Slappt

Idag så började dagen vid halv 9, vaknade med att få en strålande sol i ansiktet och jag bara låg kvar i sängen och njöt. Drömde jävligt konstigt iof men det har mindre med saken att göra. låg och drog mig i en halvtimme innan jag gick upp. Fick ett mess av Ellen precis när jag gick upp om att hon var på väg. Vi skulle äta frukost tillsammans så jag bestämde mig för att gå ner och handla färskt bröd till det. Varmt var det redan vid 9 tiden så det blev shorts och linne. Ett mörkt limpbröd sådär halvljummet var det, verkligen på färskingens spår.
Sen kom jag hem och började göra iordning frukosten. Blev självklart så att vi åt frukost ute på trädäcket eftersom det bara fläktade lungt och var strålande sol. Vi åt massor och bara satt å njöt i en timme. Sen tog vi fram solstolarna och bara pressade både framsida och baksida av kroppen. Något jag känner av nu faktiskt. Är tokigt röd på både bröst, mage och rygg. Svider lite men kanske är värt det var första gången jag solade av mig här hemma i sverige. Det lägger sig om någon dag och jag blir som en ny människa.
Dagen låter inte så ansträngande, precis som jag var ute efter har precis börjat jobba igen på Boomerang/Gatt i Globen centrum, väl värt ett besök tycker jag. Säljer kläder som aldrig förr. Skall dit igen imorn vid 10 tiden då vi öppnar sen så slutar jag relativt tidigt vid 7 tiden står jag på schemat men hoppas få gå vid 6. Kommer sedan att göra iordning mig för kvällen skall träffa grabbarna och gå på en fest vid Münchenbryggeriet. Har tokiga förväntningar på den och hoppas det kommer mycket folk..

F oc. #6

Ny webbutik (vintage)

www.mostermarie.se är den webbutiken du hittar det snyggaste och mest tidlösa second handmodet. Vi har kläder, skor och accessoarer för både dam och herr.


F oc #5

Bildanalys och tog fram veckans bild.
Representerar världens häftigaste tennisplan!

Burj Al Arab (Copyright Burj Al Arab)

Burj Al Arab (Copyright Burj Al Arab)

Nya tag

Nu känns livet ganska värt att leva igen. Har nu gått hemma väldigt länge och inte gjort någonting. Just vid de här sista dagarna har jag klättrat på väggen och försökt att hitta på saker att göra hela tiden. Jag kan inte förstå att det är skönt att bara vara hemma jag får nämligen krupp. Nu iaf har jag något att längta efter de närmsta veckorna. Börjar på GATT på måndag och jobba. Det skall bli otroligt najs faktiskt. Inte bara roligt utan något att sysselsätta sig med. Kommer jobba både i Farsta centrum och globen. Skall ni köpa kostymer och andra sofistikerade herrplagg är det bara att skrika till.
Annars nu sitter jag och läser boken "snyggt", en bok skriven av Per Nilsson chefredaktör på tidningen KING. en utomordentligt bra tidning är det också. Nej men boken å andra sidan ger ifrån sig ett bra intryck av olika stylingtips och hur ett och annat jag vill att det skall se ut iaf.Ligger nu på kapitel garderoben, men jag funderar på att hoppa över det tills jag har pengar att spendera på den igen men det tar ju bara några veckor.
Annars är det rätt fint väder. Igår så var jag ute hela dagen otroligt skönt. Hade en Peak peformance session nere på Årstafältet med Pron Daniel och från PEAK kom Thomas. En trevlig tillställning med golf, mat och dryck. Golfen gick bra till en början. Det var länge sen jag stod på Ranchen och bara slog men svingen satt kvar i kroppen. Närspelet därremot måste jag slipa på. Det får bli en del puttande för min del i sommar. Nej nu skall jag ta och duscha sätta på mig kläder och göra något kreativt av dagen. Marina Läroverket har Hamnens dag för er som vill gå. Stocksunds Hamn klockan ett. Jag kommer nog glida förbi med alex och Leo, förhoppningsvis vill de äta på hamnkrogen också.  

GATT


Jag fick jobbet!

Champions league 2008 = Fiasko



Möjligtvis en rättvis kamp men fel lag som vann

Forts. FOC #4

#5 Rätta takter
För att vara på den säkra sidan dra ut telefonsladden och sätt mobilen på ljudlös. Skriver du sms under middagen? Varför inte bjuda på helstekt kattunge och peta näsan blodig också, när du ändå är en så trevlig värd? Nej som jag sa tidigare detta skall vara en stund för dig och dejten jobba med att få dejten intresserade istället för sms kompisen.

#6 Balans, belysning & stämmning
När det gällar att ha tagit hem en dejt så måste du ha rätt balans. Lysrör hamnar i "the little black book" om du inte vill ha dejten som i ett klassrum, och om du misslyckats med att dammsuga kommer det att upptäckas lika snabbt som ett kokadaver i en hajbassäng. Men fyll inte heller hela lyan med levande ljus, lagom är bäst. Det må vara vackert, men också väldigt romantikporrigt. Använd i stället många små ljuskällor, och blanda levande ljus med lampor för ett behagligt och jämnt resultat. Håller du på med mat när tjejen kommer kan du ta emot i ett förkläde, det ger en viss charm. Ta av hennes ytterkläder och häng upp på galje (ej krok, förstör plagget). Erbjud något att dricka Pang dejten är i full gång.   

#7 Maten
3 rätters är inte alls ett måste på en dejt. Varför inte förenkla det gladast möjligast för att få så mycket tid som möjligt med dejten. En varmrätt i ugnen är "topnoch" för detta. Ungsmat lagar sig självt och du behöver inte ge lika mycket tid i köke som på dejten. Men viktigt att du håller koll på hur länge maten skall vara inne och hur länge den har varit inne.
Kolla upp allergier och vegetarianism, och servera ej fisk med ben i, fingermat och osträtter som smakar gott men luktar illa. Toppa sedan allt med en kall sorbet eller en förberedd paj med kalla bär.

#8 Vad att dricka och hur
Din gäst ska aldrig sakna dryck! genom att ha ett tomt glas blir lätt nervöst och man börjar pilla på annat.. Börja med en drink innan maten och fortsätt med vin upphällt i karaff - det ser trevligt ut och vinet vinner på att luftas. Majoriteten dejter gillar vin så det brukar vara ett säkert kort att ha som bordsdryck. Servera även vatten till maten, och undvik stora petflaskor till förmån för mindre glaskärl. Skulle det vara så att vinet inte är någon höjdare är det alltid bra att kunna erbjuda något annat som ex. öl eller cider.

#9 Verbal komunikation
Såvida du inte är totalt fantasilös rekommenderar vi inte att du förbereder samtalsämnen. Detta är som ett plan på 10 000 meters höjd och är på väg att totalstörta. Konversationen flyter förhoppningsvis på automatiskt, men tumregeln är att lyssna mer än du pratar. Tidigare flickvänner, ditt blödande magsår och historier där du glömt poängen är säkra djupdykningar i samtalsgyttjan. Dra heller ej till med vita lögner. Tala sanning rakt ut. Drar du till med en vit lögn glömmer du den lätt och det blir jätte jobbigt senare om samtalet om det ämnet kommer upp igen. "Hej då dejt 2"

#10 Last man standing
Tåflirta inte under middagen blir nog lätt att klockan helt plötslit blir ögongodis. Gå på promenad eller kryp upp i soffan och titta på en film (du har givetvis ordnat med flera filmalternativ). Om du ska be henne stanna över natten är en smaksak, känn efter verkligen där vad båda två känner. Det kan verkligen bli en tryck situation. - att ligga vakna var för sig och längta är inte så dumt det heller - men var givetvis beredd med en schyst frukost för två. Om tjejen vill dra sig tillbaks - skippa övertalningsförsöken. Var en gentleman och beställ en taxi i stället.
Som gentleman bör du försäkra dig om att hon kommit hem ordentligt. Hör av dig antingen redan på kvällen, eller dagen efter om du vill låta henne smälta kvällens intryck. Det är inte bara du som tvångsmässigt tittar på telefonen en gång i minuten efter en lyckad träff. Gör sällskap till tåget eller taxin. Vill du träffas igen ska det ha framgått innan ni skiljs åt. Kyssa eller inte kyssa? Det får du lista ut själv - allt kan jag ju inte sköta åt dig.

Lycka till nu!

 None                                                                                                                                                                                                         

Tankespringare

 

Två saker som jag verklign tror att många tänker men ändå inte vågar :).

Fashion of Christ # 4

Fixa perfekta hemmadejten

#1 Inovationen
Ett handskrivet kort lagt på posten är till skillnad från fem-i-tre-sms:et  väldigt romantiskt och kommer att läsas och tolkas många gånger innan dejten. Om du är tveksam på om tjejen vill träffa dig bör du anta en mer försiktig taktik. Ring och fråga om hon vill träffas. Vid ett ja  föreslå middag hemma hos dig. Skippa det där med sms taktiken och jobba mer på att du verkligen vill få dit tjejen. Det ska synas att du lägger ned tid redan innan dejten.

#2 Rengöringen
Urinstänk, disk i diskhon och dammråttor i hörnet är naturligtvis dödssynder - men det krävs ett hus främmande livsorganismet för att du ska göra ett gott intryck på en dejt.. putsat porslin, rent golv och pressade handdukar. Ha dessutom en papperskorg i badrummet (med ihållande påse), om tjejen vill slänga något. Slutligen: När kvinnor säger att ögonen är det första de lägger märke till, så är det helt fel. Första intrycket är självklart lukten i det nya utrymmet. Ta därför inte tag i rengöringen en timme innan dejten kommer. Sedan så kollar hon runt på alla möjliga platser i din omgivning, så dina ögon kommer på en bra mittenplats i topplistan.

#3 Plagget
"Var dig själv, fast lite snyggare". Självklart är detta en bit som man helt bestämmer själv. Här måste man först och främst veta vad man är bekväm i. Är du obekväm i din klädsel så tänker du bara på det och fokusen på dejten försvinner helt och hållet och allt blir bara soppa. Ett tips: vara väldigt avslappnad i din stil så att du på samma gång ger ett välkommnande intryck. Ett par löst sittande chinos, helst upprullade nere vid ankeln. Ta på dig en ljus skjorta, vit grund helst men får gärna innehålla stripes eller squares av ljusa inslag. Ett plus är självklart om du har en liten brun nyans på huden.

#4 Hälsovårdsläran
städningen i gäller det här att fokusera på detaljer. Raka/trimma ansiktshåret, angrip ögonbryn samt näsår, in på frisyren och eftersom ni förhoppningsvis bara blir två i sällskapet märks din doft extra tydligt. Ge tjejen en chans att känna din naturliga arom. Därför skall det näst intill vara obefintligt. Visa ditt riktiga jag som änder kommer komma fram ju fler gånger ni träffas. Överdosera heller inte rakvattnet, duttta hellre lite än att hälla hallva flaskan över dig.

#5 Mottagandet
Ta emot i förkläde om du håller på med maten, hjälp henne av med ytterkläderna och erbjud något att dricka - men ha inte drinken färdig. Det ska inte verka som att du stått bakom dörren och väntat, även om så nu var fallet. Om tjejen gjort sig fin - låt henne veta det. Det är inte bara du som blir varm i själen av komplimanger.  

Det får inte bli för mycket av kakan på samma gång. Resten kommer i ett annat inslag. Keep clean!

Ännu en torsdag i Maj

Gick upp väldigt tidigt imorse, redan klockan sju faktiskt. Skulle upp och härja med att spola rent trädäcket med pappa. Vädret var väl si sådär när jag satt mig vid frukost bordet och kollade ut. Satt och funderade på vad det skulle bli till frukost. Dessvärre serverades den inte av sig själv så jag fick resa mig upp och göra den. En tallrik skogsbärsyogurt med Start 3 mackor och ett glas färskpressad apelsinjuice. Det var en bra start på dagen. Sitter i stillan ro och läser svd om alla katastrofer och tråkiga nyheter. Ja för det finns nästan inga roliga nyheter i tidningen nu för tiden.
Stoppade in all frukostmateriel i diskmaskinen och begav mig ner till husets nedre regioner. Ställde mig väl tillhands i duschen tvättade både hår och kropp. Spegeln immade igen ganska mycket men försvann så fort jag satte på fläkten och ställde dörren på glänt. Rakade mig ganska grundligt. Det har inte gjorts på 3 dagar, ser rätt vilt ut då. Satte på hudkräm och kammade håret. En ny dag har börjat. In på rummet satte på lite av the fray, christian K, Lars W så var man på topp. Nu när kläderna har åkt på så for vi iväg för att hämta rengöringsmaskinen.
Börjar med att skura in hela däcket med varmt vatten och såpa. Där efter sätter vi igång och skurar.
Å nu sitter jag här.

Annars har det varit en rätt lugn vecka har inte hänt, eller det är fel att säga. Det har säkert hänt massor men jag har inte brytt mig särskilt mycket. Har plockat iordning med det sista i rummet och har faktiskt inte så mycket kvar nu. Har lackat och målat skrivbordet och det stor och torkar de sista timmarna innan det skall flyttas in. Är nu klar väntar bara på ett soffbort och en tvbänk som passar så är det mesta gjort. Känns otroligt skönt att snart vara helt på plats. Skall bara köpa en ny TV också men det är ett långtids projekt.
Det där med projket och mål tror jag är viktigt.. För mig känns det nu efter att ha varit hemma en månad precis, rätt meningslöst helt plötsligt. Jag hade det ganska bra nere i BG även fast jag var rätt trött på det. Gillade vintern och omgivningen. Men jobbet på sommaren var så oftantligt mycket bättre. Nej jag funderar på att sticka ner 3 - 4 veckor igen eftersom jag inte riktigt var redo på att komma hem  :P.
Jobba lite sola bada vandra främst. Det är så otroligt vecker i alperna på sommaren. All grönska, bergstoppar, snö, solsken och främst utsikten.

Fashion of Christ # 3

Webbtips!

bild till artikeln

Pudel öppnar webbshop


Londonbaserade märket Pudel öppnar idag egen webbshop där stora delar av kollektionen för SS08 kommer att finnas till försäljning. Inom en snar framtid kommer även accessoarer och smycken läggas upp i shopen.

Webbadress:
www.pudel.co.uk


Det blev ett hett tips inför den heta sommaren i dagens inslag!

image59

Globengången

Nutidsperspektiv i känslor


Globengången mellan Globen och Hovet blev mitt drastiska val. Jag hade inte valt just

den platsen först men det kunde verkligen inte ha blivit bättre om jag tänker efter lite.

Jag kunde inte ha blivit mer nöjd med platsen jag valt, för att om jag tänker efter hur

det egentligen är så sprudlar det känslor ur mig om just själva gången mellan Globen

och Hovet.


Det första minnet eller ska man säga känsla som kommer upp i mitt huvud är

den här platsen med massor av folk, alltifrån ettåringar till pensionärer. Det småsnackas i

vänster öra och i det högra hör man ljuvlig musik från trogna Hammarbysupportrar vid Bajens

matcher. Man hälsar och snackar lite med dom man känner igen. Det är en riktigt härlig

känsla som går igenom i hela kroppen när man går på plattorna mellan Globen och Hovet. Det

har alltid känts som om man är på väg mot något stort när man går där mot den östra läktaren.

Efter nittio minuter plus lite övertid kan den plats som har varit gemytlig och

trevlig möta en på ett helt annat sätt. Så är det verkligen för mig i alla fall. Det beror på hur

det har gått i matchen. Vinner Hammarby känns de här plattorna som om de vore vägen mot

himmelriket. Man vandrar som på moln på väg hemåt med tre poäng i fickan. Det är inte

riktigt samma känsla när laget har förlorat förstås. Då fastnar blicken på det mörka grå nere

vid fötterna. Man följer strecken mellan plattorna och man tror inte det är sant. Det känns som

om gången är oändlig och bara inte vill ta slut och att känslan av tomhet inte vill försvinna.

Allt har plötsligt bara förändrats. Det är väldigt fascinerande hur stora, starka och helt

annorlunda känslor man kan ha om en enda plats i Stockholm.

Efter denna lilla matchkänslobeskrivning slår mig en annan tanke. Det beror

också på när man går i Globengången. När man liksom är mest där eller minst där. Det

påverkar ens känslor mycket även om man inte kan tro det. Jag har kommit fram till att jag

befinner mig på här väldigt mycket under vår- och sommardagar. För det är då det är mest

uteaktiviteter och också fotbollssäsong. Eftersom jag är Hammarbyare känns det lite som mitt

andra hem här. Under våren och sommaren är det egentligen väldigt lika känslor som

strömmar igenom mig. Det är många känslor som är positiva men jag blir inte blir så berörd

 

av dem eftersom det blivit en vana att de finns där. Men jag kan också glömma dem väldigt

fort tyvärr, för det är som om min hjärna har ställt in sig på att de kommer tillbaka.

Under andra halvåret däremot är det helt annorlunda. Jag kommer så väl ihåg

när jag kom till plattorna mellan Globen och Hovet för första gången. Det töade lite och det

var ett väldigt tunt lager snö över de grågula plattorna. Det var inte många människor som

hade trampat där denna dag. Det såg ut som om allt väntade på att något skulle komma. Det

var helt stilla och allt såg orört ut. Det kändes som att komma till en plats där man aldrig hade

varit förut men ändå kände man igen sig väldigt mycket. Det var riktigt häftigt! Hösten var

också något helt annorlunda. Då har jag inte lika starka minnen men jag vet mycket väl hur

det känns när jag kommer dit på hösten. Det har liksom alltid funnits mer pirrande känslor

under våren och sommaren. På hösten ser det ut som om allt är förfallet och lite tråkigt. Det är

ingen harmoni och nästan inga människor pratar med varandra. De som går förbi verkar vara

ledsna och dystra. Platsen har plötsligt blivit lite O-välkomnande. Den plats som tidigare varit

glad, haft liv och rörelse, precis som man vill ha den, har nu blivit grå och trist.

Människor, kompisar eller familj, har väldigt stor inverkan på mig. Jag tar åt

mig väldigt mycket av vad de säger och tycker. Därför är det också så att gången mellan

Globen och Hovet förändras så fort jag går där med en kompis eller familjemedlem.

Om jag går på plattorna med min bästa kompis och ska göra något går vi igenom

där väldigt långsamt, vi kanske stannar till en stund och pratar eftersom det är en väldigt

trevlig plats. Det brukar alltid vara så att vi går fram och tillbaka en gång om vi ska gå till Mc

Donalds t ex, men det är ingen fara för vi tycker att vi har all tid i världen.

Det är något helt annat om jag går där med min pappa eller min syster. Det blir

som om ett lock som lägger sig runt på något sätt. Den stunden ska liksom alltid snackas

sönder på något sätt. Man glömmer lätt bort att det är just här, på gången med de gråa

plattorna mellan Globen och Hovet som man går.

Jag tycker det är väldigt häftigt att man kan ha så här många känslor om en och samma plats.

När jag tänker efter så här som jag har gjort nu så vet jag att den ger mig en massa intryck

även om jag inte tänker så på platsen just där och då. Jag kan garantera att även för dig som

 

läser detta kan känslan av att gå på samma platta vara annorlunda nästa gång du går på den.

Pröva så ska du se.


Historiskt perspektiv


Globen området har utvecklats och blivit väldigt utvidgat under 1990-talet. Under detta tiotal

som Globen och själva området utvecklades och blev större så färdigställdes stora delar av

shopping och affärscentra. Globen har också förstärkts med väldigt bra kommunal och

biltrafik. Även om det ligger rätt så mycket söder om stan. Det är väldigt lätt att ta sig in med

bil, inte minst sagt tåg också. Tåget går väldigt fort och är väldigt smidigt. Nu på senare håll

har man också byggt tvärbanan som går igenom söder ort och lite utav väster ort.

När man pratar om själva Globen så fokuserar man sig på själva byggnaden. Själva golfbollen

som jag ser att den ser ut som är byggt i slakthus området i Johanneshov. Bygget av globen

börjades 1986 och höll på i hela tre år till den 19 februari 1989 det var då den stora golfbollen

som kallades globen invigdes. Det är världens största sfäriska byggnad. Och en av Sveriges

national arenor.

Innan man byggde globen vid gullmarsplan och i Johanneshovområdet så måste det ha funnits

något runt omkring. Och det är alldeles rätt Gullmarsplan området hade en plats där redan på

1940- talet. Där byggdes redan ett butikscentrum då fast det är av mycket mindre skala.

Innan 1989-talet då vad låg där Globen ligger nu då? Jo det ska jag ta och berätta för er som

läser denna text. Det är väldigt svårt att få tag i på nätet och i böcker. Men det ligger ett

grönområde precis vid huset där ONOFF ligger. Det grönområdet var mycket större. Det var

storväxt över där Hotellet och globen ligger idag. Det var inte bara en park av ett grönområde

mitt i Johanneshov utan en elvamannaplan av grus befann sig där.

 

Framtidsperspektiv


De två ända planerna jag har hört om är ombyggnad runt globen, är en ny söderstadio Man

ska bygga stadion på andra ledden och bygga ihop alla arenor. Jag tror inte det påverkar så

mycket som det sägs att det ska göra. Jag hoppas mina plattor kommer få vara kvar till viss

måtta ändå.

Det kommer att locka mer folk till den här platsen när det har byggts om. Det är verkligen

som en 3 in 1 när man bygger ihop alla. Det har just byggts ut lite i köpcentra så det finns inga

nya planer till det om ombyggnad just nu.

De andra förslaget som är offentligt till en del är att bygga en nationalarena i närheten av

globen. Man vet inte var någonstans riktigt, det har kommigt lite förslag och så men inget är

bestämt än. Globen är bara ett förslag om vad den nya nationalarenan kan ligga.

Ett arbete som var roligt att se på internet igen.

"klockan 4 i oktober" citat av Lars Winnerbäck

Sitter och lyssnar på Lasse W i min ensamhet i soffan hemma på slätterna söder om söder. Solen är på väg ner och det blir kyligare och kyligare utanför fönster och dörrar. Det börjar komma in lite moln på himmelen som bådar sämre väder under morgondagen. Annars har inte dagen utbringat så mycket spänning. Fick ett till jobberbjudande idag vilket jag skall kolla vidare på den 15 maj. Då är det nämligen informationsmöte. Får se om det är någonting för mig denna gång då. Var också på blodcentralen "Södertappen" och lämmnade blod. Jag tycker fler och fler skall lämmna blod. Det är en god tjänst samt att du förlorar verkligen ingenting på att göra det. Tjejer 3 gånger om året och killar 4.
Annars börjar jag tänka mer och mer på den 18 augusti. Då börjar min kurs i inredningsarkitekt. Skall bli riktigt kul att komma igång. Jag tar en kurs här uppe i Sthlm för att se om det verkligen är min grej det där med inredning. Jag tycker verkligen om det nu men sen att arbeta med det ja den som lever får se. Det är en hel sommar emellan och den går väl ganska otroligt långsamt dag ut och dag in. Somliga säger att den redan har börjat men det vill jag inte ens tänka på. Tänk på det som varm vår istället.
Morgondagen skall bli otroligt kul faktisk från att ha suttit inne ett tag nu skall jag ut och träffa lite vänner som inte bruckas att träffas. Skall luncha med Micke och Ellen, var ett tag sen nu skall bli otroligt kul att träffa er. Sen på kvällen bär det av till Ami för middagstider. Trevlig tillställning tycker jag ändå. Sedan har halva tiden gått av den här vecka vilket inte har väldigt mycket att redovisa. Hoppas att den andra delen av veckan blir mer händelserik och bjuder på mer härligheter.

Fashion of Christ # 2 2008.02.05

Vår- och sommarmode på gatorn


Vilka kläder samt stilar var det som regerade i höstas? Vilka färger var det som användes för att färgsätta vintern? Vad är det för någonting spännande som kommer fram nu på vår/sommar kanten till vårt avlånga land? Nu måste
man slipa sina modehjärnceller så att de sätter fart ut i vida världen!


vi snurrar ett varv och beger oss ner till fötterna. Den del av kroppen som ändå nästan alltid är närmas jorden och längst ifrån ögonen. Detta kanske många ser som ett avslutat kapitel att försöka göra någonting med, Tvärtom! Jobba gärna med utstyrsel när det gäller att sätta på någonting på fötterna. Vädret blir allt mildare och mildare, vilket leder till att man vill ha mindre och lättare saker på sig. De tunga sneakerserna får man stoppa undan i garderoben ett tag och så får vi ta tidsmaskinen tillbaka i tiden. Off we go!

bild till artikeln


                                                                       ModeMan

Romartiden inspirerar oss till tusen nu när sommaren träder in. Lätta skinnsandaler av olika slag slår igenom i stridens hetta. Man rör sig fram på gatorna smärtfritt och de är väldigt bekväma samt luftiga. Många olika modeller och märken finns självklart och man måste hitta sina egna favoriter. Passar lika bra både på tjejer och killar. Släpp det här med "badtofflor" och "flippflopp" och gå det där lilla extra steget. Våga vara egen!
Dessa Sandaler/tofflor i skinn skall självklart passa och inte minst synas på gator och torg. Därför kan man inte sätta på sig de längsta gråblå jeansen man hittar i sin garderob hemma på dalagatan 126B. Nej här gäller det att hitta någonting lite lättare och jordnära som verkligen framhäver fotklädseln. Varför inte ta ett par lättare chinos som man kanske inte använt på några år. Man har troligtvis blivit längre med åren och tycker att chinosen är lite för korta, som vi säger perfekt!

artikelbild  Uppvikt skall det vara!    

Du har vuxit ur gårdagens chinos och är på väg att slänga dem. Faktum är att du är helt retro i dessa byxor. Passar perfekt till våren och sommaren. Benen fryser du sällan om också om du skall ut och gå senare på kvällen. Du kan faktiskt lång in på småtimmaren fortfarande ha uppvikta chinos utan att ens tycka synd om dig själv. Beroende på om du är en frusen person eller inte men oftast.
Ta det med överkroppen och armarna istället kan bli lite jobbigare för den/dem att hålla värmen. Varför då inte använda det utomordentligt bra plagget som heter "jacka". Jackan är för mig ett tidlöst plagg som finns i oändligt många modeller och stilar. Men har du en som är personlig och som passar din stil så går du alltid hem var du än är någonstans. Fast att jobba med utstyrseln är inget fel.

       artikelbild
                                                           Vindtätt framöver

Ta på dig en jacka som tål vind. Det är ett otroligt hett tips. Den kan fortfarande vara tunn, väldigt tunn men du kommer tacka gud om den tål vind.

Jobba mycket med kombinationer. Passa sandalerna med chinosen och jackan. Starka färger är inte ett måste men det är ett plus och kommer bli det i vår/sommar också. Det är bara roligt att vidga sina vyer. Jobba med det du också så kommer jag att ge lite färgtips.

Bilder
ModeMan
KING
Nylonmagazine
image59

egna tankar

Så sitter man ute i solen på trädäcket efter en stadig frukost och en lite mindre lunch och bara njuter i solen. Sitter och läser en intervju samt en recension av Jens Lapidus nya bok Fuckar aldrig upp. Jag läste den förra boken Snabba Cash och blev rätt tilltagen. Skall nog ta mig i akt nu när jag sticker ner till landet och köpa den boken och läsa om vad som händer i söderorterna. Annars nu så har jag lagt ifrån mig tidningen en stund. Sitter och andas in omgivningen. Lukten av nyutslagna knoppar runt om samt gräsdoften och blommorna. Det är verkligen på väg att bli sommar det är härligt.
I och med det slumrdade jag in en stund eller åka bort i sin egna lilla värld. Åker på en resa genom hela sverige upp och ner fram och tillbaka för att sedan stå vid kusten och bara känna vinden blåsa in i ansiktet. Långt ute på fjärden ser jag världsmästerskapet i 505 surfar fram på vågorna.
Jag har aldrig själv erfarat att åka en 505 tyvärr, för det verkar vara en otroligt kul jolle att segla omkring i. Jag har själv fått erfara ejolle i alla högsta grad. Nu sitter man väldigt lågt längst vattnet och surfar på vågorna i slören. Har också seglat klumpedunsbåten tvåkrona som man väl kan få  upp farten med om det blåser rejält vill säga.
Seglingen är saknad.
Men nu skall jag inte tänka mer på det,, njuter av väder och vinde uppe i huvudstaden så länge!

Insprkning av vår/sommar

Vad jag hörde så regnade det mesta av sveriges vinter och vår bort. Men som tur va så var jag i Österrike då. Kom hem den 12 april och har knappt sett spår av regn här hemma. Otroligt skönt. Nu börjar det bli varmt och härligt också. Denna dag bli premiär för grillning om vädret håller i sig. Skall sätta igång med deklarationen också. Det är mycket nu men förenar man nytta med nöje så blir det bra och går ganska fort.
Annars händer inte så mycket väntar tills på Söndag då en otroligt efterlängtad person kommer hem igen. skall bli skönt att trefa henne. Annars så fördriver jag tiden på driving ranchen och jobbsökande. Det går ingen större nöd på mig.
Gårdagen slutade i soffan, Say what. Men precis det var så otroligt skönt att bara ligga hemma och kolla på en film. Jag hade ingen energi överhuvudtaget men men det tar man igen i helgen eller liknande. Men nu skall jag gå ut och sparka in våren hade jag tänkt mig

image68INSPARK AV VÅR! Härligt