ledighetsuppehåll över jul och nyår

har massor med annat i huvud och händer. Återkommer här runt den 10 - 14 januari

Nya skidor

Nu är jag verkligen sjukt åk sugen. Köpte ett par nya skidor igår denna vinter till ära. Hoppas det blir någon sorts åkning nu i jul, annars så går jag bara och väntar på Val Thorans resan i Januari - Februari. Det blev iaf ett par 4frnt VCT från 06/07. Hoppas de ger mig någorlunda bra åkning utanför pisten iaf.

Sthlm

Kunde inte sova inatt alls, Tenta idag, Umgänge med vänner, Äta gott med pappa på en restaurang i Västerås, skidköp och en relativt lugn hemresa hem från västerås. Ja det har varit händelserika 24 timmar med på upp och nergångar. Nu är jag iaf hemma i Stockholm igen till min bostad som jag växte upp i. Här är det sjukt mkt snö. Jaja nu blir det en tidig kväll för mig, sätter igång och jobbar imorn direkt men det ska bli ganska skönt ändå. Trevlig kväll!

Tentaplugg

tentapluggar, därav min frånvaro återkommer efter den 20:e

Wikileaks

Såg på dokumentären om Wikileaks häromdagen och blev väldigt berörd. Jag kan varken säga om jag tycker det är rätt eller fel eller om det gynnar en viss del av världen eller inte. MEn själva dokumentären var otroligt skicklig gjord och jag förstår Wikileaks ursprungs punkt "att skapa fred och att krig är onödigt" men jag kan inte heller låta bli att vinkla på frågan och kolla från synvinkeln på de som blivit rasande över att dookumenten har släpts. Det är en otroligt svår fråga att disskutera och behandla men filmen the collateral murder borde alla ta en titt på. Tror dessvärre att det inte bara finns amerikaner av detta slag utan de finns nog i de flesta länder som har soldater i krig. men kolla på dokumentären wikileaks på SVTplay du kommer inte ångra det.

 

Wikileaks

Trött


Kom hem från stockholm igår vid si sådär 12 tiden. Det borde vara olagligt för SJ att ha dörrfel klockan 22 på en söndag. Hmm sen blev det hem iaf och glo på The lost bones tror jag den hette. Sjukt wierd film där jag inte ens såg klart allt pga en bluescreen. Klockan var nu halv två men jag var inte ett dugg trött. Funderade över något men har ingen aning om vad. 03:48 klockar jag alarmet och somnar till slut. Det märker jag idag att jag har sovit så lite. -heldag med plugg gör inte saken lättare.

spegel ritning

Det här är helt sjukt!!

Robot-bemannad restaurang i Kina



Beläget i Jiang, Kina Shandong-provinsen, Dalu Rebot en restaurang som öppnade den 5 december och kan tillgodose ca 100 kunder, med två robotar i  receptionen och en "personal" på sex robot-servitriser.
Två av dem serverar drinkar, två tjänar små bord och ytterligare två har en tendens att servera stora borden. ägaren förväntar att restaurangen kommer att bli en hit.

Acceptera eller inte?

Dans på The Today Show

Om du missade det: Keegan familjen från Texas spenderar sin första jul utan Casey, en fallen soldat i Afghanistan, och under deras framträdande på The Today Show, inser den yngsta medlemmen, Keegan, plötsligt att han är på TV och drar nytta av för tillfället. Awesome fun


Zeitgeist 2010 - the year in review

Everything important that happened in the year 2010, summed up in a beautiful less-than-three-minute video:

AJ, men sann glädje

bratkallufset försvann

hem bestämde mig ganska spontant för att klippåa mig häromdagen. Prövade ngt nytt som jag aldrig har haft förut och blev ganska nöjd. Måste vänja mig givetvis men hoppas jag gör det så småningom.

Tom Ford


Strax efter H&M:s samarbete med Lanvin startades ryktet om ett nytt designsamarbete. Det är French Tribune som är på tapeten den här gången och nämner Tom Ford. Sen så vet vi ju alla att rykten kan stämma ibland eller vara falska ibland. Om detta rykte stämmer det har jag ingen aning om men jag tycker helt klart att det borde stämma och att det isf troligtvis blir en lyckat kollektion. Vi får vänta och se.

Hantverksbryggeriet



Öl på pluto, vin på skybar, drink på cirkus, burgare på bill och bob, ett till glas vin på Å, Schlager på BMB och 16+ på silk. Allt det där har jag gjort och vet vad det innebär. Likförbannat är jag alltid lika taggad varje gång vi ska gå ut eftersom det är stämmningen som gör det. Men tänk om det kunde vara stället som är spektakulärt för en gång skull. Vad vore livet om man inte vågar chansa lite. Chansa på en vildjäst, en belgist specialitet som används till lambicbrygd. Nu undrar ni vad jag pratar om. Men jag pratar om HANTVERKSBRYGGERIETS brygd. Jag är väldigt inspirerad och skulle väldigt gärna vilja göra ett besök på det brygeriet. Bara beskrivningen på The barley wine, Baronen - som en liten bryggeritriumf med mäktiga aromer av russin, dadlar, muscovadsocker och knäck. En vintervärmare som gör chokladprallinerna gott sällskap mmm gott.

Dumplings


Dumplings!

Jag kan väl säga att Dumplings är mer av den moderna Sushin. De nätta, kinesiska deg pasta liknande knyterna växer otroligt fort och finns snart i vartända kvarter i Stockholm och möjligtvis Sverige. Jag är inte helt frälst än men det var jag inte med sushi i början heller. Jag kommer absolut ge det några gånger och troligtvis blir det bara bättre och bättre allt eftersom jag äter det.

Själv har jag ätit Dumplings på PONTUS! smakrika dumplings och ett bra utbud av dem. Det är ett ganska dyrt sätt att äta mat på eftersom knyterna inte är så stora och det kanske behövs några stycken för att bli mätt. Även STEAM har bra dumpling. Detta är en lunch restaurang i Stockholm och är även ganska trafikerad men lyckas du får ett bord så slå dig ner och njut.


A tone to remember

En lördag som var faktiskt ganska rolig. Det började med att jag gick på Julmarknad på Skansen. En lördag med -8 och sol gjorde att vi inte var ensamma på skansen vill jag säga. Men men efter ett tag så kom vi in. Bollnästorget kryllade av små stånd och massa människor trängdes men torget resulterade i glögg, pepparkakor, havtornsthe och viltsvinskorv, lyckat tycker jag. Sen bar det av till Julgalan 2010 med stort J enligt många. Maria Montazami, Alcazar, Darin och pernilla Wahlgren för att bara nämna några av namnen var de som uppträdde. Det var verkligen ett företagsjippo. Julbordet var faktiskt bra för att vara serverat till 2100 personer "Aprox". Kvällen fortsatte med sång och dans och jag svängde mig ner till Berns där jag självklart inte heller vart ensam. Men det var helt klart en kul Lördag och jag mår som jag förtjänar såhär dagen efter.

Julmarknad i Stockholm

Denna helg så bär det av till Stockholm igen. Men inte för jobb den här gången omväxlingsvis skull. Ska idag på Julmarknaden på Skansen. Prickar in ett strålande väder också. Alldeles underbart. Ikväll bär det även av till Globen och Globengalan där vi ska ha Julbord med jobbet. Maria Montazami är värdinna har jag hört på galan och det ska bli spännande att se. Så denna helg skall bara till för att njutas, ta det lungt och umgås med goda vänner.

Tvättid och snöstorm!

"Vad var det som egentligen hände den kvällen, som gjorde mig så förfärligt glad" Sitter och lyssnar till helt underbara texter av Lars Winnerbäck och den där texten stämmer mycket bra in på igår kväll. Nu sitter jag mest och försöker tagga till för att tvätta. Har skjutit upp det i 3 veckors tid nu så nu är det verkligen dags at tvätta. Nu när jag har det här berget önskar jag att jag hade en tvättmaskin i lghn. Men men nu ska jag ta mig i kragen, blir en brakfrukost efter jag har lagt i de första två maskinerna sen blir det sätta sig ner med studier några timmar medans jag tvättar och efter. Sen hoppas jag på pulka eller skidor nu är det så mkt snö att det BARA är kul att vara ute, jag älskar snön.

Hello Monkey


Lördagen den 11 december presenterar moʊd stolt:

HELLO MONKEY - Where The Party's At

Hello Monkey startades på gamla Pacha Barcelona och etablerade sig snabbt som en av Barcelonas bästa men framförallt mest annorlunda nattklubbsevent. Klubben nådde stora framgångar med några av världens största artister på scen, Bla Tiësto, David Guetta, Felix da Housecat och några av våra svenska DJ hjältar. Konceptet är enkelt, galet och färgspr...akande...

moʊd tar nu festen till Pluto och Västerås med Hello Monkey som är helt annorlunda mot stans trötta utekvällar. Det är GALET och FÄRGSPRAKANDE och TVÄRTEMOT vad alla andra klubbar sysslar med! Pluto förvandlas till en club som Västerås tidigare inte upplevt. GLÄDJE, LJUS och en SPRUDLANDE ENERGI direkt från Barcelona genomsyrar festen som kommer göra ett avtryck i Västerås klubbscen!

På premiären har vi bjudit in en av Sveriges galnaste och skönaste DJ och producent, Henrik B! 2010 har varit ett grymt år för Henrik då hans remix på "Teenage Crime" har legat 1:a på topplistor världen över. Som världsetablerad artist har han turnerat runt i Europa, Asien och Sydamerika och turnerade även runt med Tiësto i somras, där de bla spelade på Hello Monkey i Barcelona, men även på världens största nattklubb "Privilege" på Ibiza. Vi garanterar det bästa och främsta inom housescenen just nu i ett vilt tempo.

Ps... Håll utkik efter Monkeyyyyyyy!!!
----------------------------------------------------
För mer info om Henrik B
http://www.henrikb.com/
-----------------------------------------------------
Följ moʊd på Twitter och håll dig uppdaterad!
www.twitter.com/itsmode
-----------------------------------------------------
Varmt välkomna!

Plats: Pluto, Västerås
Datum: Lördag 11 december
Ålder:19
Tid: 22-02