och efterrätter håller höst- och vinterdeppet borta under de mörkaste dygnen. På Foundueboden får du allt i ett när du beställer in deras efterrättsfondue. Eller vad sägs om smält Toblerone smaksatt med Cognac och marsmallows, maränger och frukter att doppa i?

Mer sött:
Xoko
Chokladfabriken
Berns Asiatiska

Kolla mer och bredare info på Alltomsthlm
Källa: Alltomstockholm.se

tidig morgon



Jag säger nu hejdå till Sverige 2 + grader och snöslask i Sthlm för helgen. Beger mig ner till England och Graduationfest för min syster. Gudars vad tidigt det var när jag gick upp idag, var länge sen jag var uppe 16:15, men jag slapp bryta den mentala spärren att gå upp  innan 06:00. När höst går mot vinter är det lätt att man drar sig för att sticka ut näsan genom dörren om det går att undvika. Här är tipset för dig som vill trotsa rusket och ta vara på det bästa med årstiden. Åk bort på en weekend till en storstad men den personen du tycker om. Det behöver inite vara länge men väl förtjänat. Äta gott dricka gott och bara umgås. Eller så besök en go restaurang i den staden du bor i. Ska ge lite tips på restauranger värda att besöka i Sthlm senare.


Sömnlös natt

sitter nu i soffan lyssnar på lite god musik. Packar det sista som ska med till England samt tittar ut på minusgraderna som skapar frost på bilarna. Har precis hällt upp mig en wiskey från Jack Daniels egna 160åriga jubileumsflaska med en isbit i. Det ser vackert ut i mitt streetglas från orreforsserien. Jag är verkligen inte den personen som tillhör 1a generationens wiskeydrickare men jag växer. Den här flaskan köpte jag mest för symboliskt och syns skull, men den har mer än väl vattnat min strupe. Med en go stor isbit i och några pistagenötter på sidan av så gör den sig väldigt god. Det är i alla fall ett steg på vägen att börja dricka mer utvecklade och mer etablerade wiskeymärken.

Inspiration

sitter nu i en halvpackad väska och har ingen aning om vad jag ska ha med mig. Syster min ringer och säger att det är "formell klädsel" som gäller. Men vafan det innebär då har jag inte en blekaste om. Jo nu ljuger jag klart jag vet men ändå. I England så är sneakers förbjudet på krogarna på kvällen och de passar ändå inte kostymen så hoppar dem. Jag är inne på lite sidor och kollar runt om vad man kan slänga på sig i tre dagar. Jobbar med ungefär 7 - 10 ° sträcket och möjligtvis någon nedebörd eller något. Så varför inte något i den här stilen.

Sesto Elemento


Detta koncept signalerar Lamborgini avsikt att dra sig ur topphastighet-kriget som världens supersportbil tillverkarna har dragits in i en tid, och istället fokusera på något mycket mer genomförbart nämligen effekt och vikt.
Som sådan blir denna Sesto Elemento Gallardo: s 5,2-liters V10 urvriden till 562 hp, men sitter på en kolfiber kropp väger ynka 999kg, vilket innebär raketdriven prestanda i ett go-kart skal. 0-100 kmh är skivad på bara 2,5 sekunder, vilket som du gissade, är det samma som en jävla Veyron. Toppfarten är "över 300 kmh". Men, säger Lambo, "vad siffrorna inte kan förmedla är Sesto Elemento s knivskarpa hantering, glupska turn-in och enorm bromskraft". En förståelse av grundläggande fysik kommer att berätta detta är rätt. Så, så rätt.

Weekend


Sitter mitt upp i all packning. Tittar ut i solen och njuter av att jag ska åka iväg en stund. Ska nämligen iväg och fira min kära storasyster när hon tar sin officiella graduation i Bornmouth, England över helgen. Det blir Bal, middag, Gott vin, Goda creppes på torget. Ja allt man kan önska sig en helg i November. Det ska bli väldigt skönt att åka iväg ett slag och tänka på annat, bara vara med familjen och andas in motivation. Det ända jag inte har en aning om just nu är bara vad jag ska ha med mig för någonting. Men det där löser jag i sista sekund förhoppningsvis.

smakprov från tidigare resor med mina älskade systrar!





skämtdags

Akta er för tuggummi.

En svensk sitter och äter frukost på ett café.

Vid sidan av honom sitter en norrman som tuggar tuggummi.

Ouppfostrat inleder norrmannen:

"Äter Ni svenskar hela brödet?"

Svensken låter motvilligt frukosten ligga och svarar:

"Ja, naturligtvis!".

Norrmannen leker med tuggummit i munnen och säger:

"Det gör vi inte hos oss, i Norge äter vi bara det innersta av brödet.

Brödkanterna

samlas i en container, bearbetas och formas till croissanter och säljs till

Sverige."

Norrmannen frågar vidare:

"Äter Ni marmelad till brödet också?"

Svensken svarar lätt irriterad:

"Ja, naturligtvis".

Medan norrmannen ljudligt tuggar tuggummi, säger han:

"Inte hos oss, i Norge äter vi bara färsk frukt till frukost. Skalen och

resterna

samlas i en container, bearbetas till marmelad och säljs till Sverige."

Nu blir det svenskens tur att fråga:

"Säg mig en sak, har Ni sex i Norge?"

Norrmannen ler och svarar:

"Ja, naturligtvis har vi sex."

Svensken lutar sig över bordet och frågar:

"Vad gör Ni med kondomerna efter att Ni använt dem?"

"Vi kastar dem!", Svarar norrmannnen.

Nu börjar svensken le... Sedan säger han:

"Inte hos oss, i Sverige samlar vi alla använda kondomer i en container,

bearbetar dem, smälter dem och säljer dem till Norge som tuggummi."

Steve jobs - Du kan lyckas även fast det inte är lätt (lyssna)

Stolt Gattmedarbetare


Årets herrbutik 2010

Addicted

Riveting talks by remarkable people, free to the world

TED är en liten ideell hemsida, de ägnas åt Ideas Worth spridning. Det började (år 1984) som en konferens för att samla människor från tre världar: Technology, Entertainment, Design. Sedan dess räckvidd har blivit allt bredare. Tillsammans med två årliga konferenser - TED-konferensen i Long Beach och Palm Springs varje vår, och TEDGlobal konferens i Oxford Storbritannien varje sommar - TED innehåller den prisbelönta TEDTalks video webbplats, Open Translation Project och Open TV Project, inspirerande TED Fellows och TEDx program, och den årliga TED-priset. Den för alltså 10 minuters långa föreläsningar och människorna är duktiga!

Kolla in: TED

Tiden går

Tiden går så otroligt fort just  u känns det som. Det är bara en vecka kvar innan jag infinner mig på ett plan till England med familjen för att fira storesysters graduation. Ska bli otroligt kul iof men det känns som att alla dagar innan här har runnit ur händerna på en. Det har till och med här i Västerås iaf snöat två dagar i sträck så det är nästan 30 cm snö inte slask utan snö. Skolan dundrar på i vanlig takt och idag är det kursstart. Har inga förväntningar på kursen men det kan knappast bli sämre än tidigare kurser den här terminen. Annars är det en strålande dag. Älskar snö och sol tillsammans så ser fram emot att gå ut snart. Snart hem och jobba till helgen också i Sveriges bästa Herrbutik, den e najs.

Gatt bästa herrbutik i sverige

Vi har av branschtidningen Habit blivit nominerade till Årets herrbutik på Modegalan 2010. Det är fantastiskt roligt, och inte minst hedrande, tycker vi. Framförallt är det ett erkännande till våra kunders goda smak!



Vi kammade hem priset till Sveriges bästa herrbutik på Habits modegala. Vi var bland tre finalister och kammade hem hela skiten. Känns otroligt bra att jobba i den butien och jag var otroligt stolt innan vi fick priset men nu känns det ännu bättre. Vi har strävat efter att nå det här och vi kommer gå längre. Tack alla trogna Gattkunder och medarbetare för att vi rodde hem det här iår!

Ganska tänkvärt

Funbeat

För att jag ska vara motiverad med träningen så skriver jag träningsdagbok. Detta är enbart för att motivera mig själv samt att jag verkligen tränar. Funbeat är en otroligt bra sida när det gäller träningsdagböcker. Du kan lägga upp all typ av träning. Det är även lättare att lägga upp om du har en pulsmätare samt stegräknare. Men en otroligt effektiv träningsdagbok för den som vill logga sin träning för att känna motivation. Ta en titt på sidan iaf och se om du blir inspirerad.

Gillar vädret

det verkar bara vara jag som gillar vädret. Ja faktiskt jag gillar vädret starkt. Vinter är otroligt härligt sä länge det inte är slask. Synd bara att jag bor i mitten av sverige i storsdad utan både backar och liftar. Vill bara sätta på mig mina pjäxor och nyslipade skidor och bege mig ut i backen. Få sitta å längta lite efter Val thorens inne i värmen i lägenheten så länge samt surfa lite på middagsrecept.

Stjärnklart

Precis hemkommen från en fantastisk nattpromenad. Det är ungefär -4 ute men det är en helt fantastisk natt. Det blåser ingenting, frost på bilarna, stjärnklart och gå ut den ändå gången på den här dagen ver helt fantastisk. Har inte gjort något annat än att tagit hand om mig själv den här helgen. Har varit snorig och haft ont i halsen så det har blivit mkt att bara ligga hemma den här helgen vilket jag inte haft ngt emot. Det har blivit bra musiklyssnande, god mat och ett antal serier att titta på bra helg med andra ord som jag kommer göra fler ggr.

Låt


Den här låten väcker verkligen känslor.

H&M


H&M tillsammans med internationella designers är förbannat kul tycker jag. Nu lukter det succe igen när Lanvin kommer och gästar scenen hos den stora modekedjan. Förra gången jag faktiskt köade på en av de här kollektionerna som H&M hade var faktiskt Cavalli, det var helt sjukt. Nu hoppas jag igen att det här blir riktigt snygga kostymer, skjortor, byxor och skor. Det är lite speciell smak så det blir kul att se om det säljer bra i Sverige som egentligen inte alls har det modet, men vi är inte heller rädda för att testa gränserna. I alla fall 23 November slår H&M upp portarna för säljandet av dessa kläder.

5/11

Dagen efter en tenta, tentafest, några glas vin och trevligt sällskap så ser lägenheten ut att behövas städas lite. Det är lättare sagt än gjort. Det sköna med den här helgen är att jag gör precis vad jag vill. Helt ledig från både jobb och plugg. Blir att vara en stor egoist i helgen. Ta hand om mig själv, vara en stor egoist helt enkelt. Ska ta en skön promenad solen och en kaffe på det så har jag ju aldrig mått dåligt.

Det blev Val Thorens till vintern iaf. Vi är 5 skidfantaster som åker ner och pumpar puder. Det ska bli jävligt häftigt eftersom vi inte har varit i Val T förut. Ja är toktaggad. Hoppas det blir lite drag i laggen innan. 25 - 28 nov är det nämligen skidprovarveckor i sälen. Hoppas jag kan åka upp på det för att smöra både knä och lår innan alperna. Har sett otroligt sköna modeller nu 10/11, det är nog ingen skillnad mot förra året men designen är snyggare.

Nej nu blir det lite Daniel Ray adams, frisk luft och ta igen mig innan inflyttningsfest ikväll.

Texts from last night

Det finns så oändlig många sidor och så oändligt mycket fakta på internet så att man ibland blir helt trött. Men oftas kan man också hitta små guldkorn. Håller med min vän Sophie om att den här sidan är som en drog. Visst tjuvlyssnat är också helt underbar men den här sidan är helt sjuk och skrattar så jag dör ibland. Är du nedstämd ta en titt på denna.

Texts from last night!

Skidbyxor

Sitter mellan allt plugg och alla andra händelser i mitt liv just nu och fösöker ta mig samman angående vintern. Behöver nu ett par nya skidbyxor att åka i till vintern och har lite olika alternativ. Jag vill givetvis ha något bra och som passar min jacka som jag har givetvis och har lite olika alternativ. Allt är verkligen snordyrt men nöden har ingen lag som jag brukar säga. De byxor som är aktuella i huvudet nu är dessa vad tycker ni?