Tre helt vanliga uttryck

DET
VAR EN
EN GÅNG

EN
FÅGEL I
I HANDEN

BÄTTRE
SENT ÄN
ÄN ALDRIG

Om du inte märkte något konstigt med det du just läste, så beror det på att du för var och en av de tre meningarna aktiverade ett miniminne. Du började läsa, kände igen de första orden och kom till en slutsats (eller gjorde en förutsägelse) om vilket talesätt eller uttryck du läste. Problemet är bara att det inte stämde. Hade du verkligen LÄST, istället för att slå på ditt automatiska miniminne, så hade du sett att varje mening har ett ord som upprepas två gånger. Det du tyckte att du läste och vad som faktiskt står på sidan är inte samma sak. Ouch.

Antè Barbera d'Asti (32335, 89 kr)

Dagens Vin bjuder på ännu ett vin från Norditalien lite i samma stil som en god favorit Barbera d´Alba. Druvan är den sammma, barbera, och distrikten ligger grannar i Piemonte. Och även smakmässigt ligger vinerna nära varandra. Det är kryddigt och frisk, körsbärstoner och örter.

Klockrent! Friskt men ändå fullmatat med en lång bärig smak och inslag av solvarma grässlänter. Känslan är ändå att Barbera d´Alba skulle korsa målsnöret först i en direkt duell.

Anté har nyligen bytt etikett, det hette tidigare enbart Barbera d´Asti - men vinet är detsamma. Och enligt importören är det bolagets mest säljande Barbera i prisklassen 80-120 kronor.

Studentbostadsområde, Västerås, (kåren)

En tjej och en kille ~20 går ut i solen för att fika vid kårens bord och bänkar.
Tjejen: (tuggandes på en smörgås): Du, vad är leverpastej gjort av egentligen?
Killen: Lever, såklart! Vad trodde du?
Tjejen: Jaha… nä jag trodde att det bara hette leverpastej, att det var ett namn liksom… Men vad är lever då?
Killen: Hehe, det är ju det där organet som vi har i oss, du vet, som renar kroppen när man druckit alkohol och så.
Tjejen: (upprört): Är leverpastej gjort på människor?
Killen: Det här samtalet borde ha spelats in…

TRÄNINGSDRESSEN

Vi talar alltså om en träningsdress med matchande över och underdel

Detta är ENDAST rimligt om du håller på att värma upp
Inför en landslagsträning

Vanligast är dock att den är resultatet av ett nyårslöfte
Och att den på något sätt omvandlas till "mysdress" innan februari är slut

eller att den syns på stan vid shopping tillfällen "error"


Eton 507 71

För att täcka alla tänkbara skjortsegment lanseras Eton konceptet 507 71 - en säsongsbaserad sidokollektion som går ifrån märkets utpräglade businesstil.

Även om kollektion fokuserar på en mer modeinriktad kundgrupp än märkets tidigare är inställningen till kvalité densamma.


Kollektionen, som sys i märkets fabrik i Borås, består av totalt 12 skjortor med tre olika kragmodeller: en button down, en pin point och en mindre cutaway-krage. Tygmässigt innefattar kollektionen twilltyg, poplin, denim cotton mix och flanell. Samtliga tyger är specialframtagna för Eton av italienska väveriet Albini.

 

Läs mer på Manolo

Bommulskostymen

För den som vill bära kostym på ett avslappnat sätt är bomullskostymen närmast ofrånkomlig. För många ett stilfullt alternativ till vardagsklädseln, medan inbitna kostymbärare snarare ser det som en välklädd semesterklädsel.

Sms & e-mail

Sms och e-mailtycker jag bara är ett slags konstiga pseudomeddelanden som inte finns i verkligheten.
När man träffas pratar ma om helt andra saker.

Nä visst, de betyder ingenting. Om maninte får ett meddelande från den man älskar förstås.
Eller har en flirt på gång.

Ja då är det lite annat. Men till exempel att få God Jul på mobiltelefonen tycker jag är trist.
Det betyder ingenting. Personen som skickade kunde lika gärna låta bli.
Varför ska man höra av sig hela tiden? Helt onödigt tycker jag. Framför allt när man hör av sig av artighet.

Från det ena till det andra, hur går det med dina planer att flytta utomlands?
Jag funderar på det, med det känns som om jag skulle sakna mina vänner och familj alldeles för mkt.

Men... Du kan ju alltid sms:a och e-maila

Hjälp mig i en tävling

hjälp mig med en tävling klicka på länken åoch stäng sedan ner förnstret bara, tack för din hjälp. http://www.mdhjakten.se/dela/?id=guap0cj

TENTAPERIOD

det är tentaperiod nu därför dålig uppdatering, återkommer i helgen

Gorillaz - Plastic beach

Bästa spår: "welcome to the world of plastic beach" (f snoop dogg and hypnotic brass esamble)

För att vara ett studioprojekt iscensatt av perfektionisten Damon Albarn och ett gäng meriterade producenter låter bandets tredje cd väldigt mycket demo.
Som om en leksakssynt och en technics är de enda instrument de orkat skrapa ihop.


Samtidigt är ”Plastic beach”
en skönt släpig samling sånger, med ekon av dub och reggae och en rad coola gäster som Clash Mick Jones, De La Soul, Snoop Dogg och Lou Reed.

De låter verkligen som tecknade slow motion-figurer bakom Albarn, superhjälten.


Lapo Elkann

Visste ni att Tom Ford, Kingmagazine's aktuelle omslagsman, tycker att Lapo Elkann är världens bäst klädde man? Nej det visste inte jag heller.  Visste ni att Ford inspireras av Elkanns stil när han designar sina kollektioner? Nej inte jag heller. Så är det i alla fall. För att shoppa lite av Elkanns egna märke Italia Independent sätter man sig på ett plan till Dubai och tar med den stora plånboken.

 

Magic mouse fixad

När Magic Mouse kom var den mycket omskriven och funktionerna den har är helt klart trevliga. Formen däremot var inte många favorit men pyntar du tio dollar så kan du nu få köpa en siliconbit att fylla ut tomrummet mellan musen och handen med.

Ett problem som inte borde behöva ordnas.

Tål att tänkas på

Den där materiella ytligheten?

Jag kanske är naiv. Men trots dagens konsumtionshets på alla plan och stressen den medför, tror en del av mig fortfarande på konsumtion och det rent materiella i det. Trots 2000-talets knack på dörren för nio år sedan älskar en del av mig fortfarande att strosa runt i en butik och värdera mina slantar noggrant gentemot det föremål jag eventuellt ska införskaffa.

Det är även något extra speciellt med klädbutiker. Jag har själv märkt att när jag slentrianmässigt köper kläder från olika lågpriskedjor och butiker när jag ser ngt snyggt eller ngt jag behöver, så tar jag mig inte samma tid till att sitta ned och njuta, värdera kläderna, som jag gör när jag faktiskt köper kläder med kvalite' som kostar lite mer, ett stiligt designat omslag. Och jag tror inte det handlar om ytlighet. Snarare är det naturligt att vi människor attraheras av hur saker är sydda, vilket material, färg, sömmar och likväl som vi tar hänsyn till att vi "äter med ögonen" när vi lagar mat.

Bugatti

Nya bilder på dyrgripen 16C Galibier

Kan komma 2013

Bugatti har släppt lite nya bilder på luxuösa 16C Galibier. Om allt går som det ska kan bilen lanseras 2013 och beräknas då kosta runt hisnande 10 miljoner kronor!


Bugattis flaggskepp kommer att bli, om den förverkligas, världens snabbaste lyxsedan. Under den tvådelade huven lurar samma motor som i Veyron, dock i en något snällare version på runt 800 hästar. Istället för att förse W16-motorn med fyra turbos använder man sig av kompressorer. Kraften hittar till alla hjulen men till skillnad från Veyrons dubbelkopplingslåda har Galibier en åttastegad automatlåda med traditionell konverter.


Skeppet ska visas upp världen över nu under våren, och beroende på mottagandet kommer Bugatti och Volkswagen ta ett beslut om den ska byggas. Blir det så räknar Bugatti med att producera 300 bilar om året.




vilebrequin

Gjorda av spinnaker duk (segling är ju kungen av sport i Gulf of Saint-Tropez), den nya baddräkt/badbyxor torkar snabbare i solen och vinden. Närbild av det första Vilebrequin, det franska ordet för "vevaxel" och en hänvisning till konstnärens passion för bilar. På stränderna i Saint-Tropez är det nya att simma och badbyxorna är en övernattnings framgång. Praktisk och bekväm, färgstark och très chic, är en trend lanserat och ett nytt varumärke är född.

Vill man ha ett par så gäller det ha lite extra i fickan den här gången för ett par enkla enfärgade börjar från 890 kr

besök vilebrequin för mer info eller kanske ett inköp



spikmattan

jag har inte riktigt förstått mig på allt det här med spikmattefanomenet. Jag vet inte om jag hamnat efter men den gör mig liksom ingen nytta. Är du trött? Den gör dig pigg! Kan du inte sova? Den gör dig trött! Är du sjuk? Den gör dig frisk! Är du naiv? Den blåser dig på 500 spänn! Det är väl ingen mirakelmatta liksom, tror på placeboeffekten istället den är inte lika dyr.



Du som kanske vill ha en iaf så rekomenderar jag: yantramattan, ryktet säger att det ska va den bästa

Brun utan sol

BRUN UTAN SOL
Bara lite, lite till. Så man inte ser sådär vintertråkig ut. Och det funkar faktiskt
Du ser inte tråkig ut längre. Du sker skitlustig ut
Du ser ut som en maskot för frukostflingor

GRRREAT!

Klubbkavaj

Jag upptäckte att jag gillar klubbkavajer på tjejer. Eller nja, jag snarare upptäckte att jag tycker att vissa klubbkavajer är snygga på vissa tjejer, man måste ju passa i kläderna man har på sig. Eller? Jag tycker i alla fall att Emmanuelle Alt var ganska fin i en klubbkavaj från Balmain.

Tjejer: Köp!

Om ni har råd. Och ser ut som henne.


Bilden hämtad från Jak & Jil

 

Det händer igen

Detta är helt otroligt. Martin Hansson får betalt för att vara dommare. Han ska vara en i staben som är en av Sveriges få proffesionella dommare, varför? Det ända han har gjort den senaste tiden i de flesta matcherna är att göra fel domslut. Martin Hansson fick även en tung start på den allsvenska säsongen. I premiären mellan Gais och Malmö var "proffsdomaren" inblandad i flera ifrågasatta situationer. Framför allt två helt identiska handssituationer som Hansson valde att bedöma helt olika. Surprise?



Vi som hatar tv-reklamer

Facebook-stereotyperna


Stör du dig på kompisen som skriver ut lite för onödiga detaljer? Eller på han som bombarderar dig med inbjudningar och virtuella drinkar? Nu har de 12 störigaste typerna på Facebook utsetts. Kolla hur många du känner – och vem du är!

Navelskådaren. Vännen som skriver in ny status för varje steg han eller hon tar. Oftast kort och väldigt låg överraskningsfaktor. ”Kalle äter frukost.” ”Kalle går till bussen.” ”Kalle går från bussen.”

Egoboostern. Handlar varenda inlägg han eller hon gör på Facebook om de egna bedrifterna, ja, då har du troligen med en riktig Egobooster att göra. Han eller hon försöker göra smart PR för sig själv och sin verksamhet. Men framkallar mest gäspningar med sin femtioelfte länk till egna artiklar.


Kompissamlaren.
Att ha mellan hundra och tvåhundra vänner på Facebook är inte ovanligt eller osannolikt. Ett socialt geni kommer lätt upp i tre- eller fyrahundra. Men 1000. Tusen! Har du så många är du antingen kändis – eller en manisk kompissamlare.


Megafonen. ”Michael Jackson är död!!” står det i megafonens statusrad strax efter att nyheten dykt upp i medierna. Hallå, berätta något vi inte visste – eller något vi inte kan läsa på alla de stora sajterna och se på tv. Och berätta gärna något sant. För Megafonen är också något av en expert på att sprida de rykten som cirkulerar på nätet.


Bekännelsemaniker.
Ger dig alltid lite mer information än du vill ha. Och snubblar alltid lite över gränserna när det gäller såväl sexliv och relationsproblem, som kroppsliga funktioner.


Jagkanintesättakomma-typen. Visst är bloggprosan, chattspråket och sms-svenskan annorlunda än det skriftspråk vi lärde oss i skolan. Men några skiljetecken kan man kosta på sig – även på Facebook. Om inte för korrektheten så för begriplighetens skull.


Fröken Svår. Det är alltid ”gråa skyar” eller ”moln på himlen” eller ”en tagg i mitt hjärta” i Fröken Svårs statusuppdateringar. Å andra sidan har hon alltid ett uppmuntrande ord till olyckssystrar och –bröder. Men handlar det egentligen inte bara om att söka uppmärksamhet? Finns även som Herr Svår.


Smygaren. Facebooks voyeur läser allt och noterar allt – men ids knappt uppdatera sin egen status eller byta profilbild. Men ibland avslöjar de sig – och du inser att Smygaren har full koll på dig och alla dina vänner.


Cynikern. Kan vara närbesläktad med dem som odlar och sprider blogghatet på nätet. Säkert skriver de sura kommentarer i nyhetssajternas kommentarsfält. På Facebook är deras lakoniska inlägg småsura och spydiga, ångande av avsky.


Paparazzon. Jovisst, hon tar alltid massor av bilder med sin fina kameramobil. Och ju senare på kvällen, desto flitigare fotograferar hon. Men varför måste människan vara lika snabb med att ladda upp alla – exakt alla! – festbilder på Facebook?


Mysteriemannen eller –kvinnan. Det går aldrig nånsin förstå vad mystiska mannen eller kvinnan gör, tänker eller tycker. Det är inte poesi – det är obegripligt. Och det var väl det som var meningen i jakten på att bli sedd.


Spammaren. Du får kramar, drinkar, dalahästar och annat gulligt. Din vän vill spela Mafia Wars med dig och tipsar ständigt om nya tester att göra, grupper att gå med i och kampanjer att stötta. Välment alltihopa – men kanske börjar er relation börjar bli lite opersonlig? Hur vore det om Spammaren för en gångs skull skrev några rader bara till dig?

This is like porn for shoelovers

Ray Ban

Om man säger solglasögon tänker förmodligen de flesta på Ray-Ban, och i synnerhet deras legendariska modell ”Wayfarer”. Och det är inte så konstigt. Modellen har i princip varit hetare än ugnsbakad tomat sedan den skapades på 50-talet, kopierats i absurdum och synts oftare i Hollywoodstjärnornas ansikten än botox. Men låt oss ta det från början.

De första Ray-Ban-brillorna togs fram 1936 på uppdrag av den amerikanska armén, med uppdraget att skapa ett par glasögon som skyddade mot stark sol på hög höjd, och samtidigt såg eleganta ut. Med de numera klassiska pilotbågarna ”Aviators” får man säga att Ray-Ban lyckades riktigt bra. Med kända flygare och militärer (som syntes mycket i media under det pågående andra världskriget) som modellpelare var glasögonen snart på var mans näsrot. Den snarlika uppföljaren ”Outdoorsman” kom 1938.

Den då mycket nyskapande modellen Wayfarer designades 1952 av Raymond Stegeman och blev snart riktigt populär, inte minst tack vare artister som Roy Orbison. Och det var med hjälp av ambitiös och ihärdig produktplacering som glasögonen fick en ordentlig revival på 80-talet, och i dag ses som en i det närmaste tidlös modell. Vem minns inte Tom Cruise i ”Risky Business”, eller Dan Aykroyd och John Belushi i ”Blues Brothers”? (Att Tom Cruise dessutom gled runt i ett par Aviators i supersuccén ”Top Gun” gjorde knappast företaget fattigare.)

Några av bärarna under tiden som gått


Mer info på
King
Ray ban

Landet lagom

Det är precis vad vi är landet lagom. Allt ska hela tiden vara lagom. Det är nog världens bästa påfunna ord. Inte för mycket eller för lite av någonting. I flera år nu har vi som har bott i de lite sydligare breddgraderna pinkat efter en vit vinter, inte minst på julafton. När vi väl får en riktig vinter då börjar det klagas redan i januari att det är för kallt, wierd. Men å andra sidan var det inte det jag ville komma till, så fort det töar och solen tittar fram då kopplar vi det till våren. Även jag var med och gjorde det idag, visade mig på en skön brunch/lunch nere i hamnen i västerås med det fina vädret och sällskapet. Tack folket för att ni är just bara landet lagom :).



Anna Vs Salem



Inte för att jag sett ett avsnitt av melodifestivalen, men umgänge i min generation ville nog precis som jag att salem skulle gå vidare. Nu får vi bara hoppas att Anna gör ett gediget framträdande i vårt grannland. Grattis Anna du slog ett av sveriges musikvärlds helgon.

Andres Lokko

Tänke som alla andra skicka en liten hyllning till dena härliga person. Andres Lokko gjorde Stockholm på 1990-talet. Nu bor han på behörigt avstånd i London och gläds å besvarad kärlek. Som han beskriver själv är sann lycka besvarad kärlek, jag håller med honom till 100%. Den största rädlsan Anders har är motsatsen till sann lycka, den ser han som obesvarad kärlek. Om det ska vara någonting anders föraktar hos sig själv så är det förmågan att skjuta upp allt i sista sekunden. Han är 43 år och musikjournalist någon rolig kuriosa är att han samlar på tjugå år av texter i verken "Anders" och "Lokko"

mer information hittar ni på: Stockholmcity, tidningsmagazin 2010-03-11



Pontus by the sea

KROGEN I KORTHET
Typ av kök: Blandning av länder, men tydligt åtskilda på tallriken.
Specialitet: Skaldjur.
Vinlista: En vanlig och en de luxe-variant. Priser från strax under 300 till strax under 7 000 kronor. Ett fåtal på glas.
Öllista: Tunn och tråkig. Två fatöl och rätt trista val av flasköl.
Passar för: Affärsmötet, en lyxig födelsedagsmiddag eller, på sommaren, ett glas champagne och några ostron.
Publik: Sober och stilig.
Ljud: Lätt sorl när det inte bjuds på varieté.
Service: Korrekt och uppstyltad.
Vegetariskt: Nej, inget på menyn.
Bordsbeställning: Att föredra.
Barnvänligt: Nja, barnvagnen går väl in men inget för de minsta.

Det är skaldjuren som är restaurangens specialitet, och när de kommer in förstår vi varför. Ingen mat i världen är lika beroende av bra råvaror som skaldjur, serverade utan större åthävor på en tallrik av krossad is. Och bra råvaror är det gott om här. Det är musslor som smakar som om de aldrig sett insidan av en frysbox.


Vampire Diaries

Serien handlar runt Elena Gilbert, en High School flicka slits mellan två vampyr bröder. Serienböckerna var ursprungligen en trilogi som publicerades under 1991, trycket från läsarna ledde till att författaren fick skriva en fjärde bok, Dark Reunion, som släpptes året därpå. Efter att ha tagit en paus från att skriva under flera år, meddelade LJ Smith år 1998 en ny avknoppning trilogi med titeln The Vampire Diaries: The Return, fortsätter serien med Damon som huvudpersonen. Första avbetalning, The Return: Nightfall, släpptes den 10 februari 2009. The Return: Shadow Souls och The Return: Midnight är preliminärt beräknas få svensk premiär i april, 2010 och 2011. Serien har iaf fastnat hos mig och kollar nu febrilt vad som händer i avsnitten. Även olik Twilight så tyckte man att den var dålig ge iaf denna serie en chans


Störningsjouren

Det sämsta jag har hört är störningsjouren. Har givit min granne ett helt jävla år sen störningen sen så ger hon mig en hel kväll det ända som händer är att jag spelar hög musik en kväll det är helt otroligt man kan lacka för mindere. Detta suger!!!!

märkesmobil?

Tydligen är efterfrågan på funktionsodugliga, men superblingade och kraftigt överprissatta telefoner med modemärken på skalet omättlig. Hur ska man annars tolka att Versace nu går ut med att man kommer lansera en mobiltelefon under våren. Jag menar vafan räcker de inte snart, nu har Iphone influerat marknaden, kan en "märkestelefon" konkurrera överhuvudtaget?

Precis som i fallet med Diors och Tag Heuers telefoner är det franska ModeLabs Group som kommer att stå för designen för versaces telefon. Det finns ännu inga uppgifter om vad som ryms innanför skalet eller vad priset kommer att landa på. Men måste du ställa den  frågan, lär du inte ha råd. Min gissning är att det här i alla fall kommer att bli en flopp i den mobila världen. De ända som kan tänkas köpa den är väl alla fotbollsspelare med tillhörande fruar därute.

Skulle du mot all förmodan vilja synas offentligt med en Versacetelefon kan du köpa dem i märkets flaggskeppsbutiker. Förutom Diors och Tag Heuers lurar ligger ModeLabs Group även bakom Levis, MTV:s och Hummers försök att kränga smäckiga lurar till folk utan smak.

Versaces mobil


Tag Heuers mobil


Hummers mobil


Levis mobil


Diors mobil


MTV's variant

Dagens postsecret!



PostSecret

Bajen klara för SM final

Tävling - Klyschor är fantastiska!


Trött på födelsedagskalaset? - Dags att tänka på refrängen!
Visst är klyschor fantastiska! Det kan vara ord av uttryck, visdomsord, eller små vitsar som används så ofta att de slits ut och nästan mister sin betydelse, fortfarande fantastiskt. Klyschor uppmärksammas ofta och diskuteras flitigt i det svenska språket. Ett ställe där man pratar ofta med klyschor är inom sporten. Med favoriter så som att Bollen är rund, det är små marginaler och Hur känns det?.

Har du nyligen blivit dumpad? - Ni kan väl bara vara vänner!
Oavsett om man väntar på bussen, pratar i telefonen eller precis blivit dumpad av sin partner! - Tänk efter, en passande klyscha finns för varje tillfälle!! Och om du har en klyscha som inte är inlagd här i inlägget skicka in den så har du chans att vinna

I det här inlägget tänkte jag ha en liten tävling. Det gäller alltså att skriva den bästa klyschan som en kommentar. Tävlingen pågår till 18 mars. Därefter koras en vinnare och vinner en flaska vin.

Högtidsdricka

Intresset för högtidsdrycker ökar, Det är väl charmen att alltid hitta ett tillfälle att dricka gott. Påskmusten  har blivit en självklarhet för de flesta under den äggätande högtiden påsken, men även påskölen har gjort framsteg de senaste åren. I påsk finns Eriksberg Påsköl, Falcon Påskbrygd och Apotekarnes Påskmust att välja från. Nedan kommer en lista på de påsköl som kommer att förtäras under 2010. Köp någon av dem om du vill ha en lyckad påsk precis som alla vi andra



Årets påsköl består utav 12 flaskor tio svenska och två danska. De flesta är från små bryggerier och endast två kommer från något av de större bryggerierna. Dessa två öl från de större bryggerierna är båda mörka lager och är Mariestads Påskbrygd, 5.8% samt Eriksberg Påsköl, 5.8% från Spendrups respektive Carlsberg Sverige.

Den tredje mörka lagern bland de 12 flaskorna påsköl kommer från Uppsala och Gamla Slottskällans Bryggeri och heter Blåkulla Påsköl, 4.8%. Blåkulla har varit med ett tag och den största förändringen till i år är att den gått och blivit ekologisk vilket är ett härligt miljötänk. Ingen skillnad på smaken sedan tidigare.

Resterande nio öl är av typen "ale" och är fördelade över landskapsgränderna i Sverige. Lite mer kända små bryggerier vid sidan om de två påskbrygderna från Danmark skapas dessa resterande 9 "ale".

Efter ett års frånvaro är Jämtlands Bryggeri tillbaka som en påskbryggd med deras Påsköl, 6.0%. Några öl som återkommer från förra året är Oppigårds Bryggeris Easter Ale, 5.3% (som brukar vara ett säkert kort på påskbordet) Nils Oscar Companys Kalaspåsköl, 5.6% (som dock är bryggt med helt nytt recept) och Pumpviken Påsköl, 5.8% från Nynäshamns Ångbryggeri. En av årets svenska påsknykomlingar kommer från Göteborg och Dugges Ale- & Porterbryggeri vilka har gjort Dugges Påsköl, 6.0%. De sista två svenska ölen är också de nykomlingar båda från Sigtuna Brygghus; Sigtuna Easter Ale, 5.6% och Sigtuna Röd Påsk, 6.3%.

De två danska ölen kommer från Mikkeller respektive Bryggeriet S.C. Fuglsang och går under namnen Hoppy Easter, 6.6% samt Easter Bird, 5.5%.

Länk till systembolaget, här presenteras påskölen på deras hemsida.

 

 




Airvästerås inte så dum deal

I April gör västerås en satsning på ett eget flygbolag. Det kan vara ett alternativ till Ryanair som redan går från västerås. Något som är bra att pendlare till Göteborg kan ta sig direkt för en ganska enkel pening.
kolla in Airvästerås för mer info.

Mode till en lägre peng i vår



I vår som förhoppningsvis blir utan snö blir det ett nytt mode som tar fart. klädkedjornas vårkollektioner exploderar och det bästa budgetmodet finner jag på H&M i vår. Den här vårsäsongen presenterar H&M klassiskt maskulina plagg i en uppdaterad, urban version.

H&M har känsla för de klassiska och tidslösa plaggen där materialen, detaljerna och färgerna uppdaterats och anpassats efter säsongen. Parallellt har H&M jobbat med att identifiera den "urbana nomaden" vilket resulterat i tvättade och relativt tunna material som bärs lager på lager för att skapa en ny silhuett och en skön attityd. Det ska vara avslappnat men ändå uppklätt.

De självklara maskulina såsom trenchcoaten den fungerar i en jordnära färg så som beige, marinblå och/eller ljus färg, den svarta modellen kan du hänga in för vintern. Uddakavajen är också ett givet val, utan foder och möjligtvis utanpåliggande fickor. Skinnjackan ska antingen vara midjekort eller som en kavajsiluett. chinos i preppyfärger. Den rutiga skjortan tunna farfarströjan och seglarränderna. Då har jag en klar stil. Allt det här hittar du givetvis på H&M.

Vill du köra på en säker trend i vår kan du också bara välja att köra mkt jeans. I alla des olika former som byxor, jackor, skjortor, shorts ja you name it i princip.

Internationella marknadsföringsprogrammet



Tänkte beskriva vad jag studerar vid högskolan. All verksamhet i företag bygger på att göra affärer, såväl inom Sverige som på internationella marknader. Internationella marknadsföringsprogrammet ger dig förutsättningar för att klara av den utmaningen.

UTBILDNINGEN

Internationella marknadsföringsprogrammet ger dig grundläggande och fördjupade kunskaper inom marknadsföring. Kunskaper som kan användas för att fatta affärsmässiga beslut i situationer som rör ett företags kommersiella verksamhet. Viktigt för all affärsverksamhet och för internationella marknadsföringsprogrammet är nära kontakter med omvärlden, lärare och andra studenter. Du skapar ditt kontaktnät för arbetslivet redan under utbildningen, bland annat genom gästföreläsningar och fallstudier i direkt kontakt med företag. Speciellt för internationella marknadsföringsprogrammet är utlandsstudier under en eller två terminer, vilka ger dig ovärderliga kunskaper och erfarenheter från ett annat land. Du utvecklar även din interkulturella förmåga och de språk du behärskar eller väljer att fördjupa dig i under programmet.

My Lundberg berättar mer utförligt, klicka på länken: My Lundberg

 

Château Fournas Bernadotte 2003

Druvsorter

Cabernet Sauvignon 62% Merlot 36% Cabernet Franc och Petit Verdot 2%

Lagring

12-18 månader på ekfat, där merparten är nya.

Passar till

Servera till smakrika kötträtter som vilt eller lamm eller varför inte grillad entrecôte. Perfekt i kombination till hårdostar typ gruyère. Servera vid en temperatur av 17-18 grader.

Beskrivning

Château Fournas Bernadotte, andravin på Château Bernadotte, är ett vin från appellationen Haut-Médoc nära staden Pauillac i Bordeaux. Egendomen ägdes mellan 1973 och 1997 av det svenska paret Gunhild och Kurt Eklund, som genom enträget arbete höjde vingårdens kvalitet. Sedan dess heter ägaren Mme Elaine de Lenquesaing från Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande, vars vinmakare med världsrykte garanterar en fortsatt utveckling av vinernas kvalitet. Ansvarig oenolog är professor Pascal Ribéreau-Gayon från Universitet i Bordeaux. Namnet Bernadotte kommer från Germaine Bernadotte som år 1615 gifte sig med Jouandou du Pouey, vars son Jean behöll moderns familjenamn. Dennes ättling i fjärde generationen är marskalken Jean Baptiste Bernadotte, sedermera kung av Sverige. Jordmånen är lera och grus vilket ger vinet en solid tanninstruktur. Vingårdens storlek, kring 50 ha, ger möjlighet till noggrann selektering, vilket ger möjlighet att framställa andravinet Fournas Bernadotte som är mindre robust än Bernadotte. Vinifikationen sker i temperaturkontrollerade ståltankar och därefter får vinet ligga 12-18 månader på ekfat, där merparten är nya.

don't use fashion for fashion's sake

Skjortillverkare gillar att förse killar/tjejer med nya färgsprakande tyger och twistade detaljer. Skjortor för en moderiktig kille/tjej som vill sticka åt från mängden brukar det heta. Men vad har hänt med de enkla klassikerna som den ljusblå button down-skjortan? Det kanske mest ansedda basplagget i en garderob både för killar och tjejer.

Nej jag vill slå ett slag för denna enkla men ack så snygga skjorta “Simplicity is the most difficult thing in the world”

Vad är klockan?

Strive-serien har ett stilrent yttre, men för märket karakteristiskt enkelt och nichat uttryck, som passar vidi många olika tillfällen. Boetten är i blankt stål och urtavlan har tre kronografer för tidtagning av minuter och sekunder.



Två av modellerna ur Strive-serien med läderarmband och grå samt vit urtavla, 3 000 kronor.


Jag hade gärnat svarat på vad klockan var om jag hade den här!

Svårt att hitta julstämmning

Det är mars, det är + grader och solen skiner som aldrig förr. Julen var över för länge sen och allt man vill denna årstid är väl att snön ska försvinna. Jag har alla fall svårt att hitta julstämmning, jag vet inte vad ni tycker. Den här personen i Västerås lever iaf på hoppet.

Karlsson på Taket

Välkommen till Skybar!
På 24.e våningen ca 80 meter över mark ligger Sveriges högst belägna cocktailbar. Här möts västeråsare tillsammans med männsikor från världens alla hörn. Hos Karlsson är drinkarna och miljön alltid i fokus. De har en spännande drinklista med många olika smaker som vi kontinuerligt uppdaterar. Brukar även kunna vara flexibla utöver drinklistan om du vill ha en annan sorts drink och du vet vad det är i. Besöker du Västerås är Karlsson's ett måste

 

 

Grattis tjejer.

Internationella kvinnodagen.

Jämställdhet mellan kvinnor och män är en prioriterad fråga i det internationella samarbetet, som omfattar såväl Norden och Europa som övriga världen. De framsteg Sverige gjort har givit oss en stark position inom det internationella jämställdhetsarbetet och intresset för och efterfrågan på våra erfarenheter och våra lösningar är stort. Sverige har ett internationellt förtroendekapital att förvalta, men också att utveckla. Det här är ett resultat av utvecklingen (fri tolkning)


Peak Performance klär Americas Cup

Svenska Peak Performance blir officiell klädsponsor till America’s Cup.
Tidigare har Peak Perfomance sponsrat båtar i Whitbread Around the World Race, och varit officiell klädsponsor till Challenge Julius Baer på Genèvesjön.
Nu står det klart att Peak Performance blir officiell klädsponsor till den 33:e upplagan av America’s Cup.
America’s Cup är segelsportens mest prestigefyllda tävling. Ett perfekt tillfälle för ett premiummärke som Peak Performance att nå fler i en värld vi redan är en del av, säger Jonas Ottosson, VD på Peak Performance, i ett pressmeddelande.
En limiterad Americas Cup-kollkektion ska säljas  i ett utvalt antal Peak Performance-butiker i samband med tävlingen. Kollektionen kommer ockaså att bäras av all personal under tävlingsdagarna.

Delar av kollektionen


Vill du se mer av kollektionen. Besök GATT, besöksadress: Farsta centrum, i Farsta:
Storforsgränd 3, 123 47 Farsta

33 America's cup

BMW Oracle Racing har förts samman av VD och grundare av Oracle Corporation Larry Ellison under våren 2000. Ellison har en lång och framgångsrik karriär segling, inomskärs och till havs och har varit ordinarie ledamot i seglingsbesättningen under åren av America's Cup Racing.
I America's Cup 2003 utmanade Auckland laget, som var kända sedan som BMW ORACLE Racing nådde finalen av Louis Vuitton Cup, men blev slagna av Alinghi, som fortsatte att vinna America's Cup,
efter att en av de dominerande lagen genom föregående America's Cup säsonger från 2004-2006, 2007. I Valencia förlorade BMW ORACLE semifinalen i Louis Vuitton Cup.
Den 13 juli 2007, presenterade gruppen en formell utmaning för den 33: e America's Cup till Société Nautique Genève.
Teamet har en starkt internationell inriktning och blandning av bakgrunder från America's Cup, matchracing havskappsegling och multihull racing inklusive Round The World Race vinnande skepparen John Kostecki som taktiker, match racer James Spithill som rorsman.
BMW Oracle flagg av Golden Gate Yacht Club, San Francisco.



Information



I samhället idag så finns det en del "överflödig information. likaså starka medgångar som protester. Jag njuter mest av tillfället då jag stöter på den informationen. Den här bilden eller "överflödiga" informationen är hämtad från toaletten på Café Sofia på Husargatan (Göteborg). Informationen är alldeles underbar hur de klassa svenska folket som går på den toaletten som helt oförstående om inte texten skulle stå där. Någon gång har det säkert hänt att en person har blivit inlåst och det blev ett väldigt meck. Men grundpoängen är ändå densamma. Medborgare i Göteborg vet hur ett toalettlås fungerar i allmänhet (detta ser ut som ett "allmänhets" lås). Kommer du verkligen inte ut genom att låsa upp låset så är du egentligen inte värd att komma ut. Ge upp och försök överleva så länge du kan på barnängens tvål, pappersservetter och klorin och har du inte någongång trott på Gud detta är då ett bra tillfälle att börja i så fall.

Näsduken – rätt och fel


Här då Daniel Craig som James Bond

1 Vilken typ av näsduk eller vikning du än väljer, låt inte näsduken fladdra eller sticka upp alltför mycket. Less is more!

2 En sidennäsduk passar uteslutande bäst med en så kallad puff-vikning. Men det är ändå inte fel med James Bond's-vikning på näsduken.

3 Inbilla dig aldrig att en näsduk i identiskt mönster med slipsen skulle vara elegantare än en i avvikande.

4 En kraftigt mönstrad näsduk ger – tvärtemot vad man kanske först tror – ett mer harmoniskt och dämpat intryck än en starkt enfärgad.

5 En glansig sidennäsduk görs sig utmärkt till en grövre kavaj med råare yta på samma sätt som en mattare bomullsdito passar utmärkt till en dressad kavaj med mycket lyster.

6 Näsdukar i paisley, prickar och ränder går att matcha till de flesta skjortor och slipsar. Tänk i första hand på att färgerna ska fungera ihop, så passar oftast mönstrena per automatik.

7 Står du och fingrar på en näsduk som är omotiverat dyr? Kolla om kanterna är sydda för hand, där ligger nämligen några timmars arbete – och hundralappar – begravda.

8 Till vit skjorta kan du i princip bära vilken färg, mönster eller material på näsduk som helst, men en enkel vit i bomull eller linne med så kallad James Bond-vikning är ofta det allra snyggaste.

Indira

Indiras kulörta neonskylt lyser tyvärr får jag nog säga inte så inbjudande över Bondegatan, och här serveras helt okej indisk mat. Eftersom det är relativt litet med tre åtskillda nivåer med spiraltrappa är det ofta tämligen fullsatt. Indira känns någorlunda gemytligt men har hård konkurrens från många av sina kollegor. Stämningen är däremot i den inte alltför rymliga lokalen avslappnad och på menyn står indisk mat till fullkomligt acceptabla priser en varmrätt med en stor stark från ca 160 kr.

Bröllopsfotografen


Ulf Malmros har gjort en av svenska tiders moderna roliga filmer Smala Sussie. Jag tyckte även att "Bröllopsfotografen" levde upp till den filmen, först av allt, stor filmkonst. Jag tycker om när fotografen följer skådespelarna runt platsen. Bra manus, Malmros är en bra filmförfattare och den här filmen har mycket iögonfallande och roande rader, de flesta spektakulära scener av Kjell Bergquist och Björn Starrin. Alla är ju fantastiska i sina karaktärer som Johannes Brost sam Tuva Novotny. Jag hoppas verkligen Ulf Malmros fortsätter att göra dessa underbara filmer och jag rekommenderar denna film för alla!






GATT

Jobb idag, uppe i ottan känns det som eftersom jag är lite småkrasslig fortfarande huvudet dunkar liksom. Som om det skulle vara att gå upp vid 4-5 om man var frisk. Men iväg till jobbet bär det och fått in massor med vårkläder. Kom å kolla in!

Nyheter från Hugo Boss

Nu finns vårens nyheter från BOSS i butiken.
Passa på att spana in den nya kollektionen, BOSS Green.

Flight of the Conchords

Nyazeeländarna Jemaine Clement och Bret McKenzie, mer kända som Flight of the Conchords, ger sig ut på Europaturné. Den 24 maj kommer de till Sverige för en show på Cirkus i Stockholm.

I tv-serien "Flight of the Conchords" gestaltar komikerduon två killar som försöker slå igenom med sitt band i New York. Serien har fått flera Emmynomineringar och det självbetitlade debutalbumet sålde guld i England. Uppföljaren "I told you I was freaky" släpptes förra året och nu följer Jemaine och Bret upp framgångarna med 15 spelningar i Europa. Arj Baker, skådespelare och komiker som också återfinns i serien, kommer att vara öppningsakt i Stockholm.

Biljetterna släpps den 5 mars.

Lokaltidning i Västerås

Jag vet inte direkt om jag håller med annonsen. Förstår ironin i den självklart men det är inte så roligt som jag tror att tidningen trodde att det skulle bli

Skön hemresa från Västerås

Befinner mig på tunnelbanan från T-Centralen hem till mig när denna scen inträffar i vagnen. Ibland uppskattar man dessa små stunder i livets lätta vardag.

En stor samling "unga tjejer" ~15 år springer in i min vagn när dörrarna precis ska stängas. Vagnen är självfallet redan överfull och det är så att alla inte får plats när dörrarna stängs innan de "unga tjejerna" kommer in. Ja ni förstår det är riktigt mysfaktor i tunnelbanan i rusningstrafik.

Då en av tjejerna säger: Va mysigt det blev!
En annan tjej svarar: Ah, supermysigt, och varmt.
En tredje tjej säger: Det är typ lika varmt som när jag och min kille umgås, och då är det hett!
Alla tjejer skrattar högt!

Då en man ~40 yttrar väldigt sarkastiskt till den tredje tjejen som berättade om sin kille: Men du kan väl berätta mer, jag tror hela tunnelbanevagnen är otroligt intresserade om hur det är när du och din kille umgås när det är varmt.

Alla tjejerna tittar förvånat på mannen.
Tjejen som berättade om sin kille vänder sig om till sina kompisar och säger: Asså shit, han vill veta mer om mitt sexliv. Vad ska jag säga!?

Varför köpa bostadsrätt när du kan köpa en 103-tums-tv?



”Det kommer vända när som helst älskling – jag lovar! Vi har råd med en tv för 1 150 000 kr.” Bang & Olufsens 103-tums jätteplasma är kanske inte aktuell mitt i finanskrisen men det ekonomiska läget kanske är annorlunda när den lanseras i juli. Vad säger du, är du sugen på den "feta" modellen?

Oavsett priset så är den mäktig att se på. Med en knapptryckning reser sig nämligen enorma Beovision 4–103 majestätiskt från marken och blottar den inbyggda högtalaren. Det motordrivna stativet höjer inte bara tv:n från viloläge, utan låter dig vinkla och rotera skärmen för att få en perfekt betrakrningsvinkel.

För att ytterligare anpassa sig efter rummet autokalibrerar sig dessutom tv:n efter rådande ljusförhållanden. Ljudsystemet som träder fram i upphöjt läge är surroundmotorn BeoSystem 3 med centerhögtalaren BeoLab 10 i frontposition. I hela paketet har B&O integrerat en surroundlösning som de kallar Adaptive Sound Technology, något som gör att du kan ansluta upp till hela 14 högtalare i rummet. Allting styrs med den programmerbara fjärrkontrollen Beo5.

Med det här monstret till tv säger Bang & Olufsens VD, Karl Kristian Hvidt Nielsen att företaget vill slå sig för bröstet och befästa positionen som marknadsledare inom audio och video. Gör som Karl Kristian, skaffa dig 103-tumsplasma och imponera på vännerna du med. För han har säkert betalat fullpris för sin modell?

 

Sent

mår som en hösäck. Sitter med  med en filt en kanna the ont i nacken seg i kroppen och kallsvettas. Ja de flesta vet nog hur man mår då. 1 på natten dagen innan ett seminarie bör jag inte vara uppe heller. Men så precis klart en film, Ninja Assasin. Helt okej underhållning. Hörde att det var bra specialeffekter som jag var tvungen att hålla med om. Det var det som drev mig att se filmen. Så vill ni ha bra specialeffekter i slowmotion och mycket blod se filmen annars kan ni avstå.



Trained since childhood to be a lethal killer, Raizo has since turned his back on the Ozunu clan that raised him and now seeks revenge for their heartless murders. Teaming up with Europol investigator Mika, Raizo steadily butchers his enemies while inching ever closer to the long-awaited bloody reunion with his former master. Written by The Massie Twins

When several people are killed in a peculiar manner, a Europol agent suspects that it could be the work of Ninja assassins. Her superiors warn her that she's entering dangerous territory. But she investigates nonetheless and it leads her to another dead agent who was also investigating the same thing. When she is marked for death, she is saved by another Ninja, whom she learns has gone renegade.

Gentleman

Den klassiske gentlemannen uppstod väl på 1800-talet i aristokratins England? Rätta mig om jag har fel. I så fall innebär det nog korrekt klädsel, belevat språk och ridderlighet mot kvinnor. Kallprat och rävjakt bör man säkert också behärska. Antagligen ska man även vara i smyg gravt homosexuell eftersom vi pratar om överklassbritter. Men det som verkligen är significant på en gentleman är självfallet skorna.

Så rengör du dina skor bäst

Allt skinn bör rengöras och fräschas upp innan man egentligen gör något annat, förutsatt att det inte är premiärturen av skorna det vill säga. Börja med att göra rent skorna med en så kallad lädertvål. Här är det viktigt att produkten innehåller citronsyra, i och med att citronsyra löser upp alla saltavlagringar som samlas i skinnet. Efter att du gjort detta kan du gå vidare till nästa steg för respektive typ av skinn.

MOCKA

Mocka är alltså baksidan av skinnet. Rugga försiktigt upp den rengjorda mockan med en mockaborste och impregnera med en impregneringsspray. Här finns det inga egentliga genvägar och dyrare sprayer håller i regel högre kvalitet än billigare diton.

NUBUCK

Nubuck är ett skinn som man slipar tills den uppnått sin karakteristiska matthet. När du putsar nubuck vill du använda fett som har en så hög grad bivax i sig som möjligt. Bivaxet har egenskapen att gå in skinnet på djupet och göra det smidigt. Anledningen till att det just ska vara bivax är för att många andra fetter är modifierade för att skapa glans, något som du absolut INTE vill ha på dina nubuckskor.

VANLIGT SKINN

På vanligt skinn använder du en skokräm med samma färgpigment som skorna själva. Den absolut bästa skokrämen är den som innehåller både djupgående bivax och glansförhöjande kanubavax. Nyckeln till framgång är att använda produkter som är så naturliga som möjligt. Undvik i allra största mån allt som har med alkohol, terpentin och framförallt silikon att göra.

Applicera alltid med en påstrykare så att du exempelvis inte spacklar igen hålen i dina brogues. Använd sedan en tagelborste av hundra procent hästhår vars friktion snabbt får skornas yta att komma upp i 45 grader, vilket är temperaturen då vaxet smälter och tränger ner i skon.

PZ

Vinter

vinterna har varat riktigt länge nu. Jag brukar vara ett fan av vinter och snö och det vill jag nog säga att jag fortfarande är. Under vissa omständigheter självklart. Nu har det varit vinter i 3 månader och snön ligger kvar. Kan hålla med om att + graderna kan krypa fram nu.

Men så länge det ser ut såhär utanför mitt fönster så har jag inget emot vintern!

Festligheter i torsdags



Fotograf:

Natalie Shalom Carrasco

Nu slipper du tänka på vad du ska göra på morgonen

Viva Italia

De regerande världsmästarna Italien siktar på att försvara titeln under sommarens VM i Sydafrika med första avspark om exakt 100 dagar. Man gör det i för landslaget karakteristiskt tajta blåa hemma- och vita bortatröjor, framtagna av Puma. De båda tröjorna pryds av fyra stjärnor i guld - en för varje VM-guld i fotboll som landet tagit. Av samma anledning är även tröjans krage utformad som en stjärna.


"Gli Azzurris" (de kallas så, det italienska landslaget) hemma- respektive bortatröja under 2010.

Ciao

Premiärer att se fram emot, eller sett ikväll

Fullspäckat schema på Kanal5 i "vår" om det någonsin blir vår. Här är några av de programmen som kan vara värda att se något avsnitt av iaf

Shutter Island

Var på Bio ikväll med 3 karlar från skolan. Såg Shutter Island (recention och bild nedan). En sjukt bra film, jag håller med de bra recentionerna som har getts filmen. Det är självklart ingen perfekt film den är seg i vissa tillfällen men helt klart värd att se på BIO, helt oförutsägbar enligt mig, längtat efter ett bra slut på en film och den här levde verkligen upp till förväntningarna.

Shutter Island


It's 1954, and up-and-coming U.S. marshal Teddy Daniels is assigned to investigate the disappearance of a patient from Boston's Shutter Island Ashecliffe Hospital. He's been pushing for an assignment on the island for personal reasons, but before long he wonders whether he hasn't been brought there as part of a twisted plot by hospital doctors whose radical treatments range from unethical to illegal to downright sinister. Teddy's shrewd investigating skills soon provide a promising lead, but the hospital refuses him access to records he suspects would break the case wide open. As a hurricane cuts off communication with the mainland, more dangerous criminals "escape" in the confusion, and the puzzling, improbable clues multiply, Teddy begins to doubt everything - his memory, his partner, even his own sanity.

Resort Collection



En försmak av våren eller längtan till betydligt varmare breddgrader.

Kamera Leica Digilux-4
Kultkameran i uppdaterat digitalformat. Kamerans tekniska prestanda överträffar knappast sina konkurrenter, men Leicas högkvalitativa optik gör att entusiaster världen runt förordar märket. Dessutom marknadens kanske snyggaste kameror.

Burberry Holdall
Från att ha tillverkat regnkläder åt den brittiska armén till ett av världens största modehus med en fullskalig kollektion för både dam och herr. Här en stilsäker Holdall för weekendresan eller kortare utflykter.

Borsalino Panama (delmonicohatter.com)
Borsalinos klassiska Panamahatt är den kanske största ikonen bland huvudbonader. Ett självklart val för vana hattbärare under vår och sommartid.

Halsduk Malo (Yoox.com)
Halsduk från italienska lyxmärket Malo i en blandning av siden och kashmir. Perfekt för våren eller svalare sommarkvällar.

Kavaj J.Lindeberg
J.Lindeberg, som tidigare främst varit förknippat med en relativt rockig stil, har senaste säsongerna gått i bräschen för ofodrade kavajer och ledigt kostymmode.

Officine Panerai Luminor Marina (watchonwatch.com)
Även om klockorna tillverkas i Schweiz andas Panerai, som grundades i Florens 1860, italiensk elegans. När Ferrari ville släppa en kollektion armbandsur valde de just Panerai som samarbetspartner.

Ökenkängor Barker Black (Colette.fr)
Stencoola amerikanska skomärket Barker Black säljs exklusivt på franska Colette och Harrods i London, för hela europeiska marknaden. Tidlösa skor, men med detaljer som speglar en fäbless för döskallar.

Louis Vuitton Agenda Refill (eluxury.com)
För att göra lite nytta under semestern och planera året. Bäst görs det i en snygg kalender, som Louis Vuittons.

Byredo Pulp
Svenska Byredo har snabbt gjort sig ett namn inom parfymvärlden. Doften Pulp innehåller basnoter av cederträ, aprikos och toppnoter av bergamott och svartvinbär.

WHISKY VÄRD ATT DÖ FÖR?

I dag lanserar destilleriet Highland Park två serier superlimiterade whisky. Om du råkar ha ett par tusenlappar över kan det vara läge att bege sig till närmaste Systembolag och lägga in en beställning.


Inspirerad av myter och legender kring Orkneyöarna släpps de två första årgångarna av den eftertraktade Highland Park Vintage-serien i mars. Det är dock ingen billig affär. Endast tolv flaskor av respektive årgång släpps i Sverige och priset på 1964:an kommer att ligga runt 45 000 kronor. 68:an är något billigare med sina 27 000 kronor.

CROSSAN AVGÖR

SIDNEY "CROSSAN" CROSSBY
Canada vinner som ett lag de är det ända som avgör. De har de bredaste materialet och Luongo gör en grym match tillsammans med et helt lag av röda löv. Vi njuter tillsammans med Canada