ATT ÅKA LIMOUSINE

ATT ÅKA LIMOUSINE

1. Samla ihop nio polare
2. Sätt in pengar på någons konto
3. Boka en bil
4. Klä er i kostym och hoppa in
5. Stoppa en flaska bubbel i kylen
6. Plocka ut flaskan ett par minuter senare och låtsas att den fans där från början
7. Kryp ut genom takluckan, skrik och gör valfritt tecken med fingrarna
8. Köp ett rep
9. Gör en ögla i ena änden...

Greenpeace

Jag talade häromdagen med en tjej på gatan som verkade för Greenpeace. Under samtalets gång insåg jag alltmer varför jag inte tänker stödja en instution som Greenpeace.

Alla har vi hört debatten om miljön, och människans negativa inverkan på allt som har med den debatten att göra. Det råder ingen större tvekan om att vi måste bättra oss markant innan det går åt allt annat än åt skogen. Jag är alltså definitivt inte mot en bättre miljö absolut inte, och jag bidrar gärna med att uppnå det som måste göras för att nå den miljön. Ett mål som alltså jag, Greenpeace och säkert de flesta andra delar. Nej, det är vägen mot miljön som  är debattfrågan.

Greenpeaces väg till att få bättre miljölagar som de vill att "alla" skall följa är väldigt motsägelsefulla; speciellt när politiker inte lyssnar på dem, då använder de sig av mer radikala metoder. Metoder som vi alla har sett på TV eller  hört på radio. Dessa metoder är INTE lagliga, och det är här hela idén med Greenpeace faller ihop. instutionen kan inte bryta mot lagen, för att ändra lagen. Det är lika mycket hyckleri som att rekommendera en bok man själv inte läst, eller förespråka något man själv inte följer. För om Greenpeace kan åsidosätta lagen för sina egna syften, vem säger att resten av mänskligheten inte kan strunta i de nya miljölagarna de kämpar för?

Personen jag talade med jämförde sig med Ghandi och Martin Luther King. Men det är en stor skillnad mellan att kämpa mot våld med icke-våld, och att kämpa för lagar genom att bryta dem.

Så för all del, stöd miljön, kämpa för miljön men stöd inte en organisation vars handlande är irrationellt och motsägelsefullt. För hur länge orkar man som politiker lyssna på någon som säger emot sig själv hela tiden?



Dags att jobba

Besök oss idag på GATT, jobbar hela dagen 11 - 17




GATT

Sthlm

Blivit en skön början på denna helg hemma i Stockholm. Ska ut en sväng ikväll runt om Medborgarplatsen och Söders Höjder. Det händer mkt omkring där idag. Trädgården har premiär, får se om jag svänger mina lurviga dit hmm det kommer bli sjukt mycket folk om inte annat. Det är modevisning på Opera och debaser, samt att debaser har ngn release fest. Med andra ord kan inte den här kvällen bli annat än lyckad.

I helgen vankas det jobb också. Ska bli skönt att efter en säljkurs se till att man har lite motivation och slita lite och uppnå sina mål. Komma ifrån studierna i Västerås gör gott. Blev för all del Ekonomiansvarig i styrelsen nästa år och ser fram emot det. Men annars ser jag fram emot en sommar av jobb, sol, bad, värme, konserter, öl, vänner, segling ja så som en sommar ska vara.

Marc by Marc Jacobs till huvudstadens nya stadsdel

HUVUDKÄLLA: KING MAGAZINE



Sveriges paradgata nummer ett, Biblioteksgatan, blir tillsammans med tvärgatorna runt omkring en hel stadsdel när konceptet Bibliotekstan nu lanseras. Marc by Marc Jacobs öppnar butik i området i september och får snart fler svenska och internationella kreddmärkens egna butiker som grannar.
- Vi vill locka de modevarumärken som förväntas ha egen butik i en huvudstad, säger områdets största fastighetsägare Hufvudstadens affärsutvecklingschef Henrik Egnell.

Biblioteksgatan har redan Sveriges högsta butikshyror och på gatan och i området runt omkring ligger bland annat Louis Vuitton, Whyred och WeSC:s egna butiker.

- Meningen med Bibliotekstan är att få kunden att lyfta blicken och även hitta till butikerna på tvärgatorna runt omkring. Området avgränsas av Smålandsgatan, Birger Jarlsgatan, Kungsgatan och Norrlandsgatan och tanken är att butikerna med de lite yngre varumärkena ska ligga på tvärgatorna, medan Biblioteksgatan lockar mer etablerade varumärken, säger Henrik Egnell.

 

Marc by Marc Jacobs öppnar på Smålandsgatan 10 den 1 september och Tommy Hilfiger slår på stort med en jättebutik i området redan i augusti, vilka andra varumärken vill ni locka att öppna egna butiker i det nya området?

- Den svenska marknaden fungerar så att om det ska vara lyx ska det vara från Louis Vuitton, Hermès eller andra välkända varumärken. Det här gör att marknaden blir ganska begränsad och om man tittar på Biblioteksgatan rör det sig om cirka 15 varumärken som är intressanta för oss. I hela Bibliotekstan vill vi se att en blandning av up and coming svenska varumärken, som Carin Wester, Dagmar och The Local Firm, och internationella märken öppnar butiker, förklarar Egnell.

Vilken är din egen favoritbutik i området?

- De som öppnat nu senast. Både By Malene Birger och Whyreds butiker blev väldigt bra.

Satsningen med Bibliotekstan innebär också förbättrad gatumiljö – inte minst på tvärgatorna – och fler events. Henrik Egnell låter upprymd när han berättar om sitt trumfkort.

- I korsningen Biblioteksgatan/Mäster Samuelsgatan har Rizzos butik stängt igen. Det butiksläget känns som att ha spader ess på handen och det kommer vi vänta med att hyra ut till dess att vi vet att vi hittat rätt varumärke att hyra ut till. Tills vidare har vi gallerier och pop up-butiker i lokalen, avslutar han.

ACNE PISTOL

ACNE

Acnes Pistol, de höga stövlarna här ovan, trots att de funnits i flera säsonger och varit omåttligt populära så är det nog de snyggaste par skorna en tjej kan bära idag. Acne har även nu lanserat en låg modell av Pistol. Den kommer att kosta 2995 kronor , i jämförelse med 3495 kronor för den höga. Det verkar som det betyder att tjejer måste slå till på ett par nu! Lycka till i jacken på den snyggaste tjejskon :)


Sthlm

Ett besök i Stockholm i helgen igen och det är som vanligt ett fullt schema och vad allt det innebär. Stannar till på måndagkväll för att sedan bege mig hemmåt igen. Mustachkampen blir det iaf med några vänner här hemma men med förhoppningar med att få med mig några hemma också, bara att börja odla grabbar! Nu sitter jag med höga förhoppningar om att vädret på Söndag ska bli bra för Wake Up Sthlm är i Kungsträdgården. För er som inte vet vad det är så är det ett Wakeboardevent med några av världens bästa åkare på plats.

WakeUpSthlm
Plats: Kungsträdgården, Stockholm
Tid: 11.00 - 17.00
Efterfest: Victoria från klockan 22.00



O´Neill Wake Up Stockholm

Älskar låten



BLI VÄRLDSFÖRÄLDER!

BLI VÄRLDSFÖRÄLDER!

Var med och kämpa för varenda unge, varje dag året runt. Som Världsförälder hjälper du inte bara ett utvalt barn i en by eller ett land utan alla de barn som behöver det. Det blir mer rättvist så.

Hjälp alla barn som har det svårt, varje dag, året runt.

Som Världsförälder ger du pengar regelbundet varje månad via autogiro. Inte bara till ett enskilt utvalt barn, i en by eller i ett land - utan till alla barn över hela världen som behöver hjälp. Det blir mer rättvist så. Genom att skänka pengar långsiktigt hjälper du många barn varje dag, året runt, under alla viktiga perioder i deras uppväxt.

Som Världsförälder ger du ...

  • 0-5 år... de allra minsta barnen en bra start i livet ...
  • 6-11 år... de större barnen möjlighet att få gå i skolan ...
  • 12-18 år... och de äldsta barnen en trygg väg in i vuxenlivet.

Tillsammans kan vi förändra framtiden

Vi vet att det går att skapa en bättre värld för alla barn och vi vet hur man gör, men vi måste hjälpas åt. Tillsammans kan vi förändra framtiden för alla de miljontals barn som lever i fattigdom, i hungersnöd, föräldralösa, på gatan, i krig, på flykt - utan all den kärlek, vård, skola, näring och trygghet som behövs för att växa upp till friska trygga människor.

Ju fler vi blir desto fler kan vi hjälpa

Tack vare alla Världsföräldrars trygga regelbundna stöd kan vi planera långsiktigt. Och ju fler vi blir desto fler barn kan vi hjälpa. Som Världsförälder blir du en viktig länk i en otroligt stark kedja av människor som bryr sig. Tillsammans ska vi ge varenda unge möjlighet att växa upp och leva ett värdigt liv.

Unicef

Alkohol

Det svenska folket har inte okomplicerat förhållande till alkohol. Vi pendlar från brännvin, bläckor och baksmällor, till motbok, moralpredikningar och mjölkdrickande nykterhetsministrar. Höga alkoholskatter går hand i hand med statsägda spritbolag och vita veckor sköljs ner med lördagsgroggen. För att då inte tala om det försäljningsmonopol som Sverige kämpar för att behålla i EU, samtidigt som vi lastar våra bilar fulla med billiga flaskor från kontinenten.

Vad är då sanningen med spriten? Ska vi följa folkhälsoinstitutets råd eller är det bara göra som Olle och Helge "tänka på procenten" Alla svar lär man aldrig tyvärr få men kanske kan man bli klokare om man gör ett ömsesidigt val mot sig själv.

Ray LaMontagne

Har fått en uppenbarerlse. Blev introducerad av Ray LaMontagne nu ikväll av Alexandra och kan inget annat  än att tacka henne för det. Kommer lyssna på repeat på den spellistan hon ville dela med sig av. Det är sjukt grym musik. Har varit en helt fantastisk kväll också. Började på en Turkisk restaurang vid odenplan. Hmm inget jätte fan av turkisk mat men med låga förväntningar så kunde jag inte bli annat än nöjd. Efter det så besöktes ljunggren där jag varit 5 ggr de senaste två veckorna. Men vadå inget att klaga på.

Raymond Charles "Ray" LaMontagne född 18 juni 1973 är en amerikansk singer-songwriter. Enligt uppgift, efter att ha hört en Stephen Stills sång beslutade LaMontagne att sluta sitt jobb på en skofabrik och satsa på en karriär inom musiken. Han har sedan dess släppt tre album, Trouble, tills solen blir svart och skvaller i säden. I Storbritannien var Trouble en topp 5 hit, och titelspåret på albumet var en topp 25 hit. Tills solen blir svart var en topp 40-hit i USA En lågmäld person som är känd för sin raspiga röst, har LaMontagne vunnit en rad utmärkelser för sin musik och har framträtt på flera välgörenhetsevenemang.