Vicky Christina Barcelona



Två flickvänner på en sommar semester i Spanien blir förälskad med samma målare, ovetande om att hans ex-fru, med vilken han har ett stormigt förhållande, är på väg att åter komma in i bilden. En film värd och se tycker jag. Kryp upp med filten och en stor skål med popcorn och något skönt sällskap bredvid och skratta samt gråt lite tillsammans.


Items Only

Items Only är ett Stockholmsbaserat klädmärke som återskapar klassiska modeller och snitt i modern tappning. Deras grundtanke är att mode och trender föds på insidan och att produkter måste vara ingångna och välanvända för att bli personliga favoriter. Precis som på samma sätt som dina favoritjeans eller sneakers

Items Only

Vilken uteserveringstyp är du?

Arbetaren
I vintras trängdes de i trendiga hotellobbyer; bloggare frilansare och egna företagare. Aldrig har det varit så inne att ha ett mobilt kontor - och i sommar drabbas uteserveringarna. Räkna med att slåss som aldrig förr om stolsplatserna i solen med sommarjobbande flitiga listor.
Ställen för dig: Morningtons hemliga innergård & Clarion Hotel Signs terass

Glidaren
Är du tjej eller har du konstnärsbågar och en Natalie Shuterman-kasse. Är du kille liknar du en klippdocka från ett KING- eller Caféomslag. Glidaren är lika helrätt som helängslig - och har årets eller säsongens innedrink i näcen. I år: Toreador (tequila, aprikoslikör och lime)
Ställen för dig: Sturehof, Pontus by the sea, East, Strandbryggan, Utecompaniet och Dramaten terassen.

Popsnöret
Ja, det är södermalm som gäller för trettioplussare som vägrar att växa upp och som har själen kvar i 90-talets indiepop. Så fort solen visar sig ingår popsnörerna after work-kollektiv och vänder ansikterna mot aprilvärmen i Bermudatriangeln som omger Götgatan.
Ställen för dig: Debaser, Mosebacke, Snaps, Terass ljunggren

Ekoivraren
Nej, du behöver inte ha fotriktiga träskor och trasiga hängselbyxor för att vara ekologisk fanatiker år 2010. I sommar hittar du de trendkänsligaste trebarnsfamiljerna (kidsen hos barnflicka naturligtvis) på uteserveringarna med ekologisk inriktning. För de finns (även om de behöver bli fler).
Ställen för dig: Nyagatan och Leijonbaren på gården.

Naturälskaren
Dunkande stadspuls i all ära, men visst längtar vi till landet på sommrarna? Men för alla som inte kan lämna staden finns det ett gäng oaser som får oss att glömma avgasmoln och tunnelbaneträngsel.
Ställen för dig: Stallmästaregården i Hagaparken, Solstugan, Ulla winbladh, Lasse i parken, Hasselbacken, Sjöpaviljongen i Bromma oc Restaurang J

Officiell källa Metro-Stockholm

What Is Diversity?




Förbaskat roligt

Nostalgi och gåshud



Lars Winnerbäck för mig har alltid varit som Ulf Lundell har varit för många andra om ni förstår likheten. Text musik är som toner från himmelen skjuten med en pil rakt in i min kropp. Jag bara älskar allt som han har gjort . Han har egentligen aldrig haft några snesteg på någon av hans album eller spelningar. Jag har tappat räkningen på hur många spelningar jag har gått på nu. Men den absolut bästa spelningen jag har varit på var när jag sätt på hans sängkant på göta lejon och när han satt med akustisk gitarr. Jag ryser än idag när jag ser det korta videoklippet med en gammal mobil som jag spelade in med då.

Faller är en av de bästa låtarna han har gjort genom all hans musiktid (enligt mig). Jag har även skissat en tatuering på hjärter dam som jag mot all förmodan kanske ska tatuera på mig själv någon gång. Den har för övrigt tagit 4 år att skissa men blev klar nu för en månad sen. Nu gäller det bara att skaffa mod och tatuera den.

Christianshavn och Holmen

Dess svåra tider med flyg tänkte jag presentera kanske en trevlig weekend med tågresa. Bege er ner med tåg till Köpenhamn och vidare därifrån till:

Christianshavn är som ett litet Amsterdam i miniatyr: ett rutnät av kanaler kantade av 1800-tals hus och arkitektritade lägenheter med båtparkering. Precis som Amsterdam är stadsdelen gjord för två hjul. Dessutom vimlar det utav kaféer och restauranger att vila benen på. Bästa kaffet och wienerbröden hittar jag iaf på det stramp designade bageriet Lagkagehuset, i konkurrens med bohemichica Café Wilder. Vill ni slang med kvatersborna rekomenderar jag då Eiffel Bar, områdets äldsta pub.

Christianshavns främsta kulinariska attraktion är emellertid Noma, av finsmakarna ansedd som Nordens bästa restaurang. Här används råvaror enbart från Norden och i köket visas stor exprimentlusta. Ett par broar bort, på Holmen, ligger Operan, en arkitektonisk sevärdhet ritad av den danske arkitekten Hennin Larsen. Intill huserar arkitekt- och filmstudenter i ombyggda magasinlokaler. I närheten ligger också de minst lika cykelvänliga bohemkvarteren Christiania.

Levis 519

Jag har alltid haft lite svårt för Levis jeans på mig. Andra kan klä i det otroligt bra. Men de har aldrig riktigt suttit bra på mig. Men har nu prövat en modell som jag tycker om väldigt bra. Gillar detaljerna och tänket genom hela byxan. Den görs vad jag vet i fyra olika färger men det är den mellanblå som gäller för mig. Det är sjysta skinndetaljer i fållorna samt att den har bra höjd i midjan. Passar grymt till ett par offwhite converse och en vit t-shirt till sommaren.

Petit

Vissa dagar är lättare än andra. Sitter med ett glas Petit i näven och då kan ju den mest tröga dag plötsligt te sig ljus, men så är det inte. Inte i dag. Jag känner istället att jag inte förtjänar ett sånt här mottagande, vilken vänlighet att få smaka ett sånt välgjort vin. Trots att solen skiner, trots att bekymren just för stunden är få.

När smakar ett glas vin bäst? Varje gång, svarar lustigkurren. Men, handen på hjärtat, så är det ju inte. Beroende på humör, sällskap, dagsform, mat, musik och ett antal andra paramterar smakar ett och samma vin helt olika.

I det här fallet känns det som om det skulle krävas en lång och hård arbetsdag då man uträttat viktiga saker för att få ynnesten att öppna en flaska Petit. För det är ett vin som smakar ännu bättre efter en hård dag. Som verkligen kommer till sin rätt när den kan släta ut stressrynkan i pannan och få dig att se världen från ett litet ljusare perspektiv.

Men nu var det så att det var just detta 95-kronors vin som stod till buds, vare sig jag uträttat storverk under dagen eller inte.

Det är bara att gilla läget och inse att man är lyckligt lottad. Petit tillhör avdelningen fruktiga och smakrika viner, gjort med finess med en härlig doft, bra fruktighet och fin krydda.

Ändå blir det inte högsta betyg för Petit. Vinet är bra, mycket bra, men 95 kronor är också högt upp på Dagens Vins skala från 0 till 100, så då förväntar jag mig faktiskt något ännu ett snäpp bättre för att det ska bli full pott.

Veckans uppdatering

Bounce

I helgen så blir det att inta globen och en troligtvis häftig show av Bounce.

Barcelonastolen

Barcelonastolen ritades 1928 av arkitekten Ludwig Mies van der Rohe och möbelformgivaren Lilly Reich.

Den beställdes för Barcelonapaviljongen inför Världsutställningen 1929. Stolen, med tillhörande fotpall, har en bärande struktur av korslagt, förkromat stål, med sittdyna och ryggstöd av stoppat läder. Sittytan är bred och markant bakåtlutad, vilket tillsammans med fotpallen ger en fåtöljliknande karaktär. Mies van der Rohe kom att inreda flertalet av sina senare byggnader med stolen, både i formella sammanhang och i bostäder. Barcelonastolen brukar räknas som en av 1900-talets designikoner och tillverkas på licens än idag. Är det någon som har en sådan till salu så är jag väldigt intresserad, hör av er isf.

 

Söker du jobb, kolla in.

Arbetsförmedlingen



Väl valda ord

Riksgränsen

åker till riksgränsen och puder en vecka, därför kommer bloggen bli passiv ett tag kommer tillbaka om rn vecka på måndag

Fiskebäckskil

det finns bara ett riktigt paradis på jorden: Fiskebäckskil. Det finns många vackra platser i denna värld, men ingen så vacker som den lilla fiske byn på Skaftölandet, Sverige. Här blir det till att tillbringa semester igen i sommar som hela min uppväxt i princip. Härliga sommarhuset och utsikten därifrån ser ni på bilderna.

Konspirationsteorier



Jag kan inte låta bli att fascineras av olika konspirationsteorier. häromveckan läste jag en artikel i DN:s arkiv där det står att var tredje britt inte tror att Prinsessan Dianas död var en olycka. För det första så ska man alltid vara kritiskt till tidningars statistikredovisning eftersom vi inte vet något om hur undersökningen gått till men det är inte det som jag ska diskutera nu. I Sverige har vi det klassiska fotbolls-VM 1958 som vissa hävdar bara är en bluff, kolla in deras hemsida. När man studerar deras argument så börjar man själv tvivla en stund, ungefär som att titta på ett reportage av Janne Josefsson, innan man tar sitt förnuft till fånga och ler åt hur skickliga människor kan vara när de ska lura på en något strunt. Vi har även Estonia, klart att det inte var vädret och taskigt bogvisir som var skurken här. En båt kan inte sjunka utan att några underättelsetjänster är inblandade och visst fraktade Estonia vapen. Anledningen till att man inte bärgar fartyget beror inte på att det nästan är omöjligt utan för att det finns starka intressen som har något att dölja där nere i avgrunden.

Staneley Kubick regisserade månlandningen.
Da Vinci-koden är på riktigt
Tomten är från Finland

Den som tror något annat är naiv.

kort hår och vax

De flesta blir rekommenderade att köpa ett vax när de är hos frisören och precis ska betala för sig, och det invanda svaret kommer som av en ren reflex: “Nej tack, inte idag”.

Jag undrar jag om det är för att Ni egentligen inte har en aning om vad Ni ska ha vaxet till.

Som långhårig tjej tycker Du nog att det är HELT onödigt, “vax är bara för killar och korthåriga tjejer…”

Faktum är att vax inte bör sitta som att Du smörjt in ett helt smörpaket i håret, vilket visst är väldigt populärt bland yngre killar just nu.

Det ska användas sparsamt och bara förstärka frisyren genom att separera topparna, och ge en aning glans, om det inte är ett matt vax Du valt förstås.

Och det där met bort hår på tjejer, givetvis det går hem men det passar defenitivt inte på alla. Men tjejer för er det passar på kolla in denna frisyr, sjukt snygg!

 

Portes du Soleil



Om du har varit inlåst i en garderob de senaste månaderna och missade utvecklingen i skidåkning som inträffade i X-games i Aspen, Colorado den här säsongen, ja ... låt oss bara säga att du missade en av de största nedgångar jag någonsin sett för ett berg, och efter att i detta spel i över två årtionden, det säger en hel del. Veckan efter att släppa denna utställning i Aspen, fann jag mig till semesterorten Portes du Soliel med X-games dubbel-guld vinnaren Bobby Brown (den första någonsin, kan jag tillägga), Aussie Russ Henshaw, MSP stapelvara för så många år som jag kan minnas, Rory Bushfield, filmfotograf Dustin Lindgren och fotograf Flip McCririck.

Jag önskar så värt att jag kunde närvara men jag taggar i filmerna istället innan resan och pudret uppe i riksgränsen nästa vecka.

Dagens




Gåshud

Jag måste säga att endel av påståenden stämmer exakt in på Riksgränsen. Tyvärr för de som inte har haft chansen att vara en längre tid. Våren häruppe kan vara magisk. När solen gassar på som bäst kan inte en enda skidentusiast påstå att Gränsen är överskattat. Man kan heller inte motstå några underbara afterski timmar på pelikanhyllan som brukar öppna i april/maj. Maten på lappis må vara väldigt dyr men en pizzaslice med det bästa och färskaste varorna.. det låter jag tala för sig själv.



USA

- Dom där jävla jänkarna, När Berlinmuren fallit och man äntligen började tro på en bättre värld...
- Då kommer Bush med sina skit-krig i Irak och Afghanistan...
- Sen håller dom oss i schack med Natos utspel i Polen och Georgien...
- Och nu stryper dom oss med den nya krisen på börsen...
- Vad är vi Européer för mesar? Va fan har Usa Gett oss, om vi bara hoppar hage mellan Ucle Sams spyor...

- Dom har gett oss Jazz, Blues, Rock, Soel, Rap, Country, D-dagen, Velvet Underground, Scorsese och Bob Dyland.

- Det var en retorisk fråga! Den behövde inga svar...