Tack och god natt, Dennis!

Jag har alltid förbluffats över bloggarnas existens. Hur människor i hoppet på bekräftelse att folk ska läsa och bry sig, skriver om saker som om vad man ska äta till frukost, vilka kläder man ska använda eller hur ens hund mår. Till att börja med, är det inte nog med utseendefixeringen i dagens samhälle? (för tillfället "Size Zero" trenden hos kvinnor och hos män att man ska ha samma kroppsform som självaste Herkules). Men inte nog med att vi redan blir tillsagda om vad vi ska ha på oss av klädesindustrin, nu ska också privatpersoner ge råd om vad man ska ha på sig. Finns det ingenting som kallas egen smak och egen vilja?

Som jag nämnde innan så berättar folk också detaljerat vad de gjort under sin dag. Då undrar jag, varför? Detta är ett exempel på ett ofta förekommande inlägg i de flesta bloggarna: "Jag började min dag med att äta en ostsmörgås och ett kallt glas mjölk" Vem bryr sig? De som orkar tar sig tid att kommentera ett inlägg är förmodligen bästa kompisen eller någon som tror att de är bästa kompisar. Men åt andra sidan, om någon verkligen skulle bry sig så tycker jag att man ska ta en titt in i sig själv och hitta sitt inre, för att se fram emot att läsa vad någon har ätit på morgonen och kommentera det med entusiasm behöver tänka mer på sig själv.

Nu kanske ni sitter och tänker "Men varför sitter du själv och skriver en blogg om du inte gillar dem" Jo, anledningen till att jag gör detta är dels för att många håller med mig men inte är lika uttråkade att de orkar göra en blogg om det, men också för att folk ska börja fatta att ingen bryr sig vad de åt till frukost och om bästa kompisen svarar så är det i medlidande och om någon man inte känner svarar så är man inte plötsligt "populär" och alla älskar inte en.

Jag säger inte att jag är emot alla bloggar, absolut inte, det är bara alla de onödiga tidskrävande bloggar som tar viktiga minuter ur mitt händelserika liv (sarkasm) som irriterar mig. Men det finns ju också bloggar som faktiskt gör nytta, sådana som gör skillnad. Efter den tragiska incidenten i New York den 11 september började allt fler personer blogga i hopp om att hitta överlevande familjemedlemmar samt nära vänner men också för att hitta andra som delade känslorna av att ha förlorat någon de älskar och kunna prata ut om händelsen. Därför har den 11 september 2001 också valts till bloggens födelse. Det visste du inte va?

Men hur som helst, tyvärr så bidrar majoriteten bloggar med information som är ungefär lika intressant som att knyta skorna en tidig måndagsmorgon efter en skön helg. Men oavsett om BlondinElla (vem skriver blondin före sitt namn?) anser att man ska ha svart kjol och ett stort bälte kring midjan, med matchande skor såklart, eller att Sandrah åt kalaspuffar till frukost och att mjölken inte räckte, så kommer fenomenet onödiga bloggar aldrig att upphöra. Det är som en förkylning som ständigt finns där, man blir bara aldrig riktigt av med den. Men om ni ursäktar mig så måste jag gå, jag ska nämligen sätta på mig ett par snygga slitna ljusa jeans och en matchande skjorta, bjuda över en tjejkompis, äta en pastasallad och titta på Top Model...